Hopp til innhold

Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg synes det var rart å starte sesongen uten suspenderte Therese Johaug i sporet.

Ingvild Flugstad Østberg

SUVEREN: Ingen kunne gjøre noe med Ingvild Flugstad Østberg i fredagens sesongåpning på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi holder kontakten og sendte litt meldinger i går. Hun ønsket lykke til og sa «gå bra på ski». Jeg sa jeg skulle gjøre det, forteller Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter å ha parkert konkurrentene i sesongåpningen på Beitostølen.

For med Therese Johaug suspendert og Marit Bjørgen ute med en forkjølelse, var det ingen som kunne gjøre noe med Østberg.

Hun vant det 10 kilometer lange klassiskrennet med 13,2 sekunder på lagvenninnen Heidi Weng. Ned til Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredjeplass skilte det over ett minutt.

Les også: Bjørgen savner Johaug: – Frykter det verste

– Kan ikke vise for mye kjærlighet

Østberg forteller at det var rart å starte sesongen uten å ha Johaug med i løypa.

– Det er veldig rart at hun ikke er her, og jeg savner henne mye. Men hun kommer sterkt tilbake. Vi savner henne på alle måter. Både sportslig og på det utenomsportslige, så det føles litt rart, sier hun.

I likhet med Marit Bjørgen har Østberg trent med Johaug etter utestengelsen. Østberg er ikke bekymret for at det skal være problematisk.

– Vi forholder oss til de retningslinjene vi må. Man kan ikke være for mye medmenneske og vise for mye kjærlighet til noen. Så det er jeg ikke bekymret for, sier Østberg.

Saken fortsetter under videoen.

I åpningsrennet på Beitostølen, vinner Ingvild Flugstad Østberg på damenes 10km klassisk.

OVERRASKET: Ingvild Flugstad Østberg var overrasket over egen form da hun vant sesongåpningen på Beitostølen.

Overrasket over egen form

Østberg ledet det meste av løpet, og holdt et tempo ingen av konkurrentene kunne følge. At det skulle gå så fort, hadde hun ikke regnet med.

– Jeg er litt overrasket over at det funker så bra. Jeg har følt meg bra i hele sommer og høst, men den siste uken har jeg følt meg ganske tung. Så da har jeg lurt meg selv, sier hun.

Østberg er ikke sikker på at hun ville vunnet, om Johaug hadde vært med.

– Hun bruker ikke akkurat å gå sakte her, så jeg må nesten benytte muligheten når hun ikke er her til å ta seieren. Så jeg vinner litt for Therese også, sier hun.

Les også: Syk Sundby kan miste verdenscupåpningen

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • Serbisk stjernespiller reiser hjem fra EM

  Serbiske Filip Kostic er ferdigspilt i EM etter kneskaden han pådro seg mot England søndag. Juventus-spilleren er blant nasjonens viktigste spillere.

  Det melder nyhetsbyrået Reuters.

  Juventus-spilleren, som fungerte som vingback mot England, måtte av banen like før pause i søndagens kamp. Nå er det klart at også resten av mesterskapet går uten 31-åringen.

  Det er dårlig nytt for et serbisk lag som trenger poeng i de to neste kampene for å avansere fra gruppe C.

  Torsdag møter de Slovenia, før de avslutter gruppespillet med oppgjøret mot Danmark tirsdag neste uke.

  England leder gruppen med tre poeng, mens Danmark og Slovenia har ett hver. Serbia står uten poeng.

  (NTB)

  NfwgXrZLxzk
  Foto: AP
 • Opprørspoliti brøt inn etter tribunebråk

  En drøy time før kampstart mellom Tyrkia og Georgia ble det hektisk inne på Westfalenstadion i Dortmund. I den ene svingen, som skilte georgiske og tyrkiske tilhengere, måtte opprørspolitiet inn.

  Ifølge New York Times-journalist Tariq Panja hadde det i minuttene før brutt ut en slåsskamp mellom de to ulike gruppene av fans. Videoer fra tribunen viser hvordan flere gjenstander ble kastet mellom de to tribuneområdene, og at det også var fysisk håndgemeng mellom noen av tilskuerne.

  Etter at politiet tok seg inn hos de georgiske supporterne, meldte Panja noen minutter senere at det hele hadde roet seg ned.

  I forkant av kampen har også et voldsomt uvær fått mye oppmerksomhet. Kampen starter 18.00 og sendes på NRK1.

  Tribunebråk
  Foto: AP
 • Karsten Warholm dropper trolig NM: – Krevende å finne plass

  Karsten Warholm blir trolig ikke å se i friidretts-NM neste uke. Mesterskapet i Sandnes arrangeres 27. til 29. juni.

  Warholm tok EM-gull på 400 meter hekk i Roma i forrige uke og har OL i Paris som sitt store mål denne sesongen, hvor han skal prøve å forsvare gullet fra lekene i Tokyo i 2021. Friidretten i OL starter 1. august.

  – NM har alltid vært et viktig arrangement for Karsten. Han vil så langt som det lar seg gjøre stille der. Men i år blir det litt utfordrende med tanke på sesongen, som er veldig tettpakket med stevner og mesterskap, der OL blir det viktigste, skriver Warholms mor og manager, Kristine Haddal til NRK.

  – Det har derfor vært krevende å finne plass til NM i år. Men vi holder alltid mulighetene åpne, så om vi likevel skulle se at det er forenlig med den sportslige planen, så er det mulighet for etteranmelding til arrangementet, skriver Haddal.

  Den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. På den foreløpige deltakerlisten står heller ikke noen av Ingebrigtsen-brødrene eller Narve Gilje Nordås.

  European Athletics Championships Karsten Warholm
  Foto: Manon Cruz / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal