NRK Meny
Normal

Northug om håndballguttas bragd: – Det var brutalt

Mens håndballguttene kjempet med nebb og klør for en finaleplass i Paris, satt Norges største langrennsstjerne i bilen til Falun og fulgte semifinalen.

Håndballherrer og Petter Northug

FULGTE MED: Petter Northug hyller håndballgutta etter fredagens semifinale-seier. Han satt selv i bilen og fulgte med.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trønderen har skapt utallige spennende øyeblikk på TV-skjermene rundt om de norske hjem. Men i går fikk han selv smake på nervene under den høydramatiske semifinalen mellom Norge og Kroatia.

– Det var brutalt. Jeg satt og så det på en iPad fra Arlanda og hit. Det var fryktelig spennende, sa Northug under et pressetreff i Falun lørdag.

Mistet bildet

Han var på vei til Falun for å gå tremila med skibytte søndag, etter at han overtok Didrik Tønseths plass. Men skistjernen opplevde det verst tenkelige dypt inne i svenske skoger da det virkelig dro seg til i håndballkampen.

– Bildet falt ut da det var ett minutt igjen. Da lå vi under med ett, så jeg var glad ekstraomgangene var i gang da jeg fikk nettet tilbake, fortsatte Northug.

Dermed gikk han glipp av Torbjørn Bergeruds avgjørende strafferedning i siste sekund, som sendte lagene til ekstraomganger.

Rekker finalen

Likevel virket Northug imponert over håndballguttenes historiske prestasjon: Norges første internasjonale finale på herresiden. Nå ser skistjernen frem til kampen mot vertsnasjon Frankrike på søndag.

– Det var over all forventning, så det blir spennende på søndag, avslutter Northug.

Den rekker han etter all sannsynlighet å se. Northug skal i aksjon på tremila fra klokken 11.10, mens VM-finalen kastes i gang 17.30. Begge hendelsene kan du følge på NRK og NRK radio.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner