Northug tror han vrakes til ankeretappen i VM

FALUN/OSLO (NRK): Lørdag snakket Petter Northug for første gang med pressen på åtte uker etter den mystiske formsvikten. Nå tror langrennskongen at han vrakes fra sisteetappen på VM-stafetten.

Petter Northug

TILBAKE: Petter Northug er tilbake etter åtte uker på sidelinjen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Akkurat nå er det Finn-Hågen Krogh som har den etappen. Han har ikke gjort noe feil ennå. Jeg må nok gå en klassisk etappe om jeg skal få gå på det laget, sier Petter Northug.

31-åringen har ikke snakket med noen medier – utenom sin egen TV-kanal – etter at han i starten av desember kom på 51. plass i Lillehammer.

Han var rett og slett i så dårlig fysisk form at han måtte ta det helt rolig i flere uker, før han kunne begynne å gå på ski igjen.

Tour de Ski.

IMPONERT: Finn-Hågen Krogh har imponert Northug.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mener Krogh er for sterk

Nå forteller Northug at han har mål om en individuell VM-medalje i Lahti, men han tror at ankeretappen på stafetten kommer til å gå uten ham.

Langrennstjernen mener Finn Hågen-Krogh har imponert såpass den siste tiden at finnmarkingen tar sisteetappen.

– Ja, jeg kan absolutt se for meg et VM uten ankeretappen. Så lenge man har folk som har gjort jobben i verdenscupen – og ikke har feilet – er det ikke noe tvil om at Finn (Hågen-Krogh) er en mann som kan være kapabel til å dra hjem den hvis han går ut sammen med noen eller alene, sier Northug.

– Vil det være et nederlag å ikke gå sisteetappen?

– Nei, det vil det ikke, sier han.

– Må respektere vrakingen

Det har vært en spesiell uke for Team Northug. Først fikk 31-åringen beskjed om at han var vraket til verdenscupen i Falun – det som skulle være hans første konkurranse på åtte uker.

Torsdag kom kontrameldingen fra landslagsledelsen: Northug får gå verdenscuprenn i helga ettersom Didrik Tønseth er blitt syk.

– Det har ikke vært noe turbulent uke for meg, men jeg har fått med meg det som har skjedd rundt. Man får med seg deler av det som skjer, sier han.

– Hva tenker du om at du egentlig ikke skulle gå her i Falun?

– Man må respektere det. Det er andre som har gått fort i år og nå er kvotene kuttet ned.

Da nyheten om at Northug først var vraket, gikk trener Stig Rune Kveen ut i NRK og sa at langrennskongen «ikke bare var skuffet. Han var forbannet».

Dette kjenner ikke hovedpersonen seg igjen i.

– Det får Stig Rune stå for. Jeg snakket ikke med han rett etter uttaket, jeg, sier Northug.

STAFETTKONGE: Det er slik vi er vant til å se Petter Northug etter VM-stafetter. Om få uker tror Northug at stafetten går uten ham - i hvert fall på ankeretappen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Har mål om ett VM-gull

Langrennsstjernen går ikke lørdagens sprint, og blir først å se i søndagens tremil i svenske Falun, der han har gått mange minnerike renn.

Men han må trolig levere varene fra første stund om han skal overbevise landslagsledelsen om at han skal få gå alle distansene i Lahti-VM.

– Jeg må vise at jeg er i form og at jeg i hvert fall i løpet av NM-uka må vise at jeg kan være med i toppen på tremila. Det blir en viktig distanse for å vise at man kan beherske den distansen i VM, sier Mosvik-ekspressen.

– Hvordan forventer du at det går i VM etter den sesongen du har hatt?

– Målet er å kjempe om et individuelt gull. Det er derfor man reiser over, sier Northug, som 2015 ble VM-kongen med fire gullmedaljer.

Nå gleder han seg til å gå i Falun på nytt.

– Det er alltid artig å være tilbake i Falun. Det er en minnerik arena med min første verdenscupseier, og et bra mesterskap i 2015. Det blir spennende å konkurrere igjen og komme tilbake, sier Northug.

Siste nytt

 • Casper Ruud møter canadier

  Casper Ruud skal opp mot Brayden Schnur i kvartfinalen i ATP-challengerturneringen i Calgary natt til lørdag. I åttedelsfinalen feide han tyske Jan Choinski av banen torsdag. Det norske tennistalentet vant 6-3, 6-2 på litt over 70 minutter.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mol og Sørum startet med seire

  Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine første gruppekamper i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Las Vegas. Først slo de amerikanerne Casebeer og Priddy 2-0, før nederlenderne Bouter og Varenhorst ble slått 2-1. Dermed går de direkte videre til den andre utslagsrunden.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag