NRK Meny
Normal

Northug om håndballguttas bragd: – Det var brutalt

Mens håndballguttene kjempet med nebb og klør for en finaleplass i Paris, satt Norges største langrennsstjerne i bilen til Falun og fulgte semifinalen.

Håndballherrer og Petter Northug

FULGTE MED: Petter Northug hyller håndballgutta etter fredagens semifinale-seier. Han satt selv i bilen og fulgte med.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trønderen har skapt utallige spennende øyeblikk på TV-skjermene rundt om de norske hjem. Men i går fikk han selv smake på nervene under den høydramatiske semifinalen mellom Norge og Kroatia.

– Det var brutalt. Jeg satt og så det på en iPad fra Arlanda og hit. Det var fryktelig spennende, sa Northug under et pressetreff i Falun lørdag.

Mistet bildet

Han var på vei til Falun for å gå tremila med skibytte søndag, etter at han overtok Didrik Tønseths plass. Men skistjernen opplevde det verst tenkelige dypt inne i svenske skoger da det virkelig dro seg til i håndballkampen.

– Bildet falt ut da det var ett minutt igjen. Da lå vi under med ett, så jeg var glad ekstraomgangene var i gang da jeg fikk nettet tilbake, fortsatte Northug.

Dermed gikk han glipp av Torbjørn Bergeruds avgjørende strafferedning i siste sekund, som sendte lagene til ekstraomganger.

Rekker finalen

Likevel virket Northug imponert over håndballguttenes historiske prestasjon: Norges første internasjonale finale på herresiden. Nå ser skistjernen frem til kampen mot vertsnasjon Frankrike på søndag.

– Det var over all forventning, så det blir spennende på søndag, avslutter Northug.

Den rekker han etter all sannsynlighet å se. Northug skal i aksjon på tremila fra klokken 11.10, mens VM-finalen kastes i gang 17.30. Begge hendelsene kan du følge på NRK og NRK radio.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Serbia - Sveits