Hopp til innhold

Hetland utelukker ikke at Northug kan VM-vrakes

FALUN/OSLO (NRK) Landslagstrener Tor-Arne Hetland utelukker ikke at Petter Northug kan bli vraket fra tolvmannstroppen som kan gå alle rennene i VM.

Northug Falun

BLYTUNGT: Petter Northug fikk et tøft comeback i verdenscupen og endte over tre minutter bak.

Foto: Ulf Palm / AFP

Om én uke tar landslagsledelsen ut de tolv løperne som utgjør troppen til VM i Lahti. Landslagstrener Hetland kan ikke garantere at Northug er en del av de tolv.

– Om han er i tolvmannstroppen, eller om han er 13.-mann, det tror jeg ikke spiller så stor rolle. Han skal i alle fall gå sprinten som er første dagen og femmila som er siste dagen. Og hvis han viser ordentlig god form, så går han sikkert flere skirenn, sier Hetland til NRK.

Som regjerende mester på sprint og femmil er Northug automatisk kvalifisert til de to distansene. Men om trønderen ønsker å gå flere distanser, må han være en av de tolv som blir plukket ut i den endelige tolvmannstroppen.

– I dag med nummer 31 så skjønner alle at det ikke er noen superplassering, fortsetter Hetland.

Kan finne VM-formen tidsnok

Northug imponerte ingen på dagens tremil i Falun. Trønderen ble nummer 31 og var hele tre minutter og ti sekunder bak Emil Iversen i mål.

– Men hvis han blir 13.-mann så er det kun to løp han kan gå?

– I utgangspunktet, ja. Men vi får se nå. Vi tar ut laget på lørdag, sier Hetland.

Selv om landslagstreneren hadde høyere forventninger til Northug på dagens tremil, var han ikke nevneverdig overrasket at Northug langt bak under dagens renn.

– Det er ikke noe som skjer på 1-2-3 med formen til Petter heller. Det er et løp som går helt frem mot VM for at han skal være i så god form som mulig der, og trenger tiden.

– Er det nok tid til å finne formen til VM?

– Det kan være det. Vi snakker tross alt om Petter Northug, avsluttet Hetland.

Ønsker kort formtopp

Selv var hovedpersonen optimistisk med tanke på å finne den mye omtalte VM-formen.

– Jeg er positiv til at jeg klarer å bygge opp en liten formtopp. Den kommer ikke til å vare lenge, men planen er at jeg skal være i form de dagene når mesterskapet i Finland går.

Dagens vinner, Iversen, smilte lurt da han fikk spørsmål om VM-formen til sin lagkamerat fra Meråker.

– Jeg er ikke bekymret, men hadde jeg vært han hadde jeg vært bekymret. Men han er en luring, sa Iversen til NRK.

Men Northug selv forsikret at han ikke bekymrer seg veldig over VM-formen.

– Bekymringer har jeg sluttet med i livet, sa Northug med glimt i øyet.

Humoristisk tone mellom Northug og Iversen

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

    Russlands planer om å avholde et «alternativ-OL» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder Ukrainas fungerende sportsminister Matviy Bidnyi.

    Russland planlegger i september å arrangere Vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i Moskva og Jekaterinburg etter Paris-OL. Det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra IOC.

    Ukrainas fungerende idrettsminister Bidnyi ser Vennskapslekene som et eksempel på at Russland prøver å skape uorden også i idretten.

    – Etter at Russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte Vennskapslekene og etablerte «International Association of Friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med AFP.

    – De prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-PR.

    Det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i Paris-OL. Vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024.

    Fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til OL.

    (NTB)

    rHPjPlkcEl0
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal