Hopp til innhold

Courtois med knallhardt Uefa-oppgjør: – De bryr seg bare om å fylle lommene sine

Belgias keeperstjerne Thibaut Courtois beskylder Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å være pengegriske og å mangle omtanke for spillerne.

Nations League - Third-Place Playoff - Italy v Belgium

HADDE FORETRUKKET HVILE: Thibaut Courtois takker publikum etter 1–2-tapet mot Italia i bronsefinalen av nasjonsligaen.

Foto: Massimo Pinca / Reuters

– Vi må være ærlige. Denne kampen spilte vi bare fordi det er ekstra penger for Uefa og en ekstra kamp på TV, sier Courtois til Sky Sports etter å ha tapt bronsefinalen i nasjonsligaen mot Italia.

Mens Norge har spilt VM-kvalifisering denne uken, har Belgia vært opptatt med sluttspillet i nasjonsligaen som søndag ble vunnet av Frankrike. Courtois kunne fint klart seg uten.

– De bryr seg ikke om spillerne. De bryr seg bare om å fylle lommene sine, og det er en kjip greie at det ikke snakkes om spillerne.

Nations League - Third-Place Playoff - Italy v Belgium

SPART FRA START: Belgias kanskje største stjerne, Kevin De Bruyne, så første delen av bronsefinalen fra benken.

Foto: Massimo Pinca / Reuters

Uefa har ikke besvart NRKs henvendelse.

Han har sett seg kraftig lei på utvidelser i kampprogrammet, nye turneringer som dukker opp i regi av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og misliker sterkt forslaget om å avholde VM annethvert år.

– Vi er ikke roboter

– Når får vi hvile? Aldri, tordner Real Madrid-stjernen.

Bronsefinalen gikk uten de største stjernene. Courtois mener det ville vært andre spillere på banen om det var en finale.

– De er imot superligaen, men de gjør akkurat det samme. De finner plass til flere kamper, de har opprettet en ny tittel i serieligaen eller hva det nå heter, sier sisteskansen med pekefineren rettet mot Uefa.

Han mener skaderisikoen øker i takt med antallet kamper og lengre sesonger. Nå ber han om at det tas grep for å beskytte spillerne.

– Vi er ikke roboter. Det blir flere og flere kamper og mindre hvile for oss, men ingen bryr seg om oss ...

Nations League - Final - Spain v France

FRANSK JUBEL: Hugo Lloris løftet nasjonsliga-pokalen.

Foto: Alberto Lingria / Reuters

– Uinteressant turnering

Courtois får støtte av NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt.

– Frankrike jublet i går for å ha vunnet den andre utgaven av nasjonsligaen. I dag er det glemt. Jubelen fortsetter kun på kontoret til finansdirektøren i UEFA.

– Å ha en meningsløs bronsekamp i en allerede relativt uinteressant turnering er smått absurd- og samtidig veldig logisk, så sant man bare bryr seg om penger og ikkespillernes velferd. Og det beviste UEFA en gang for alle i går at de gjør.

– Det er en fornuftig tanke på papiret å heve statusen til landskampene som blir spilt utenfor kvalifiseringene til de store mesterskapene. Men denne utgaven av nasjonsligaen burde aldri blitt spilt, mener Saltvedt.

Han begrunner det med at den europeiske fotballkalenderen er kastet rundt på og at kampprogrammet allerede er mer enn intenst nok for de involverte.

– Og dette er bare starten på et press mot spillerne som bare vil øke. Serieligaen og nasjonsligaen er allerede opprettet, snart utvides mesterligaen, og det skal kvalifiseres til VM annethvert år.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal