Hopp til innhold

Solbakken får kritikk etter totalslakt av egen spiller: – Hva får han ut av det?

Ståle Solbakken mener at en forsvarsblemme fra tapet mot Danmark bør være på alle trenerkurs i fremtiden. Nå får han krass kritikk.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

FÅR KRITIKK: Ståle Solbakken kritiseres etter måten han snakket om egen spiller etter kampen mot Danmark.

Foto: Christoffer Borg Mattison / Bildbyrån

Ståle Solbakken får hard medfart for hvordan han omtalte Marcus Holmgren Pedersens opptreden under det første baklengsmålet mot Danmark lørdag kveld.

– Det målet kan jeg ikke prate mer om, da blir jeg bare forbanna. Det skal bare ikke skje på det nivået her. Det kan ikke skje, sa Solbakken til NRK på pressekonferansen etter tapet.

– Hva sa Holmgren om den selv da?

– Han fikk ikke lov å si noe. Han fikk se den på video etterpå.

Landslagstreneren var nådeløs da han skulle bedømme backens forsvarsferdigheter under 1-0-scoringen på Brøndby stadion.

– Det kommer til å være på alle trenerkurs de neste ti årene om hvordan man som back ikke skal opptre i en situasjon hvor ballen er 15–20 meter fra deg, tordnet Solbakken på pressekonferansen, etter å ha tapt 1–3 for Danmark.

I intervjusonen fulgte han opp.

Det er som å gi bort et mål. Det gjør at Marcus blir sweeper, så kan de «crosse» ballen der han skulle vært – eller i hvert fall vært i nærheten. Det er unødvendig, og som jeg sa til Marcus: Det er uakseptabelt, sa Solbakken.

Holmgren

FIKK HØRE DET: Marcus Holmgren Pedersen, her i duell med danske Alexander Bah.

Foto: NTB

– Tror Ståle kjenner på presset

Fra kommentatorplass i TV 2 konkluderte også kommentator Jesper Mathisen i at Holmgren Pedersen var direkte skyld i baklengsmålet. I VGs studio karakteriserte Kjetil Rekdal situasjonen som «merkelig forsvarsspill».

Men flere har også reagert på hvordan Solbakken slaktet Pedersen overfor pressen. Mange mener at treneren var for tøff i omtalen av egen spiller.

Blant dem som reagerer er tidligere Viking-spiller Andreas Ulland Andersen. Han er nå også trener for herrelaget til Avaldsnes i fjerdedivisjon.

– En trener bør etter min mening aldri slakte egen spiller offentlig på denne måten. Hva får han ut av det? Som trener skal du bygge opp spillerne dine, spesielt i perioder hvor ting går dårlig, sier Ulland Andersen til NRK.

Andreas Ulland Andersens tweet om Ståle Solbakken
Foto: Skjermdump / Twitter

VG har også omtalt at Solbakken får kritikk av Terje Liverød etter kritikken mot Holmgren Pedersen.

Han mistenker at de svake resultatene kan ha gått inn på landslagssjefen. Andersen mener også at Solbakken er flink på å flytte fokus vekk fra seg selv.

– Jeg tror han kjenner litt på presset nå. Spørsmålet jeg stiller er da om han faktisk er så utspekulert at han er villig til å redde seg selv ved å kaste en spiller under bussen på denne måten. Jeg tror også Ståle kjente ekstra på presset i går siden det var mot Danmark da han har en lang historie fra København.

Tidligere daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, er også blant dem som har reagert.

«Ståle står bare å skriker og kjefter på spillerne fra sidelinjen. Tror han ikke de selv skjønner når de gjør en dårlig vurdering!! Enormt negativ coaching som sannsynligvis påvirker spillet negativt. På tide at noen andre får muligheten til å styre dette laget», skrev han på X lørdag kveld.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

Danmark-sjefen tok et oppgjør med norsk stjerne etter kamp: – Håpløst

Solbakken: – Naivt å dekke over dette

Overfor NRK sier Solbakken at han ikke har «slaktet» noen. 56-åringen at han har sagt det samme i garderoben som han sa i pressen.

– Alle ser dette og det ville vært utrolig naivt å dekke over dette. Marcus og jeg er på linje her, sier han til NRK søndag.

Etter kampen mente han at Pedersen var delvis unnskyldt for feilen fordi han er uvant med sonemarkering i forsvar og har slitt med spilletiden i italienske Sassuolo den siste tiden.

– Men på grunn av at vi ser Marcus som fremtidens mann såvel som natidens, ga vi ham en omgang både mot Kosovo og Danmark. Dette er toppidrett og «no drama», sier Solbakken.

Solbakken tok også til motmæle mot en kommentar fra Egil «Drillo» Olsen etter lørdagens kamp:

OZxdvsTkxlI

Opprørt Solbakken langer ut mot Drillo-uttalelse: – Bare tull

Siste nytt

 • PSG signerte russisk landslagskeeper

  Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

  Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

  Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

  25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

  (©NTB)

  LzQafmbYJcU
  Foto: AFP
 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP
 • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

  Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

  Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

  Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

  Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

  hzmRAyPofJQ
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal