Hauge om Milan-interessen: – Vet de liker hva de har sett

BODØ (NRK): Jens Petter Hauge leverte nok et målpoeng da Glimt tok et nytt steg mot ligagull mot Vålerenga. 20-åringen forteller om interessen fra Milan og innrømmer at en overgang dit kunne passet godt.

Jens Petter Hauge

MOT OVERGANG: Jens Petter Hauge forteller at det er kontakt mellom Milan og Glimt om en overgang.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

En ny serierunde og en ny seier for Bodø/Glimt. De suverene serielederne økte luken tilbake til andreplass opp til 18 poeng med elleve serierunder igjen.

Scoringer av danskene Kasper Junker og Philip Zinckernagel sikret tre poeng mot et sjansesløsende Vålerenga.

Alt tyder på at det kun er et spørsmål om tid før laget fra Bodø kan titulere seg som seriemestere.

Spørsmålet er om det kun er et tidsspørsmål før Jens Petter Hauge ikke lengre er Bodø/Glimt-spiller. Fra Italia kommer det klare meldinger om at AC Milan er en svært reell kandidat til å bli 20-åringens neste klubb.

Kontakt mellom klubbene

Etter kampen innrømmer Hauge at han vet at det er konkret interesse om en overgang fra den italienske storklubben.

– Jeg vet at det er kontakt. De likte det de så da vi møtte dem og liker det de har sett fra før. Vi må nesten bare se hva som skjer. De spiller en type fotball som jeg kunne trives med. Det er en spennende mulighet som man må ta på alvor og vurdere, sier Hauge til NRK.

Ifølge utenlandske medier skal det være snakk om en overgangssum for Hauge på rundt 4 millioner euro, eller omkring 45 millioner kroner. På spørsmål om hva som skal til for at han forsvinner før overgangsvinduet stenger 5. oktober, sier han at overgangen må passe, både for Bodø/Glimt og ham selv.

– Om klubben er fornøyd med tilbudet de får og at det er en overgang jeg har tro på og føler at jeg kan ta størst mulig steg. Jeg vil til en klubb der sjansene er gode for å spille og en trener som har troen på meg som spiller og ønsker å utvikle meg.

Foreløpig ønsker ikke Hauge avsløre noe omkring om han avslutter sesongen i Bodø, eller om en overgang til utlandet skjer allerede nå.

– Det er vanskelig å svare på, jeg tror det kan gå begge veier, sier stortalentet.

Servitør

Mot Vålerenga var Hauge god i den første omgangen og var servitør da Kasper Junker satte inn Glimts første mål. Hauge gjorde rundingsbøye av Vålerengas høyreback Christian Borchgrevink og sendte ballen inn foran mål til Kasper Junker, som hadde en enkel oppgave på åpent mål.

Den siste av Glimts giftige angrepstrio, Philip Zinckernagel, doblet ledelsen etter innlegg fra Morten Ågnes Konradsen. Konradsen gjorde en god kamp da han fikk sine første eliteserieminutter for sesongen på Glimt-midtbanen.

Bodø/glimt vålerenga 27. september 2020

Philip Zinckernagel header inn Glimts andre scoring for kvelden.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Glimt virket å ville roe ned på tempoet i den andre omgangen, men Hauge hadde likevel sjansen til å avgjøre kampen da Junker skaffet straffe etter bare to minutter av omgangen.

Straffen var imidlertid av det svake slaget og ble enkelt reddet av Kristoffer Klaesson.

– Det er dårlig når ballen ikke går i mål, det er ikke mer å si. Det hadde vært godt å punktere kampen der. I stedet fikk vi en mann utvist og det blir en litt kamp med litt mer løping enn vi håpet på, sier Hauge.

Halvveis i omgangen fikk Marius Lode direkte rødt etter en stygg takling på Henrik Bjørdal. Dermed må Glimt klare seg uten den viktige midtstopperen i flere kamper.

Vålerenga fikk en gigantisk sjanse mot ti mann, men vanligvis så kliniske Vidar Örn Kjartansson bommet alene med keeper, akkurat som han hadde gjort i den første omgangen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud tapte mot stortalent

  Casper Ruud (21) tapte mot stortalentet Jannik Sinner (19) i den første runden av ATP 500-turneringa i Wien. Det blei eit jamt første sett, men Ruud tapte til slutt 7-2 i tie break. Italienaren som er rangert som nummer 43 i verda vann det andre settet 6-3.

  Tennis - Australian Open - Melbourne, Australia
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • Dumoulin hoppar av Vueltaen

  Tom Dumoulin var blant dei store favorittane i Vuelta a Espana. No kastar nederlendaren inn handkleet, står av rittet og avsluttar sykkelsesongen.

  Det stadfestar laget til nederlendaren, Jumbo-Visma, onsdag.

  Sju etappar er sykla i det som er årets siste store etapperitt. For Dumoulin har Vueltaen vorte eit gedigent vonbrot. 53.-plass, nesten 43 minutt bak samanlagt-leiar Richard Carapaz, var fasiten etter etappen på tysdag.

  Tom Dumoulin
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Utsetter EM-kvalifiseringskamp

  Som følge av virussituasjonen kommer ikke Latvia til Norge for å møte Sander Sagosen i den første kampen i EM-kvalifiseringen 4. november.

  Det europeiske håndballforbundet (EHF) har besluttet å utsette kampen på ubestemt tid, opplyser Norges Håndballforbund.

  Åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Latvia skulle vært spilt i Nadderud Arena onsdag 4. november.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal