Hopp til innhold

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Ronaldo benk

MISFORNØYD: Cristiano Ronaldo var ikke blid etter å ha blitt byttet ut mot Sør-Korea.

– Om jeg har sett bildene? Ja, og jeg likte dem ikke i det hele tatt. Jeg likte dem ikke. Jeg likte dem virkelig ikke, sier Portugal-trener Fernando Santos på pressekonferansen før tirsdagens møte med Sveits.

Bildene han sikter til er en misfornøyd Cristiano Ronaldo som ble byttet ut for tredje kamp på rad.

Den portugisiske stjernen har vært vant til å spille hele kampen i en årrekke, men de siste par årene har 37-åringen støtt og stadig enten startet på benken eller blitt byttet ut før full tid.

Ronaldo har fått en brukbar start på mesterskapet, der han var avgjørende mot Ghana i første kamp. I de to andre kampene måtte han imidlertid gå av målløs.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - South Korea v Portugal

UTVEKSLET ORD: Hva som ble sagt er usikkert, men Ronaldo leverte noen gloser etter å ha bli byttet ut.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Får Hareide-kritikk

Portugal-treneren fikk også spørsmål om Ronaldos kapteinsbind er i fare etter hendelsen.

– Jeg bestemmer hvem som skal bli kaptein når jeg kommer på stadion. Jeg vet hvilket jeg skal stille med på banen. Det er slik jeg alltid har gjort det og slik jeg alltid kommer til å gjøre det, sier Santos.

– Den andre saken er løst. Vi har fikset det internt.

NRKs fotballekspert Åge Hareide reagerer også sterkt på bildene av Ronaldo. Han forstår Santos' reaksjon.

– Det er klart treneren må si at han ikke kan oppføre seg sånn. Det har vært en del lignende saker i det siste sammenlignet med tidligere, sier Hareide og sikter til blant annet misnøye på banen og det kontroversielle intervjuet med Piers Morgan.

Landslagsuttak fotball

REAGERER: Åge Hareide mener Cristiano Ronaldos oppførsel den siste tiden er arrogant.

Foto: Terje Pedersen / NTB

I intervjuet med Morgan uttrykte Ronaldo tydelig misnøye ved Manchester United. Han antydet at flere i United ikke ville ha ham og at klubben hadde tatt altfor få steg siden sist gang han spilte for de røde djevlene.

Det hele endte med at kontrakten til Ronaldo ble terminert.

– Jeg synes har opptrer veldig arrogant for tiden. Det er mye utenomsportslig støy. Jeg vet ikke hvorfor det plutselig har blitt sånn, for det var lite tidligere. Det skal ikke være nødvendig når han har hatt en så fantastisk karriere. Han søler til karrieren sin når han oppfører seg sånn, sier den tidligere Danmark-sjefen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– En oppførsel som ikke kan tolereres

Hareide tror det er vrient for en trener å håndtere en stjernespiller som Ronaldo.

– Det er vanskelig fordi han er på en måte et levende ikon. Men på den andre siden må man sette ned foten med hensyn til alle andre, for andre må behandles likt. Det er en oppførsel som ikke kan tolereres, mener Hareide.

– Synes du det kroppsspråket sender dårlig signal til de andre spillerne?

– Ja, helt klart. Du skal ikke reagere sånn når du byttes ut. Han opptrer på en måte der det bare handler om seg selv og ikke om laget.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - South Korea v Portugal

BYTTET UT: Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre kampene til Portugal.

Foto: PEDRO NUNES / Reuters

Han fikk også negativ oppmerksomhet for noe lignende forrige sesong, da han ble byttet ut før kampslutt mot Brentford.

Den gangen forsvarte daværende United-manager Ralf Rangnick ham.

– Det er normalt, han er spiss og ville score mål. Jeg ville minne på at vi har ny kamp om tre kamper. Jeg ville sørge for at vi forsvarte ledelsen, sa tyskeren.

Ronaldo spiller trolig fra start igjen når Portugal møter Sveits i sin åttedelsfinale i VM.

Siste nytt

 • Frankrike ble for sterke - Sverige ute av håndball-VM

  Glenn Solberg og «söta bror» fikk slite da de møtte Frankrike i VM-semifinalen på hjemmebane i Stockholm. Det endte 31-26 til Frankrike.

  Det ble en tøff første omgang for hjemmelaget, og det gikk ikke veien for Solbergs mannskap. Gjennom gode keeper- og forsvarsprestasjoner gjorde svenskene det de kunne for å holde franskmennene unna, men kunne ikke stoppe det uunngåelige.

  Frankrike festet grep og fant hyppig veien til nettmaskene. Svenskene fikk på den andre siden slite med å score da den franske keeperen Vincent Gerard sto støtt. Jim Gottfridsons fravær preget tydelig Sverige. Det sto 16-12 til Frankrike til pause.

  Etter hvilen hadde svenskene endret på siktet og ble giftigere foran mål, men beklageligvis for Sverige hadde franskmennene gjort det samme.

  Den franske streken Nedem Remili spilte en god kamp, utnyttet de svenske svakhetene og kunne tilrettelegge for lagkameratene og gjentatte ganger finne nettmaskene selv.

  I en fullsatt arena gjorde de gulkledde på tribunen det de kunne får å hjelpe laget framover, men det nyttet ikke.

  Sverige strammet inn forspranget til to mål i 2. omgang, men måtte til slutt se seg slått av et overlegent fransk lag.

  Dermed må Sverige ut i bronsekamp søndag mot Spania. Frankrike spiller VM-finale mot Danmark samme dag.

  (©NTB)

  lHSFk6D4d-o
  Foto: Anders Wiklund / AP
 • Korsbåndskade for Haugland etter fall i junior-VM

  Alpinisten Ine Haugland (20) fra Skade får et langt fravær fra sporten. Det er konstatert korsbåndskade etter at hun falt i utforrennet i junior-VM nylig.

  Haugland kom bakpå over en kul og fikk en rotasjon. Hun ble hentet av helikopter etter det ublide møtet med blankisen i St. Anton. Etter undersøkelser på det lokale sykehuset i Østerrike så det først ut som hun slapp med skrekken, men nye undersøkelser i Oslo denne uken viste at korsbåndet røk.

  Nå venter operasjon i februar, og hun vil være ute i omtrent et år.

  – Kjempekjedelig, men målsettingen er å komme tilbake for fullt, sier Haugland til skiforbundets nettsted.

  Alpinlandslagets lege Marc Jacob Strauss sier at det er en tradisjonell korsbåndskade og at Haugland har gode muligheter til å komme tilbake for fullt.

  (©NTB)

 • Trippier forlenget med Newcastle

  Newcastle United har forlenget kontrakten med sin formsterke høyreback Kieran Trippier (32). Den nye avtalen gjelder til sommeren 2025.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  – Jeg er glad for å ha forlenget kontrakten her. Jeg må spesielt si takk til manageren, eierne, fansen og lagkameratene mine, sier Trippier i en pressemelding.

  32-åringen har blitt en nøkkelspiller for Eddie Howes mannskap, som for tiden ligger på 3.-plass i Premier League. Laget har tapt bare én av sine 20 seriekamper og er det beste defensive laget i den engelske toppdivisjonen med bare elleve baklengsmål så langt.

  Trippier kom til Newcastle i januar 2021 etter halvannet år i Atlético Madrid. Tidligere har han spilt for klubber som Manchester City og Tottenham. Han har også 40 kamper for det engelske landslaget.

  (©NTB)

  vc6YQ04gSEM
  Foto: Kin Cheung / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste