NRK Meny
Normal

Northug om håndballguttas bragd: – Det var brutalt

Mens håndballguttene kjempet med nebb og klør for en finaleplass i Paris, satt Norges største langrennsstjerne i bilen til Falun og fulgte semifinalen.

Håndballherrer og Petter Northug

FULGTE MED: Petter Northug hyller håndballgutta etter fredagens semifinale-seier. Han satt selv i bilen og fulgte med.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trønderen har skapt utallige spennende øyeblikk på TV-skjermene rundt om de norske hjem. Men i går fikk han selv smake på nervene under den høydramatiske semifinalen mellom Norge og Kroatia.

– Det var brutalt. Jeg satt og så det på en iPad fra Arlanda og hit. Det var fryktelig spennende, sa Northug under et pressetreff i Falun lørdag.

Mistet bildet

Han var på vei til Falun for å gå tremila med skibytte søndag, etter at han overtok Didrik Tønseths plass. Men skistjernen opplevde det verst tenkelige dypt inne i svenske skoger da det virkelig dro seg til i håndballkampen.

– Bildet falt ut da det var ett minutt igjen. Da lå vi under med ett, så jeg var glad ekstraomgangene var i gang da jeg fikk nettet tilbake, fortsatte Northug.

Dermed gikk han glipp av Torbjørn Bergeruds avgjørende strafferedning i siste sekund, som sendte lagene til ekstraomganger.

Rekker finalen

Likevel virket Northug imponert over håndballguttenes historiske prestasjon: Norges første internasjonale finale på herresiden. Nå ser skistjernen frem til kampen mot vertsnasjon Frankrike på søndag.

– Det var over all forventning, så det blir spennende på søndag, avslutter Northug.

Den rekker han etter all sannsynlighet å se. Northug skal i aksjon på tremila fra klokken 11.10, mens VM-finalen kastes i gang 17.30. Begge hendelsene kan du følge på NRK og NRK radio.

Siste nytt

 • Russisk OL-komité støttar deltaking

  Russlands OL-komite vil støtte utøvarar som deltar i OL i Korea under nøytralt flagg, melder nyheitsbyrået RIA.

  IOC har utestengt Russland frå OL på grunn av dopingjukset i Sotsji i 2014, men vil tillate at inviterte russiske utøvarar får delta under nøytralt flagg.

  Alexander Zhukov
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • – Flaut, sa Zucca

  Mats Zuccarello scora på straffe, men New York Rangers tapte likevel 1-2 etter straffer for Dallas. – Det er pinleg å spele to periodar utan å vinne ein einaste nærkamp, seier Zuccarello til NTB.

  Rangers fekk si utlikning fire minutt før full tid. – Vi fekk det poenget vi fortente minst sidan eg kom hit, seier Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Bill Kostroun / AP
 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal