NRK Meny
Normal

Northug om håndballguttas bragd: – Det var brutalt

Mens håndballguttene kjempet med nebb og klør for en finaleplass i Paris, satt Norges største langrennsstjerne i bilen til Falun og fulgte semifinalen.

Håndballherrer og Petter Northug

FULGTE MED: Petter Northug hyller håndballgutta etter fredagens semifinale-seier. Han satt selv i bilen og fulgte med.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trønderen har skapt utallige spennende øyeblikk på TV-skjermene rundt om de norske hjem. Men i går fikk han selv smake på nervene under den høydramatiske semifinalen mellom Norge og Kroatia.

– Det var brutalt. Jeg satt og så det på en iPad fra Arlanda og hit. Det var fryktelig spennende, sa Northug under et pressetreff i Falun lørdag.

Mistet bildet

Han var på vei til Falun for å gå tremila med skibytte søndag, etter at han overtok Didrik Tønseths plass. Men skistjernen opplevde det verst tenkelige dypt inne i svenske skoger da det virkelig dro seg til i håndballkampen.

– Bildet falt ut da det var ett minutt igjen. Da lå vi under med ett, så jeg var glad ekstraomgangene var i gang da jeg fikk nettet tilbake, fortsatte Northug.

Dermed gikk han glipp av Torbjørn Bergeruds avgjørende strafferedning i siste sekund, som sendte lagene til ekstraomganger.

Rekker finalen

Likevel virket Northug imponert over håndballguttenes historiske prestasjon: Norges første internasjonale finale på herresiden. Nå ser skistjernen frem til kampen mot vertsnasjon Frankrike på søndag.

– Det var over all forventning, så det blir spennende på søndag, avslutter Northug.

Den rekker han etter all sannsynlighet å se. Northug skal i aksjon på tremila fra klokken 11.10, mens VM-finalen kastes i gang 17.30. Begge hendelsene kan du følge på NRK og NRK radio.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal