– Viktig at de rundt støtter ham

Fotballagent Berit Riise mener det er viktig å bygge et godt støtteapparat rundt Strømsgodsets Martin Ødegaard (15) i tilfelle han skulle få en stopp i utviklingen.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard (15) var delaktig i alle de tre målene godset scoret i forrige kamp mot Sandnes Ulf.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Forventningene til vidunderbarnet Martin Ødegaard er enorme. I morgen møter godset Sogndal og på tribunen sitter trolig talentspeiderne fra Barcelona og andre europeiske storklubber med fokus på 15-åringen.

I april 2014 debuterte ungdomsskoleeleven Martin Ødegaard for Strømsgodset i norsk eliteserie, nå er oppmerksomheten rundt fotballtalentet i ferd med å ta helt av.

Les også:

– Nyt reisen

Berit Riise var som forelder i samme situasjon for 16 år siden da sønnen John Arne Riise som 17-åring ville bli proff i Monaco. Hun har flere råd å komme med til det unge fotballtalentet.

BERIT RIISE

Berit Riise mener Ødegaard bør følge magefølelsen.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

– Følg magefølelsen din. De aller fleste velger det en kjenner er rett for dem der og da, så får heller alle de rundt være flinke til å støtte ham. Samtidig er det viktig at han nyter den reisen han tydeligvis er i starten av nå, sier Riise.

Som agent kjenner Berit Riise fotballverdenen fra mange sider og hun ser ingen problemer med at Martin Ødegaard forsvinner til utlandet i ung alder.

– Jeg ser ingen fare med at han skal reise ut, men det er klart at en skal vite hva en går til. Du går ikke ut og blir utlånt til en god del andre klubber mens du bygger deg opp. Det kan hende det beste er å bygge seg opp hjemme et års tid til, sier Riise.

– En del av gamet

Det er mange som ønsker en bit av fotballtalentet Martin Ødegaard.
Etter oppvisningen mot Sandnes-Ulf sist helg har interessen bare økt.

Jeg ble revet med på alle mulige cuper, turneringer, kamper og treninger på ulike lag. Og da bør varsellampene begynne å blinke.

Tommy Svindal Larsen

Helt greit, mener den pensjonerte fotballspilleren Tommy Svindal Larsen.

Tommy Svindal Larsen

Tommy Svindal Larsen – 'Guds gave til fotballen'.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Det er jo en del av dette fotballgamet. Sånn er det og sånn vil det alltid være.

Selv fikk han som juniorspiller tilnavnet «Guds gave til fotballen». Han frykter ikke det økende mediefokuset på Martin Ødegaard blir noe problem.

– Alle vil ha en bit av deg fordi du er et stort talent, og kanskje spesielt media. Det må man regne med når man kommer i et slikt fokus.

Men basert på egne erfaringer advarer Svindal Larsen den 15 år gamle fotballspilleren mot å slite seg helt ut.

– Det viktigste for min del den gangen var at jeg kanskje skulle spilt litt mindre. Jeg ble revet med på alle mulige cuper, turneringer, kamper og treninger på ulike lag. Og da bør varsellampene begynne å blinke.

Familien skjermer gutten

Mange vil snakke med Drammensgutten om suksessen, men få får lov til det. Familien har valgt å skjerme fotballtalentet mot oppmerksomheten fra media.

Men i går møtte NRK.no Martin Ødegaard på Norway Cup. Han sier det er spennende og hyggelig med oppmerksomhet fra utenlandske klubber, men at fokuset hans nå er på å bli bedre i Strømsgodset.

Men også mange andre europeiske storklubber blir nevnt i jakten på å sikre seg en fremtidig underskrift med 15 åringen.

Hans Erik Ødegaard

Pappa Ødegaard mener det er viktig å være bevisst på hvordan man tar vare på unge talenter, men er ikke spesielt bekymret for sønnen.

Foto: Trond Solberg / NTB scanpix

– Ca. 30 klubbar. Kan hende det er 27. Kanskje 34, men rundt 30 totalt sett, skrev pappa Hans Erik Ødegaard på SMS til NRK.no i går.

En video med klipp fra Martin Ødegaards spill i Tippeligaen, har siden den ble lagt ut på Youtube blitt vist over 450 000 ganger.

Se videoen her:

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.