NRK Meny
Normal

Karstein Johaug: – Spesielt å dra hit uten Therese

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Sesongoppladningen har vært tøff for Karstein Johaug, som har trent med søsteren Therese Johaug.

Karstein Johaug fotreller om hvordan han har opplevd den siste tiden.

Fredag begynte langrennssesongen for Karstein Johaug med nasjonal åpning på Beitostølen. Selv om han er fornøyd med eget løp etter at han ble nummer 36, har den siste tiden vært tung for lillebroren til suspenderte Therese Johaug (28).

– På onsdag, da jeg reiste fra Sjusjøen, var det veldig spesielt å dra hit uten at hun kunne være med. Det var sterkt, forteller han.

Therese Johaug

UTESTENGT: Therese Johaug er utestengt fra å konkurrere, men har trent hver dag med lillebroren Karstein.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

24-åringen har vært søsterens nærmeste treningspartner denne høsten. De to søsknene har trent sammen nesten hver dag den siste måneden, etter at han også flyttet til Oslo.

– Vi bruker hverandre for alt det er verdt, og vi er omtrent på samme nivå fysisk, sier han.

Les også: Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

Trener sammen

Karstein forteller at treningen har vært veldig lik den han er vant til, men erkjenner at sesongoppkjøringen har vært spesiell.

– Det er vanskelig å ikke tenke for mye på det, men jeg har forsøkt å ha fokus på det jeg skal gjøre og det jeg skal drive med. Jeg har backet opp Therese så godt jeg har kunnet, så det har vært en veldig spesiell høst, forteller langrennsløperen.

Les også: Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

Holder formen

Selv om Therese Johaug er utestengt fra alle konkurranser på uviss tid, forteller broren at den fysiske formen hennes er som den skal være.

– Hun prøver å få hverdagen til å gå. Hun trener og står på som hun vanligvis gjør. Vi får se om hun får lov til å gå renn i vinter, men hun er i bra form treningsmessig.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal