NRK Meny
Normal

Karstein Johaug: – Spesielt å dra hit uten Therese

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Sesongoppladningen har vært tøff for Karstein Johaug, som har trent med søsteren Therese Johaug.

Karstein Johaug fotreller om hvordan han har opplevd den siste tiden.

Fredag begynte langrennssesongen for Karstein Johaug med nasjonal åpning på Beitostølen. Selv om han er fornøyd med eget løp etter at han ble nummer 36, har den siste tiden vært tung for lillebroren til suspenderte Therese Johaug (28).

– På onsdag, da jeg reiste fra Sjusjøen, var det veldig spesielt å dra hit uten at hun kunne være med. Det var sterkt, forteller han.

Therese Johaug

UTESTENGT: Therese Johaug er utestengt fra å konkurrere, men har trent hver dag med lillebroren Karstein.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

24-åringen har vært søsterens nærmeste treningspartner denne høsten. De to søsknene har trent sammen nesten hver dag den siste måneden, etter at han også flyttet til Oslo.

– Vi bruker hverandre for alt det er verdt, og vi er omtrent på samme nivå fysisk, sier han.

Les også: Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

Trener sammen

Karstein forteller at treningen har vært veldig lik den han er vant til, men erkjenner at sesongoppkjøringen har vært spesiell.

– Det er vanskelig å ikke tenke for mye på det, men jeg har forsøkt å ha fokus på det jeg skal gjøre og det jeg skal drive med. Jeg har backet opp Therese så godt jeg har kunnet, så det har vært en veldig spesiell høst, forteller langrennsløperen.

Les også: Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

Holder formen

Selv om Therese Johaug er utestengt fra alle konkurranser på uviss tid, forteller broren at den fysiske formen hennes er som den skal være.

– Hun prøver å få hverdagen til å gå. Hun trener og står på som hun vanligvis gjør. Vi får se om hun får lov til å gå renn i vinter, men hun er i bra form treningsmessig.

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal