NRK Meny
Normal

Karstein Johaug: – Spesielt å dra hit uten Therese

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Sesongoppladningen har vært tøff for Karstein Johaug, som har trent med søsteren Therese Johaug.

Karstein Johaug fotreller om hvordan han har opplevd den siste tiden.

Fredag begynte langrennssesongen for Karstein Johaug med nasjonal åpning på Beitostølen. Selv om han er fornøyd med eget løp etter at han ble nummer 36, har den siste tiden vært tung for lillebroren til suspenderte Therese Johaug (28).

– På onsdag, da jeg reiste fra Sjusjøen, var det veldig spesielt å dra hit uten at hun kunne være med. Det var sterkt, forteller han.

Therese Johaug

UTESTENGT: Therese Johaug er utestengt fra å konkurrere, men har trent hver dag med lillebroren Karstein.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

24-åringen har vært søsterens nærmeste treningspartner denne høsten. De to søsknene har trent sammen nesten hver dag den siste måneden, etter at han også flyttet til Oslo.

– Vi bruker hverandre for alt det er verdt, og vi er omtrent på samme nivå fysisk, sier han.

Les også: Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

Trener sammen

Karstein forteller at treningen har vært veldig lik den han er vant til, men erkjenner at sesongoppkjøringen har vært spesiell.

– Det er vanskelig å ikke tenke for mye på det, men jeg har forsøkt å ha fokus på det jeg skal gjøre og det jeg skal drive med. Jeg har backet opp Therese så godt jeg har kunnet, så det har vært en veldig spesiell høst, forteller langrennsløperen.

Les også: Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

Holder formen

Selv om Therese Johaug er utestengt fra alle konkurranser på uviss tid, forteller broren at den fysiske formen hennes er som den skal være.

– Hun prøver å få hverdagen til å gå. Hun trener og står på som hun vanligvis gjør. Vi får se om hun får lov til å gå renn i vinter, men hun er i bra form treningsmessig.

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn