Hauge om Milan-interessen: – Vet de liker hva de har sett

BODØ (NRK): Jens Petter Hauge leverte nok et målpoeng da Glimt tok et nytt steg mot ligagull mot Vålerenga. 20-åringen forteller om interessen fra Milan og innrømmer at en overgang dit kunne passet godt.

Jens Petter Hauge

MOT OVERGANG: Jens Petter Hauge forteller at det er kontakt mellom Milan og Glimt om en overgang.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

En ny serierunde og en ny seier for Bodø/Glimt. De suverene serielederne økte luken tilbake til andreplass opp til 18 poeng med elleve serierunder igjen.

Scoringer av danskene Kasper Junker og Philip Zinckernagel sikret tre poeng mot et sjansesløsende Vålerenga.

Alt tyder på at det kun er et spørsmål om tid før laget fra Bodø kan titulere seg som seriemestere.

Spørsmålet er om det kun er et tidsspørsmål før Jens Petter Hauge ikke lengre er Bodø/Glimt-spiller. Fra Italia kommer det klare meldinger om at AC Milan er en svært reell kandidat til å bli 20-åringens neste klubb.

Kontakt mellom klubbene

Etter kampen innrømmer Hauge at han vet at det er konkret interesse om en overgang fra den italienske storklubben.

– Jeg vet at det er kontakt. De likte det de så da vi møtte dem og liker det de har sett fra før. Vi må nesten bare se hva som skjer. De spiller en type fotball som jeg kunne trives med. Det er en spennende mulighet som man må ta på alvor og vurdere, sier Hauge til NRK.

Ifølge utenlandske medier skal det være snakk om en overgangssum for Hauge på rundt 4 millioner euro, eller omkring 45 millioner kroner. På spørsmål om hva som skal til for at han forsvinner før overgangsvinduet stenger 5. oktober, sier han at overgangen må passe, både for Bodø/Glimt og ham selv.

– Om klubben er fornøyd med tilbudet de får og at det er en overgang jeg har tro på og føler at jeg kan ta størst mulig steg. Jeg vil til en klubb der sjansene er gode for å spille og en trener som har troen på meg som spiller og ønsker å utvikle meg.

Foreløpig ønsker ikke Hauge avsløre noe omkring om han avslutter sesongen i Bodø, eller om en overgang til utlandet skjer allerede nå.

– Det er vanskelig å svare på, jeg tror det kan gå begge veier, sier stortalentet.

Servitør

Mot Vålerenga var Hauge god i den første omgangen og var servitør da Kasper Junker satte inn Glimts første mål. Hauge gjorde rundingsbøye av Vålerengas høyreback Christian Borchgrevink og sendte ballen inn foran mål til Kasper Junker, som hadde en enkel oppgave på åpent mål.

Den siste av Glimts giftige angrepstrio, Philip Zinckernagel, doblet ledelsen etter innlegg fra Morten Ågnes Konradsen. Konradsen gjorde en god kamp da han fikk sine første eliteserieminutter for sesongen på Glimt-midtbanen.

Bodø/glimt vålerenga 27. september 2020

Philip Zinckernagel header inn Glimts andre scoring for kvelden.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Glimt virket å ville roe ned på tempoet i den andre omgangen, men Hauge hadde likevel sjansen til å avgjøre kampen da Junker skaffet straffe etter bare to minutter av omgangen.

Straffen var imidlertid av det svake slaget og ble enkelt reddet av Kristoffer Klaesson.

– Det er dårlig når ballen ikke går i mål, det er ikke mer å si. Det hadde vært godt å punktere kampen der. I stedet fikk vi en mann utvist og det blir en litt kamp med litt mer løping enn vi håpet på, sier Hauge.

Halvveis i omgangen fikk Marius Lode direkte rødt etter en stygg takling på Henrik Bjørdal. Dermed må Glimt klare seg uten den viktige midtstopperen i flere kamper.

Vålerenga fikk en gigantisk sjanse mot ti mann, men vanligvis så kliniske Vidar Örn Kjartansson bommet alene med keeper, akkurat som han hadde gjort i den første omgangen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Mead hjelpte England til seier

  Arsenal-spissen Beth Mead stråla då Englands beste kvinner entra Wembley for første gang på to år.

  I VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland var stillinga 0–0 då Mead entra bana etter 63 spelte minutt. Eit kvarter seinare leda England 4–0, og Mead hadde skåra eit hat trick.

  Beth England skåra det siste målet for England, som no har ein målskilnad på 22–0 i VM-kvalifiseringa, og styrer mot eit nytt meisterskap.

  Beth Mead
  Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / Icon Sport
 • Ulrikke Eikeri skriver historie

  Ulrikke Eikeri og hennes australske makker Ellen Perez vant Tenerife Ladies Open. Dette er den første WTA-tittelen som deles ut til en norsk kvinne.

  WTA er det øverste nivået i kvinnetennis.

  I finalen slo Eikeri og Perez det ukrainske makkerparet Lyudmyla Kichenok og Marta Kostyuk 2-0 i sett.

  Seieren kommer kun tre måneder etter at hun nådde sin første finale i WTA.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal