Landslagsuttatte Hauge: – Jeg har vært ganske lat

BODØ/ULLEVAAL STADION (NRK): Etter å ha storspilt for Bodø/Glimt denne sesongen, er Jens Petter Hauge (20) tatt ut på A-landslaget for første gang.

EM-kvalifisering fotball (U21): Norge - Gibraltar (6-0)

BLIR LANDSLAGSSPILLER: Jens Petter Hauge, her under en U21-landslagskamp mot Gibraltar i september, har nå tatt steget opp på A-landslaget.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det ble klart etter at Lars Lagerbäck presenterte troppen som skal spille EM-playoffen mot Serbia 8. oktober før nasjonsligakampene mot Romania og Nord-Irland.

– Det er klart når man blir tatt ut på A-landslaget for første gang så blir man overrasket, og det er utrolig stort, sier Hauge på en pressekonferanse på Aspmyra etter uttaket.

– Hauges sterke side er én mot én-situasjoner. Han kan gå både til høyre og venstre, og han har fart. Det er hans x-faktor, begrunnet landslagssjef Lars Lagerbäck.

Kommenterte lat-stempel

Hauge fikk altså beskjeden dagen etter å ha slått Vålerenga 2-0 på Aspmyra. Her var Hauge igjen sentral med både en målgivende pasning, straffebom og flere store sjanser.

Men han la også ned en solid defensiv jobb. Særlig da vertene måtte spille med ti mann etter at Marius Lode ble utvist etter 65 minutter.

Nettopp denne jobben trekker Hauge frem selv.

– Vi la ned en solid jobb, og det krevde mye. Og det viser at både jeg og Philip (Zinkernagel), som kanskje har blitt omtalt som litt lat og jobber mest framover, også kan trykke til defensivt når vi må det. Det er viktig å ta med seg videre, for det er nok ikke den siste kampen jeg spiller der jeg er nødt å forsvare meg litt, sier Hauge.

TV 2s reporter trakk frem at Hauge fikk en påminnelse fra tribunen om at «han fortsatt er i Bodø/Glimt».

Selv om det aldri har vært tvil om dét, ifølge Hauge selv, synes han ikke lat-stempelet er urettferdig.

– Nei, det er det jo ikke. For jeg har jo vært ganske lat i noen sesonger nå. Men jeg føler egentlig at året i år generelt har vært veldig bra, og jeg har jobbet hardt for laget. Det som ble ropt i går var jo litt mer rettet mot hodet mitt. Så lenge jeg kler på meg den gule drakta, er det alt som betyr noe. Det håper jeg virkelig at de også forstår og synes, sier Hauge, som understreker at det er helt naturlig med slike gnisninger.

– Sånn skal det være i en klubb. Det er «no hard feelings», sier Hauge.

– Skulle vært litt yngre

I tillegg til Hauge er også Coventry-spiller Leo Skiri Østigård (20) ny i troppen.

På grunn av koronapandemien er det tatt ut 26 spillere til de tre kommende landskampene:

I tillegg til en ekstra stor tropp, er det også uvant for Lagerbäck at det skal tas ut spillere til tre landslagskamper.

– Vi er ikke vant med tropp til tre kamper, så dette blir litt spesielt, forteller Lagerbäck.

Men troppen holder et høyt nivå, og den 72 år gamle landslagssjefen skulle gjerne vært et par år yngre for å kunne lede landslaget lenger.

– En skulle vært litt yngre og kunne vært med noen år til. For dette er en stamme som kan stå i ti år, og som alt i dag er på veldig høyt nivå. Men en er for seint ute, som vanlig.

Se pressekonferansen med Lagerbäck på Ullevaal:

Milan har vist interesse

Debutanten Hauge har vært en av Bodø/Glimts store spillere denne sesongen, og etter europaligakampen på San Siro har AC Milan vist interesse for 20-åringen.

– Jeg vet at det er kontakt. De likte det de så da vi møtte dem og liker det de har sett fra før. Vi må nesten bare se hva som skjer. De spiller en type fotball som jeg kunne trives med. Det er en spennende mulighet som man må ta på alvor og vurdere, sa Hauge til NRK søndag.

Og trykket blir neppe mindre etter landslagsuttaket.

– Det er klart det er gøy det. Sånn har hverdagen min blitt, de siste månedene etter at jeg sa nei til Belgia, sier Hauge etter uttaket mandag.

Den andre nykommeren i landslagstroppen, Østigård, er på lån i Coventry fra Brighton.

Den viktigste kampen som venter denne troppen er EM-playoffen - skjebnekampen - mot Serbia 8. oktober. Deretter følger nasjonsligakamper mot Romania 11. oktober og mot Nord-Irland 14. oktober.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Berge-straffe sjokkerte Liverpool

  Sander Berge scora på straffe og gav Sheffield United leiinga mot Liverpool på Anfield.

  Men Roberto Firminio utlikna like før pause, og Diogo Jota sette inn 2-1 midt i andre omgang.

  Berge spela heile kampen og fekk eit gult kort på slutten.

  (Video med løyve frå TV 2)

 • Brann framleis i trøbbel

  Heller ikkje i heimekampen mot Stabæk makta Brann å vinne. Det enda 1-1, etter at Oliver Edvardsen gav Stabøk leiinga, og Kristoffer Barmen utlikna.

  Det er sjuande kampen på rad utan siger for Brann, som ligg på plassen rett over kvalikplassen.

  I august slo Brann Stabæk 2-0 borte, den einaste sigeren sidan Kåre Ingebrugtsen overtok som trenar.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Singh senket Start

  Med et skudd fra rundt 16 meter scoret Harmeet Singh kampens eneste mål etter 52 minutter da Sandefjord slo Start 1-0 i en eliteseriekamp i fotball i Kristiansand lørdag kveld.

  Sing-scoring for Sandefjord
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal