Hopp til innhold

Får refs etter storkampen: Ekspert mener Haaland så ut som en nivå fire-spiller

Roy Keane er svært kritisk til Erling Braut Haaland etter at toppkampen mellom Manchester City og Arsenal endte målløst.

Haaland

SKUFFET: Erling Braut Haaland fikk det ikke til å stemme mot Arsenal søndag.

Foto: AP

Nivået på grunnspillet hans er så svakt. Det gjelder ikke bare i dag. Foran mål er han den beste i verden, men grunnspillet hans er nesten som en League Two-spiller, slik jeg ser det.

Det sier den tidligere Manchester United-spilleren Roy Keane om Erling Braut Haaland i Sky Sports-studioet etter 0-0-kampen.

Grunnspillet hans må forbedre seg, og det vil det gjøre de neste årene, for han er nødt til å forbedre det, sier Keane videre.

IKKE IMPONERT: Roy Keane er nådeløs i sin dom over Erling Braut Haaland.

IKKE IMPONERT: Roy Keane er nådeløs i sin dom over Erling Braut Haaland.

Foto: NICK POTTS / AFP

Haaland slet fælt mot Arsenals stopperpar Gabriel Magalhães og William Saliba i søndagens toppoppgjør og bommet på ballen på sin ene store sjanse i kampen.

Heller ikke tidligere Manchester City-spiller Micah Richards var imponert i Sky Sports-studioet.

Han bruker ikke kroppen og styrken sin til å holde folk unna. Han har fortsatt skåret mange mål denne sesongen, men man ser hele tiden etter forbedringspotensialet og med en spiller i ryggen kan han bli enda bedre, sier han.

Haaland

TØFFE TAK: Erling Braut Haaland i en av mange tøffe dueller med Arsenals midtstopper Gabriel Magalhães i søndagens oppgjør.

Foto: AP

Første gang siden 2021

Kampen på Citys hjemmebane ble 90 minutter med stillingskrig, få sjanser og tøffe dueller.

Det er første gang Manchester City ikke scorer på hjemmebane i ligaen siden oktober 2021.

Det var som en vond tannpine. Det var kjedelig og et antiklimaks av en fotballkamp, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om toppkampen, som endte 0-0.

Martin Ødegaard

TETT OG JEVNT: Martin Ødegaard og hans Arsenal gjorde det vanskelig for Manchester City.

Foto: Reuters

Dermed var det et lag som ikke engang var involvert i toppkampen som endte opp som søndagens store vinner.

– Det må være jackpot på første påskedag for Liverpool, sier Viaplays fotballekspert Pål André Helland.

Liverpool på tabelltopp

Det er nemlig svært tett i toppen av Premier League.

Før denne runden var det ett poeng som skilte Arsenal (1. plass) og Manchester City (3. plass). Mens Liverpool befant seg på en 2. plass, kun bak Arsenal grunnet målforskjell.

Liverpool slo Brighton 2-1 tidligere søndag, dermed var Arsenal nødt til å ta tre poeng mot Manchester City for å opprettholde ligaledelsen.

Da de ikke greide det, er Liverpool nå alene på topp, to poeng foran Arsenal.

Ifølge statistikkselskapet Opta er det nå 48 prosent sjanse for at Liverpool vinner ligaen.

Les også Dagens topplag har størrelse XL

Champions League - Group G - Manchester City v RB Leipzig

I fjor tapte Arsenal 4-1 borte mot Manchester City og var egentlig aldri i nærheten. Slik var det ikke i kveld.

– Det er en mye mer voksen og moden utgave av Arsenal vi ser i dag. Om spørsmålet er om Arsenal kan vinne ligaen, så er mitt svar ja, sier Tjærnås.

Også Arsenal-manager Mikel Arteta var fornøyd med lagets prestasjon.

Jeg er glad. Vi har tatt store steg fra forrige sesong. Vi spilte eksepsjonelt i store deler av kampen, sier han til Sky Sports etter kampen.

Siste nytt

 • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

  Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

  Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

  Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

  Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

  Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

  Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

  Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

  Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

  – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

  Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

  Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

  Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

  En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

  Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

  Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal