Hopp til innhold

Landslagsuttatte Hauge: – Jeg har vært ganske lat

BODØ/ULLEVAAL STADION (NRK): Etter å ha storspilt for Bodø/Glimt denne sesongen, er Jens Petter Hauge (20) tatt ut på A-landslaget for første gang.

EM-kvalifisering fotball (U21): Norge - Gibraltar (6-0)

BLIR LANDSLAGSSPILLER: Jens Petter Hauge, her under en U21-landslagskamp mot Gibraltar i september, har nå tatt steget opp på A-landslaget.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det ble klart etter at Lars Lagerbäck presenterte troppen som skal spille EM-playoffen mot Serbia 8. oktober før nasjonsligakampene mot Romania og Nord-Irland.

– Det er klart når man blir tatt ut på A-landslaget for første gang så blir man overrasket, og det er utrolig stort, sier Hauge på en pressekonferanse på Aspmyra etter uttaket.

– Hauges sterke side er én mot én-situasjoner. Han kan gå både til høyre og venstre, og han har fart. Det er hans x-faktor, begrunnet landslagssjef Lars Lagerbäck.

Kommenterte lat-stempel

Hauge fikk altså beskjeden dagen etter å ha slått Vålerenga 2-0 på Aspmyra. Her var Hauge igjen sentral med både en målgivende pasning, straffebom og flere store sjanser.

Men han la også ned en solid defensiv jobb. Særlig da vertene måtte spille med ti mann etter at Marius Lode ble utvist etter 65 minutter.

Nettopp denne jobben trekker Hauge frem selv.

– Vi la ned en solid jobb, og det krevde mye. Og det viser at både jeg og Philip (Zinkernagel), som kanskje har blitt omtalt som litt lat og jobber mest framover, også kan trykke til defensivt når vi må det. Det er viktig å ta med seg videre, for det er nok ikke den siste kampen jeg spiller der jeg er nødt å forsvare meg litt, sier Hauge.

TV 2s reporter trakk frem at Hauge fikk en påminnelse fra tribunen om at «han fortsatt er i Bodø/Glimt».

Selv om det aldri har vært tvil om dét, ifølge Hauge selv, synes han ikke lat-stempelet er urettferdig.

– Nei, det er det jo ikke. For jeg har jo vært ganske lat i noen sesonger nå. Men jeg føler egentlig at året i år generelt har vært veldig bra, og jeg har jobbet hardt for laget. Det som ble ropt i går var jo litt mer rettet mot hodet mitt. Så lenge jeg kler på meg den gule drakta, er det alt som betyr noe. Det håper jeg virkelig at de også forstår og synes, sier Hauge, som understreker at det er helt naturlig med slike gnisninger.

– Sånn skal det være i en klubb. Det er «no hard feelings», sier Hauge.

– Skulle vært litt yngre

I tillegg til Hauge er også Coventry-spiller Leo Skiri Østigård (20) ny i troppen.

På grunn av koronapandemien er det tatt ut 26 spillere til de tre kommende landskampene:

I tillegg til en ekstra stor tropp, er det også uvant for Lagerbäck at det skal tas ut spillere til tre landslagskamper.

– Vi er ikke vant med tropp til tre kamper, så dette blir litt spesielt, forteller Lagerbäck.

Men troppen holder et høyt nivå, og den 72 år gamle landslagssjefen skulle gjerne vært et par år yngre for å kunne lede landslaget lenger.

– En skulle vært litt yngre og kunne vært med noen år til. For dette er en stamme som kan stå i ti år, og som alt i dag er på veldig høyt nivå. Men en er for seint ute, som vanlig.

Se pressekonferansen med Lagerbäck på Ullevaal:

Milan har vist interesse

Debutanten Hauge har vært en av Bodø/Glimts store spillere denne sesongen, og etter europaligakampen på San Siro har AC Milan vist interesse for 20-åringen.

– Jeg vet at det er kontakt. De likte det de så da vi møtte dem og liker det de har sett fra før. Vi må nesten bare se hva som skjer. De spiller en type fotball som jeg kunne trives med. Det er en spennende mulighet som man må ta på alvor og vurdere, sa Hauge til NRK søndag.

Og trykket blir neppe mindre etter landslagsuttaket.

– Det er klart det er gøy det. Sånn har hverdagen min blitt, de siste månedene etter at jeg sa nei til Belgia, sier Hauge etter uttaket mandag.

Den andre nykommeren i landslagstroppen, Østigård, er på lån i Coventry fra Brighton.

Den viktigste kampen som venter denne troppen er EM-playoffen - skjebnekampen - mot Serbia 8. oktober. Deretter følger nasjonsligakamper mot Romania 11. oktober og mot Nord-Irland 14. oktober.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal