NRK Meny
Normal

Østberg lovet suspenderte Johaug å gå fort – knuste konkurrentene

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg synes det var rart å starte sesongen uten suspenderte Therese Johaug i sporet.

Ingvild Flugstad Østberg

SUVEREN: Ingen kunne gjøre noe med Ingvild Flugstad Østberg i fredagens sesongåpning på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi holder kontakten og sendte litt meldinger i går. Hun ønsket lykke til og sa «gå bra på ski». Jeg sa jeg skulle gjøre det, forteller Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter å ha parkert konkurrentene i sesongåpningen på Beitostølen.

For med Therese Johaug suspendert og Marit Bjørgen ute med en forkjølelse, var det ingen som kunne gjøre noe med Østberg.

Hun vant det 10 kilometer lange klassiskrennet med 13,2 sekunder på lagvenninnen Heidi Weng. Ned til Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredjeplass skilte det over ett minutt.

Les også: Bjørgen savner Johaug: – Frykter det verste

– Kan ikke vise for mye kjærlighet

Østberg forteller at det var rart å starte sesongen uten å ha Johaug med i løypa.

– Det er veldig rart at hun ikke er her, og jeg savner henne mye. Men hun kommer sterkt tilbake. Vi savner henne på alle måter. Både sportslig og på det utenomsportslige, så det føles litt rart, sier hun.

I likhet med Marit Bjørgen har Østberg trent med Johaug etter utestengelsen. Østberg er ikke bekymret for at det skal være problematisk.

– Vi forholder oss til de retningslinjene vi må. Man kan ikke være for mye medmenneske og vise for mye kjærlighet til noen. Så det er jeg ikke bekymret for, sier Østberg.

Saken fortsetter under videoen.

I åpningsrennet på Beitostølen, vinner Ingvild Flugstad Østberg på damenes 10km klassisk.

OVERRASKET: Ingvild Flugstad Østberg var overrasket over egen form da hun vant sesongåpningen på Beitostølen.

Overrasket over egen form

Østberg ledet det meste av løpet, og holdt et tempo ingen av konkurrentene kunne følge. At det skulle gå så fort, hadde hun ikke regnet med.

– Jeg er litt overrasket over at det funker så bra. Jeg har følt meg bra i hele sommer og høst, men den siste uken har jeg følt meg ganske tung. Så da har jeg lurt meg selv, sier hun.

Østberg er ikke sikker på at hun ville vunnet, om Johaug hadde vært med.

– Hun bruker ikke akkurat å gå sakte her, så jeg må nesten benytte muligheten når hun ikke er her til å ta seieren. Så jeg vinner litt for Therese også, sier hun.

Les også: Syk Sundby kan miste verdenscupåpningen

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street