Hopp til innhold

Solbakken får kritikk etter totalslakt av egen spiller: – Hva får han ut av det?

Ståle Solbakken mener at en forsvarsblemme fra tapet mot Danmark bør være på alle trenerkurs i fremtiden. Nå får han krass kritikk.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

FÅR KRITIKK: Ståle Solbakken kritiseres etter måten han snakket om egen spiller etter kampen mot Danmark.

Foto: Christoffer Borg Mattison / Bildbyrån

Ståle Solbakken får hard medfart for hvordan han omtalte Marcus Holmgren Pedersens opptreden under det første baklengsmålet mot Danmark lørdag kveld.

– Det målet kan jeg ikke prate mer om, da blir jeg bare forbanna. Det skal bare ikke skje på det nivået her. Det kan ikke skje, sa Solbakken til NRK på pressekonferansen etter tapet.

– Hva sa Holmgren om den selv da?

– Han fikk ikke lov å si noe. Han fikk se den på video etterpå.

Landslagstreneren var nådeløs da han skulle bedømme backens forsvarsferdigheter under 1-0-scoringen på Brøndby stadion.

– Det kommer til å være på alle trenerkurs de neste ti årene om hvordan man som back ikke skal opptre i en situasjon hvor ballen er 15–20 meter fra deg, tordnet Solbakken på pressekonferansen, etter å ha tapt 1–3 for Danmark.

I intervjusonen fulgte han opp.

Det er som å gi bort et mål. Det gjør at Marcus blir sweeper, så kan de «crosse» ballen der han skulle vært – eller i hvert fall vært i nærheten. Det er unødvendig, og som jeg sa til Marcus: Det er uakseptabelt, sa Solbakken.

Holmgren

FIKK HØRE DET: Marcus Holmgren Pedersen, her i duell med danske Alexander Bah.

Foto: NTB

– Tror Ståle kjenner på presset

Fra kommentatorplass i TV 2 konkluderte også kommentator Jesper Mathisen i at Holmgren Pedersen var direkte skyld i baklengsmålet. I VGs studio karakteriserte Kjetil Rekdal situasjonen som «merkelig forsvarsspill».

Men flere har også reagert på hvordan Solbakken slaktet Pedersen overfor pressen. Mange mener at treneren var for tøff i omtalen av egen spiller.

Blant dem som reagerer er tidligere Viking-spiller Andreas Ulland Andersen. Han er nå også trener for herrelaget til Avaldsnes i fjerdedivisjon.

– En trener bør etter min mening aldri slakte egen spiller offentlig på denne måten. Hva får han ut av det? Som trener skal du bygge opp spillerne dine, spesielt i perioder hvor ting går dårlig, sier Ulland Andersen til NRK.

Andreas Ulland Andersens tweet om Ståle Solbakken
Foto: Skjermdump / Twitter

VG har også omtalt at Solbakken får kritikk av Terje Liverød etter kritikken mot Holmgren Pedersen.

Han mistenker at de svake resultatene kan ha gått inn på landslagssjefen. Andersen mener også at Solbakken er flink på å flytte fokus vekk fra seg selv.

– Jeg tror han kjenner litt på presset nå. Spørsmålet jeg stiller er da om han faktisk er så utspekulert at han er villig til å redde seg selv ved å kaste en spiller under bussen på denne måten. Jeg tror også Ståle kjente ekstra på presset i går siden det var mot Danmark da han har en lang historie fra København.

Tidligere daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, er også blant dem som har reagert.

«Ståle står bare å skriker og kjefter på spillerne fra sidelinjen. Tror han ikke de selv skjønner når de gjør en dårlig vurdering!! Enormt negativ coaching som sannsynligvis påvirker spillet negativt. På tide at noen andre får muligheten til å styre dette laget», skrev han på X lørdag kveld.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

Danmark-sjefen tok et oppgjør med norsk stjerne etter kamp: – Håpløst

Solbakken: – Naivt å dekke over dette

Overfor NRK sier Solbakken at han ikke har «slaktet» noen. 56-åringen at han har sagt det samme i garderoben som han sa i pressen.

– Alle ser dette og det ville vært utrolig naivt å dekke over dette. Marcus og jeg er på linje her, sier han til NRK søndag.

Etter kampen mente han at Pedersen var delvis unnskyldt for feilen fordi han er uvant med sonemarkering i forsvar og har slitt med spilletiden i italienske Sassuolo den siste tiden.

– Men på grunn av at vi ser Marcus som fremtidens mann såvel som natidens, ga vi ham en omgang både mot Kosovo og Danmark. Dette er toppidrett og «no drama», sier Solbakken.

Solbakken tok også til motmæle mot en kommentar fra Egil «Drillo» Olsen etter lørdagens kamp:

OZxdvsTkxlI

Opprørt Solbakken langer ut mot Drillo-uttalelse: – Bare tull

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal