Hopp til innhold

Courtois med knallhardt Uefa-oppgjør: – De bryr seg bare om å fylle lommene sine

Belgias keeperstjerne Thibaut Courtois beskylder Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å være pengegriske og å mangle omtanke for spillerne.

Nations League - Third-Place Playoff - Italy v Belgium

HADDE FORETRUKKET HVILE: Thibaut Courtois takker publikum etter 1–2-tapet mot Italia i bronsefinalen av nasjonsligaen.

Foto: Massimo Pinca / Reuters

– Vi må være ærlige. Denne kampen spilte vi bare fordi det er ekstra penger for Uefa og en ekstra kamp på TV, sier Courtois til Sky Sports etter å ha tapt bronsefinalen i nasjonsligaen mot Italia.

Mens Norge har spilt VM-kvalifisering denne uken, har Belgia vært opptatt med sluttspillet i nasjonsligaen som søndag ble vunnet av Frankrike. Courtois kunne fint klart seg uten.

– De bryr seg ikke om spillerne. De bryr seg bare om å fylle lommene sine, og det er en kjip greie at det ikke snakkes om spillerne.

Nations League - Third-Place Playoff - Italy v Belgium

SPART FRA START: Belgias kanskje største stjerne, Kevin De Bruyne, så første delen av bronsefinalen fra benken.

Foto: Massimo Pinca / Reuters

Uefa har ikke besvart NRKs henvendelse.

Han har sett seg kraftig lei på utvidelser i kampprogrammet, nye turneringer som dukker opp i regi av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og misliker sterkt forslaget om å avholde VM annethvert år.

– Vi er ikke roboter

– Når får vi hvile? Aldri, tordner Real Madrid-stjernen.

Bronsefinalen gikk uten de største stjernene. Courtois mener det ville vært andre spillere på banen om det var en finale.

– De er imot superligaen, men de gjør akkurat det samme. De finner plass til flere kamper, de har opprettet en ny tittel i serieligaen eller hva det nå heter, sier sisteskansen med pekefineren rettet mot Uefa.

Han mener skaderisikoen øker i takt med antallet kamper og lengre sesonger. Nå ber han om at det tas grep for å beskytte spillerne.

– Vi er ikke roboter. Det blir flere og flere kamper og mindre hvile for oss, men ingen bryr seg om oss ...

Nations League - Final - Spain v France

FRANSK JUBEL: Hugo Lloris løftet nasjonsliga-pokalen.

Foto: Alberto Lingria / Reuters

– Uinteressant turnering

Courtois får støtte av NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt.

– Frankrike jublet i går for å ha vunnet den andre utgaven av nasjonsligaen. I dag er det glemt. Jubelen fortsetter kun på kontoret til finansdirektøren i UEFA.

– Å ha en meningsløs bronsekamp i en allerede relativt uinteressant turnering er smått absurd- og samtidig veldig logisk, så sant man bare bryr seg om penger og ikkespillernes velferd. Og det beviste UEFA en gang for alle i går at de gjør.

– Det er en fornuftig tanke på papiret å heve statusen til landskampene som blir spilt utenfor kvalifiseringene til de store mesterskapene. Men denne utgaven av nasjonsligaen burde aldri blitt spilt, mener Saltvedt.

Han begrunner det med at den europeiske fotballkalenderen er kastet rundt på og at kampprogrammet allerede er mer enn intenst nok for de involverte.

– Og dette er bare starten på et press mot spillerne som bare vil øke. Serieligaen og nasjonsligaen er allerede opprettet, snart utvides mesterligaen, og det skal kvalifiseres til VM annethvert år.

Sportsnyheter

Britain Soccer League Cup

Liverpool-kapteinen i tårer etter «juniorbragd» – Chelsea hudflettes av ekspertene

Kaptein Virgil van Dijk og et juniorpreget Liverpool vant ligacupen etter et nervedrama av de sjeldne søndag. Da seieren var et faktum, kom tårene hos kapteinen.

Siste nytt

 • 15 år gammel rallyfører døde på New Zealand

  En 15 år gammel rallyfører og kartleseren hans mistet livet da de kjørte av veien og havnet i en elv under et sprintrally nord på New Zealand.

  Politiet sier bilen til Brooklyn Horan (15) og Tyson Jemmett (35) skled på en grusvei i Paparoa nordvest for landets største by Auckland. Rallybilen og de to om bord havnet uti en elv der vannføringen var høy på grunn av regn.

  Aldersgrensen for å ta førerkort på New Zealand er 16 år, men yngre utøvere kan få lisens til å drive motorsport på lukket bane eller stengte veier på visse betingelser. Motorsport New Zealand sier de utsteder juniorlisenser til utøvere mellom 12 og 15 år.

  (NTB)

 • Haugan to hundredeler unna pallen – Kristoffersen skuffet

  Timon Haugan ble beste nordmann i slalåmrennet i California med fjerdeplass. Han var to hundredeler fra tredjeplassen.

  Selv om det ikke ble pallplass, var Viaplay-kommentator Kjetil André Aamodt imponert over 27-åringen.

  – Han er i toppslag og har vært det hele sesongen. Han leverer igjen – denne gangen i California, sa Aamodt da Haugan kjørte i mål.

  Manuel Feller, som leder slalåmcupen, tok sin fjerde slalåmseier for sesongen. Han kjørte seg opp fra tredjeplass etter første omgang og seiret foran franske Clément Noël og tyske Linus Strasser.

  Henrik Kristoffersen var på 5.-plass etter første omgang, men leverte ingen topp finaleomgang og måtte nøye seg med 8.-plass.

  – Ingen god dag på jobben for Kristoffersen i paradegrenen, sa Aamodt.

  – Rufsete, slo Viaplay-kollega Kjetil Jansrud fast.

  Atle Lie McGrath leverte for annen dag på rad beste omgangstid i finalen. Han kjørte seg opp fra 27.- til 12.-plass.

  (NRK / NTB)

  WCup Mens Slalom Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Ny seier for Lilleberg og Lightning

  Emil Martinsen Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tok en ny sterk borteseier da New Jersey Devils ble slått 4-1 søndag.

  Dermed har laget etter tre strake tap slått tilbake med to seirer på like mange dager, begge i New York-området. Lørdag ble Islanders slått.

  Lilleberg spilte 16.56 minutter. Han var ikke på isen ved noen av de fire scoringene i kampen. Han sonet en utvisning tidlig i 3. periode for å ha spilt pucken over vantet.

  Lightning ligger i øyeblikket an til å få wildcardplass til sluttspillet.

  (NTB)

  Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal