Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg synes det var rart å starte sesongen uten suspenderte Therese Johaug i sporet.

Ingvild Flugstad Østberg

SUVEREN: Ingen kunne gjøre noe med Ingvild Flugstad Østberg i fredagens sesongåpning på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi holder kontakten og sendte litt meldinger i går. Hun ønsket lykke til og sa «gå bra på ski». Jeg sa jeg skulle gjøre det, forteller Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter å ha parkert konkurrentene i sesongåpningen på Beitostølen.

For med Therese Johaug suspendert og Marit Bjørgen ute med en forkjølelse, var det ingen som kunne gjøre noe med Østberg.

Hun vant det 10 kilometer lange klassiskrennet med 13,2 sekunder på lagvenninnen Heidi Weng. Ned til Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredjeplass skilte det over ett minutt.

Les også: Bjørgen savner Johaug: – Frykter det verste

– Kan ikke vise for mye kjærlighet

Østberg forteller at det var rart å starte sesongen uten å ha Johaug med i løypa.

– Det er veldig rart at hun ikke er her, og jeg savner henne mye. Men hun kommer sterkt tilbake. Vi savner henne på alle måter. Både sportslig og på det utenomsportslige, så det føles litt rart, sier hun.

I likhet med Marit Bjørgen har Østberg trent med Johaug etter utestengelsen. Østberg er ikke bekymret for at det skal være problematisk.

– Vi forholder oss til de retningslinjene vi må. Man kan ikke være for mye medmenneske og vise for mye kjærlighet til noen. Så det er jeg ikke bekymret for, sier Østberg.

Saken fortsetter under videoen.

I åpningsrennet på Beitostølen, vinner Ingvild Flugstad Østberg på damenes 10km klassisk.

OVERRASKET: Ingvild Flugstad Østberg var overrasket over egen form da hun vant sesongåpningen på Beitostølen.

Overrasket over egen form

Østberg ledet det meste av løpet, og holdt et tempo ingen av konkurrentene kunne følge. At det skulle gå så fort, hadde hun ikke regnet med.

– Jeg er litt overrasket over at det funker så bra. Jeg har følt meg bra i hele sommer og høst, men den siste uken har jeg følt meg ganske tung. Så da har jeg lurt meg selv, sier hun.

Østberg er ikke sikker på at hun ville vunnet, om Johaug hadde vært med.

– Hun bruker ikke akkurat å gå sakte her, så jeg må nesten benytte muligheten når hun ikke er her til å ta seieren. Så jeg vinner litt for Therese også, sier hun.

Les også: Syk Sundby kan miste verdenscupåpningen

Siste nytt

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP
 • Stöckl: – Muligheter i alle øvelser

  Landslagstrener Alexander Stöckl er offensiv før VM i hopp. – Jeg tror det er realistisk at vi kjemper om medalje i hver øvelse. Vi har potensiale i laget, og jeg er sikker på at hvis alle får ut sitt beste så har vi absolutt mulighet til å kjempe om medaljer i hver eneste øvelse, sa Stöckl på en pressekonferanse i Seefeld tirsdag ettermiddag.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Hopp menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Indonesia vil ha OL i 2032

  Indonesia har levert en formell søknad om å få arrangere sommer-OL i 2032. I fjor var landet vertskap for Asialekene. India har også uttrykt interesse for lekene i 2032, mens Sør-Korea og Nord-Korea vurderer å søke sammen. Lekene tildeles i 2025.

  FILE PHOTO - General view of the opening ceremony of the 18th Asian Games at Gelora Bung Karno Main Stadium in Jakarta
  Foto: Beawiharta / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal