Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg synes det var rart å starte sesongen uten suspenderte Therese Johaug i sporet.

Ingvild Flugstad Østberg

SUVEREN: Ingen kunne gjøre noe med Ingvild Flugstad Østberg i fredagens sesongåpning på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi holder kontakten og sendte litt meldinger i går. Hun ønsket lykke til og sa «gå bra på ski». Jeg sa jeg skulle gjøre det, forteller Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter å ha parkert konkurrentene i sesongåpningen på Beitostølen.

For med Therese Johaug suspendert og Marit Bjørgen ute med en forkjølelse, var det ingen som kunne gjøre noe med Østberg.

Hun vant det 10 kilometer lange klassiskrennet med 13,2 sekunder på lagvenninnen Heidi Weng. Ned til Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredjeplass skilte det over ett minutt.

Les også: Bjørgen savner Johaug: – Frykter det verste

– Kan ikke vise for mye kjærlighet

Østberg forteller at det var rart å starte sesongen uten å ha Johaug med i løypa.

– Det er veldig rart at hun ikke er her, og jeg savner henne mye. Men hun kommer sterkt tilbake. Vi savner henne på alle måter. Både sportslig og på det utenomsportslige, så det føles litt rart, sier hun.

I likhet med Marit Bjørgen har Østberg trent med Johaug etter utestengelsen. Østberg er ikke bekymret for at det skal være problematisk.

– Vi forholder oss til de retningslinjene vi må. Man kan ikke være for mye medmenneske og vise for mye kjærlighet til noen. Så det er jeg ikke bekymret for, sier Østberg.

Saken fortsetter under videoen.

I åpningsrennet på Beitostølen, vinner Ingvild Flugstad Østberg på damenes 10km klassisk.

OVERRASKET: Ingvild Flugstad Østberg var overrasket over egen form da hun vant sesongåpningen på Beitostølen.

Overrasket over egen form

Østberg ledet det meste av løpet, og holdt et tempo ingen av konkurrentene kunne følge. At det skulle gå så fort, hadde hun ikke regnet med.

– Jeg er litt overrasket over at det funker så bra. Jeg har følt meg bra i hele sommer og høst, men den siste uken har jeg følt meg ganske tung. Så da har jeg lurt meg selv, sier hun.

Østberg er ikke sikker på at hun ville vunnet, om Johaug hadde vært med.

– Hun bruker ikke akkurat å gå sakte her, så jeg må nesten benytte muligheten når hun ikke er her til å ta seieren. Så jeg vinner litt for Therese også, sier hun.

Les også: Syk Sundby kan miste verdenscupåpningen

Siste nytt

 • Russiske stjerner reiser fra VM

  Russiske Sergej Ustjugov har forlatt Oberstdorf på grunn av lårskaden han pådro seg i forrige uke, og går ikke mer i VM.

  Det bekrefter landslagstrener Markus Cramer overfor NRK.

  Tirsdag reiser også Denis Spitsov hjem etter å ha brukket hånda på trening mandag. Både Spitsov og Ustjugov var potensielt sentrale på det russiske laget i stafetten fredag.

  – Det er veldig dramatisk for oss, men hva kan vi gjøre? Nå er Norge selvsagt store favoritter i stafetten, sier Cramer til NRK mandag kveld.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fotballen kommer med dato

  Det er bred enighet blant toppklubbene i Fotball-Norge om at treningskampene må komme i gang senest 15. mars dersom eliteserien skal kunne starte 5. april, skriver VG.

  Det er Odds daglige leder Einar Håndlykken som overfor VG bekrefter det som seiler opp som en skjebnedato med tanke på eliteseriestarten.

  – De fleste er enige om å komme i gang da. Det blir få datoer utover høsten, og å spille masse under EM er ikke gunstig. Kommer vi ikke i gang da, blir det ikke lett, sier Håndlykken til avisen.

  Eliteserien i fotball er planlagt å starte 5. april. Norges Fotballforbund har allerede besluttet å utsette oppstarten av toppserien og 1. divisjon for kvinner.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Russisk VM-gullhåp brakk hånda

  Denis Spitsov var et av Russlands fremste håp på 15-kilometeren i fri teknikk i ski-VM onsdag. Nå har han fått påvist et brudd i hånda.

  Dermed er VM over for den 24-årige motbakkespesialisten.

  Bruddet i Spitsovs arm skal ha blitt bekreftet i en melding fra det russiske skiforbundets pressetjeneste mandag, melder blant andre russiske Sport og Dagbladet.

  Spitsovs skade betyr at Russland også stiller svekket på herrestafetten i ski-VM senere denne uken.

  24-åringen ble nummer tre i Tour de Ski denne sesongen. Han hadde blant annet beste tid på den siste etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme. (NTB)

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Carlos Barria / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal