Eggen imponert av Glimts nesten-skalp

Tidlegare Rosenborg-trenar Nils Arne Eggen meiner Bodø/Glimt gjorde særleg ein ting riktig mot AC Milan.

Europa League - Third qualifying round - AC Milan v Bodo/Glimt

SJOKKSTART: Etter dryge ti minuttar spelt sende Kasper Junker Glimt opp i leiinga.

Trenarlegenda veit godt korleis det er å slå AC Milan. Sjølv om det blei berre nesten og 3-2-tap for Bodø/Glimt, fekk dei giganten til å skjelve.

– Prestasjonen er veldig positiv, og det viser jo at Bodø/Glimt var seg sjølv og scora to mål. Milan har jo ikkje vore helt i toppsjiktet dei siste åra, men dei er på topplan av europeisk fotball i alle fall. Så det er godt gjort. All ære til Bodø/Glimt for det, seier Eggen til NRK.

– Må vere deg sjølv

Bodø/Glimt hadde ikkje tapt ein einaste kamp denne sesongen før dei møtte AC Milan.

Glimt såg heller ikkje prega ut av å spele på ærverdige San Siro. Etter at det var spelt 14 minuttar dribla Jens Petter Hauge av Franck Kessié, og Kasper Junker sende Glimt opp i leiinga.

Særleg det første kvarteret, og i 2. omgang, spelte Bodø/Glimt slik vi er blitt vant til å sjå dei i Eliteserien.

Det var også Eggens og Rosenborgs filosofi under 13 strake år med meisterligaspel.

– Det viste seg at sjølv på bortebane så er du nøydd til å gå ut på banen å vere deg sjølv og skape problem for motstandaren. Eller så taper du, veit du. Om du heile tida er opptatt av kor god motstandaren er, har du indirekte sagt at du sjølv ikkje er så god. Gå utpå der og ta kampen, så får du erfaring. Det får Bodø/Glimt også. Det er ein lærerik kveld dei hadde i går, veit du, og den er god å ta med seg vidare, seier Eggen.

Italy Soccer Europa League

BLANDA KJENSLER: Kjetil Knutsen veit ikkje heilt kva han skal føle etter kampen.

Sjokkstart

Bodø/Glimt har all grunn til å vere stinne av sjølvtillit etter ein glitrande sesong. Etter 18 kampar i Eliteserien har dei vunne 16 og spelt uavgjort to gonger.

Torsdag kom altså det første tapet for sesongen. Glimt sin trenar Kjetil Knutsen sit med blanda kjensler etter kampen.

– Eg er både stolt og skuffa. Det er rare kjensler, seier Knutsen etter kampen.

Det italienske storlaget tok meir og meir over banespelet, og dei hadde mange sjansar før Lorenzo Colombo kunne sette inn si første skåring for den italienske klubben etter ein dryg halvtime.

Colombo erstatta Zlatan Ibrahimovic, som måtte stå over kampen, etter at han fekk påvist koronavirus.

– Me mistar ballen for mykje i første omgang, fortel Knutsen.

Samanlikna med Haaland

AC Milan har vunne meisterligaen heile sju gonger. Real Madrid med sine 13 er den einaste klubben som har vunne den gjævaste klubbturneringa fleire gonger. Milan er ikkje det dei ein gong var, men klubben er likevel enormt stor.

Stor var også Calhanoğlu denne kampen. Like ut i andreomgang sette han sitt andre for kvelden. På 3–1 var det enkelt å tru at kampen var avgjort med det, men Glimt og Hauge ville det annleis.

Ti minutt ut i omgangen dunka Hauge vakkert inn reduseringa, til 3–2.

– Han var banens gigant. For ein kamp han spelte, seier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Carl-Erik Torp

IMPONERT: Carl-Erik Torp er imponert over Glimt og spesielt Jens Petter Hauge.

Med 14 mål og 7 målgivande så langt i Eliteserien har han tiltrekt seg interesse frå mange klubbar. Manchester United er blant dei som har kikka på 20-åringen. Torp trur ikkje interessa har minska etter kveldens kamp.

– Eg blir overraska om han ikkje er Noregs neste store eksportvare. Han har alt som skal til for å spele på eit høgt nivå. Eg sit litt med same kjensla som da Erling Braut Haaland spelte i Eliteserien.

NESTE EKSPORT: Jens Petter Hauge leverte målgivande og mål mot AC Milan.

Dei norske serieleiarane pressa på for å få ekstraomgangar, og på overtid fekk Ulrik Saltnes ein kjempesjanse til å utlikne, men han sette ballen over.

– Han tenker sikkert på den i natt, men me står saman når me vinn, og me står saman når me tapar. Slik er livet, seier Knutsen.

– Det er tungt at me ikkje får fleire kampar i Europa. For det er me klare for. Det har me vist denne sesongen, fortel Glimt-trenaren vidare.

Rosenborg vann 1–0 mot Alanyaspor tidlegare torsdag. Anders Konradsen skåra for trønderane, og blei seinare utvist. Dei klarte likevel å halde unna. Dermed er siste hinder før eit eventuelt gruppespel PSV Eindhoven. Den kampen blir spelt på Lerkendal.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

• Nok et tap for Lilleberg og Lightning

Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

Det bekrefter hun overfor NRK.

Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

– Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

– Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

– Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

– Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)