Hopp til innhold

Danmark-sjefen tok et oppgjør med norsk stjerne etter kamp: – Håpløst

Kasper Hjulmand hadde lite til overs for Leo Østigårds takling på stjernespiss Rasmus Højlund. Hjulmand får kontant svar på tiltale fra Ståle Solbakken.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

FÅR KRITIKK: Leo Østigård fikk høre det av Danmark-trener Kasper Hjulmand etter kampen.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Kampen var bare 19 minutter gammel da Leo Østigård feide ned Rasmus Højlund med en kynisk takling og stoppet en dansk kontring.

Krystallklart gult kort på Østigård, som ble omringet av sinte dansker rett etter situasjonen. På TV-bildene kunne man se hvordan Rasmus Højlund ropte og pekte fingeren i retning Østigård rett etter taklingen.

– Helt håpløst

På sidelinjen holdt Danmark-trener Kasper Hjulmand på å eksplodere. Han var synlig forbannet på den norske midtstopperen.

– «Don't get me started», sukket Hjulmand på pressekonferansen etter kampen.

Danmark-sjefen trakk pusten og tok så et oppgjør med Østigård.

– Altså, dette er en privatlandskamp, og vi er på vei til et EM. Da skal man holde seg for god for sånt. Tenk hvis det hadde kostet ham (Højlund) EM. Det synes jeg var helt håpløst, sier Hjulmand.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

SINT: Kasper Hjulmand er opprørt over Leo Østigårds opptreden i første omgang.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Overfor dansk TV 2 gikk han enda lenger i sin kritikk av den norske 24-åringen.

– Jeg tør ikke tenke på hva jeg ville gjort om det hadde påført Rasmus en skade som ville holdt ham utenfor et EM som starter om en uke. Jeg synes det var hodeløst, sa Hjulmand.

Solbakken slår tilbake

Norges landslagssjef Ståle Solbakken blir lettere oppgitt da han får høre hva trenerkollegaen har sagt.

– Så han ikke Pierre-Emile Højbjerg sin takling på Martin Ødegaard? spør Solbakken retorisk tilbake til NRK.

– Det vet jeg ikke.

– Nei, tydeligvis ikke da.

– Men skjønner du frustrasjonen til Hjulmand?

– Nei, det skjønner jeg ingenting av. Det var jo en hekting. For å stoppe en kontring. Den Højbjerg har på Martin er jo styggere, der kan du virkelig bli skadet. Men vi spratt ikke opp fra benken på grunn av det. Det må Kasper tåle, slår Solbakken fast.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

IKKE INTENSJONEN: Leo Østigård tok et gult kort for å stanse en kontring.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Leo Østigård hadde forlatt pressesonen da Hjulmand-kritikken falt. NRK har kontaktet Østigård og tilbudt ham å kommentere Danmark-sjefens uttalelse, men Napoli-stopperen har foreløpig ikke benyttet anledningen.

Men overfor danske TV 2 sier han følgende om den omdiskuterte situasjonen.

– Det var ikke meningen å gjøre noen skade. Han (Højlund) syntes det var greit, og det var ingen problemer etterpå. Han er en rettferdig fyr og en god spiller. For meg handlet det om å stoppe kontringen, jeg hadde ingen andre intensjoner enn det, sier Leo Østigård.

OZxdvsTkxlI

Opprørt Solbakken langer ut mot Drillo-uttalelse: – Bare tull

Højlund: – Han sa unnskyld

Til samme kanal går Rasmus Højlund langt i å ta Østigård i forsvar.

– Jeg fikk sagt til ham stille og rolig at det var greit at han spilte på grensen. Det var de andre som ville forsvare meg. Det viser bare hvor nærme vi er hverandre i gruppen. Jeg har stor respekt for lagkameratene mine, men også for at han (Østigård) ville gå til det ytterste. Han sa unnskyld til meg, og så sa jeg bare at det var greit, forteller Højlund.

Football, International Friendly, Denmark - Sweden

TAR ØSTIGÅRD I FORSVAR: United-stjernen Rasmus Højlund.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

I NRKs radiostudio skapte Østigårds takling debatt. Jonas Grønner mener Østigård beveget seg inn i grenseland i den situasjonen.

– Han var ikke interessert i ball i det hele tatt. Han stuper inn og tar foten til Rasmus Højlund på vei gjennom. Han skal spille EM om en uke, altså, og jeg skjønner den danske frustrasjonen veldig veldig godt, sier Grønner til NRK.

– Jeg er veldig lettet

Hjulmand innrømmer at han fryktet skader på viktige spillere i det som ble en tett og tøff kamp mot naboene fra nord.

– Jeg er veldig lettet. Den privatlandskampen i dag er en av de mest intensive jeg har sett. Jeg kan ikke si til spillerne at det er den viktigste kampen de spiller i karrieren. Tenk hvis de blir skadet og ikke kommer til mesterskapet, det er ikke til å holde ut. Derfor ser du privatlandskamper der det, spesielt den siste delen av kampene, er spillere som bare tenker på å bli ferdige, slik at de kan komme med på flyet.

Se målene fra Danmark-Norge her:

OZxdvsTkxlI

Se målene fra Danmark-Norge her.

– Tror det venter noe godt for Norge

Selv om Danmark vant, og han lot seg irritere av Leo Østigårds gule kort, brukte Hjulmand anledningen til å rose det norske landslaget etter det han fikk se på Brøndby stadion lørdag kveld.

– Det er ingen tvil om at jeg syns at Norge er i en god utvikling. Og jeg tror norsk fotball de kommende årene går noe godt i møte. Både med Ståle som trener, han er en dyktig trener, men jeg kan også fornemme at det er en god kultur der. Spillerne og gruppen vil gjerne og trener godt. Jeg tror på at det venter noe godt for Norge, sier Hjulmand til NRK.

Nå reiser Danmark til EM.

Norge må vente til september før det skal spilles ny landskamp, da mot Kasakhstan på bortebane i Nasjonsligaen.

null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal