Hopp til innhold

Landslagsuttatte Hauge: – Jeg har vært ganske lat

BODØ/ULLEVAAL STADION (NRK): Etter å ha storspilt for Bodø/Glimt denne sesongen, er Jens Petter Hauge (20) tatt ut på A-landslaget for første gang.

EM-kvalifisering fotball (U21): Norge - Gibraltar (6-0)

BLIR LANDSLAGSSPILLER: Jens Petter Hauge, her under en U21-landslagskamp mot Gibraltar i september, har nå tatt steget opp på A-landslaget.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det ble klart etter at Lars Lagerbäck presenterte troppen som skal spille EM-playoffen mot Serbia 8. oktober før nasjonsligakampene mot Romania og Nord-Irland.

– Det er klart når man blir tatt ut på A-landslaget for første gang så blir man overrasket, og det er utrolig stort, sier Hauge på en pressekonferanse på Aspmyra etter uttaket.

– Hauges sterke side er én mot én-situasjoner. Han kan gå både til høyre og venstre, og han har fart. Det er hans x-faktor, begrunnet landslagssjef Lars Lagerbäck.

Kommenterte lat-stempel

Hauge fikk altså beskjeden dagen etter å ha slått Vålerenga 2-0 på Aspmyra. Her var Hauge igjen sentral med både en målgivende pasning, straffebom og flere store sjanser.

Men han la også ned en solid defensiv jobb. Særlig da vertene måtte spille med ti mann etter at Marius Lode ble utvist etter 65 minutter.

Nettopp denne jobben trekker Hauge frem selv.

– Vi la ned en solid jobb, og det krevde mye. Og det viser at både jeg og Philip (Zinkernagel), som kanskje har blitt omtalt som litt lat og jobber mest framover, også kan trykke til defensivt når vi må det. Det er viktig å ta med seg videre, for det er nok ikke den siste kampen jeg spiller der jeg er nødt å forsvare meg litt, sier Hauge.

TV 2s reporter trakk frem at Hauge fikk en påminnelse fra tribunen om at «han fortsatt er i Bodø/Glimt».

Selv om det aldri har vært tvil om dét, ifølge Hauge selv, synes han ikke lat-stempelet er urettferdig.

– Nei, det er det jo ikke. For jeg har jo vært ganske lat i noen sesonger nå. Men jeg føler egentlig at året i år generelt har vært veldig bra, og jeg har jobbet hardt for laget. Det som ble ropt i går var jo litt mer rettet mot hodet mitt. Så lenge jeg kler på meg den gule drakta, er det alt som betyr noe. Det håper jeg virkelig at de også forstår og synes, sier Hauge, som understreker at det er helt naturlig med slike gnisninger.

– Sånn skal det være i en klubb. Det er «no hard feelings», sier Hauge.

– Skulle vært litt yngre

I tillegg til Hauge er også Coventry-spiller Leo Skiri Østigård (20) ny i troppen.

På grunn av koronapandemien er det tatt ut 26 spillere til de tre kommende landskampene:

I tillegg til en ekstra stor tropp, er det også uvant for Lagerbäck at det skal tas ut spillere til tre landslagskamper.

– Vi er ikke vant med tropp til tre kamper, så dette blir litt spesielt, forteller Lagerbäck.

Men troppen holder et høyt nivå, og den 72 år gamle landslagssjefen skulle gjerne vært et par år yngre for å kunne lede landslaget lenger.

– En skulle vært litt yngre og kunne vært med noen år til. For dette er en stamme som kan stå i ti år, og som alt i dag er på veldig høyt nivå. Men en er for seint ute, som vanlig.

Se pressekonferansen med Lagerbäck på Ullevaal:

Milan har vist interesse

Debutanten Hauge har vært en av Bodø/Glimts store spillere denne sesongen, og etter europaligakampen på San Siro har AC Milan vist interesse for 20-åringen.

– Jeg vet at det er kontakt. De likte det de så da vi møtte dem og liker det de har sett fra før. Vi må nesten bare se hva som skjer. De spiller en type fotball som jeg kunne trives med. Det er en spennende mulighet som man må ta på alvor og vurdere, sa Hauge til NRK søndag.

Og trykket blir neppe mindre etter landslagsuttaket.

– Det er klart det er gøy det. Sånn har hverdagen min blitt, de siste månedene etter at jeg sa nei til Belgia, sier Hauge etter uttaket mandag.

Den andre nykommeren i landslagstroppen, Østigård, er på lån i Coventry fra Brighton.

Den viktigste kampen som venter denne troppen er EM-playoffen - skjebnekampen - mot Serbia 8. oktober. Deretter følger nasjonsligakamper mot Romania 11. oktober og mot Nord-Irland 14. oktober.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP
 • Dobbel skadesmell for Barcelona

  Den spanske fotballgiganten Barcelona opplyser at midtbaneduoen Frenkie de Jong og Pedri er utilgjengelige i tiden som kommer på grunn av skader.

  Begge spillerne pådro seg skader i første omgang av det målløse oppgjøret mot Athletic Bilbao søndag.

  De Jong skadet ankelen i det 26. minutt, og Barcelona skriver mandag at den nederlandske midtbanespilleren har fått påvist en leddbåndsskade.

  Medisinske tester viste også at Pedri pådro seg en skade i høyre lår underveis i oppgjøret. Han gikk i bakken uten at noen med- eller motspillere var i nærheten av ham.

  Det er ikke kjent hvor lenge de to midtbanestjernene blir på sidelinjen. (NTB)

  b-Lk_RBZFgk
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal