Hopp til innhold

Arsenal-sjefen tatt på senga av Ødegaard-avgjørelse: – Jeg ante ikke

Det er ikke ofte Martin Ødegaard tar straffespark. Derfor var det en forvirret Arsenal-trener som fulgte med fra sidelinjen.

Premier League - AFC Bournemouth v Arsenal

STUSSET: Mikel Arteta ble overrasket da Martin Ødegaard tok på seg rollen som straffeskytter, men det endte godt for begge to.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Jeg ante ikke at Martin skulle ta straffen, forteller Mikel Arteta i et intervju vist på Viaplay.

– Men det er lagets avgjørelse, og da er det riktig avgjørelse, legger den spanske treneren til.

Han var langt fra den eneste som hevet øyebrynene da lagets faste straffeskytter Bukayo Saka ga ballen til Ødegaard, som bare har tatt én straffe i kampsituasjon tidligere. Det var for Vitesse i 2018/19-sesongen i en 6-1-seier over De Graafschap.

Men Ødegaard gikk frem og det så nesten ikke ut som han hadde gjort noe annet enn å ta straffe. Arsenal-kapteinen var iskald da han fintet ut Crystal Palace-målvakt Sam Johnstone. Dermed fikk han åpnet målkontoen for sesongen.

Premier League - Crystal Palace v Arsenal

AVGJORDE: Martin Ødegaard scoret kampens eneste mål da Arsenal slo Crystal Palace.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

– Vi har vel egentlig ingen fast avtale på hvem som skal ta, men jeg har tatt mye i pre-season og det har vært mye straffesparkkonkurranser og tjo og hei, og da har jeg scoret på mine, forklarte Ødegaard etter kampen.

– Jeg hadde en god følelse og spurte om jeg skulle ta den, og da fikk jeg den, forteller Arsenal-kapteinen.

Det er skyhøye forventninger til Ødegaard denne sesongen etter at han noterte seg for 15 ligamål forrige sesong. Ingen av dem på straffe.

Nå er han i gang – også fra straffemerket.

Les også Rekordhøge forventingar til Ødegaard: – Har lagt lista høgt

Ødegaard

Kaos etter målet

Nylig tok imidlertid Ødegaard straffe i Community Shield-kampen mot Manchester City. Da var han sikker, og det var han denne gangen også.

Arsenal så imidlertid ikke sikre ut etter Ødegaards straffescoring.

For kort tid etter at Ødegaard hadde sendt Arsenal i føringen ble Arsenal redusert til ti mann. Takehiro Tomiyasu fikk sitt andre gule kort – av det noe billige slaget – og ettersom VAR ikke ser på gule kort var det ingen vei tilbake for japaneren.

Dermed ble Arsenal, som hadde hatt full kontroll borte mot Crystal Palace, satt under voldsomt press.

Premier League - Crystal Palace v Arsenal

VINKET: Crystal Palace-fansen godtet seg over utvisningen av Takehiro Tomiyasu. Her vinker de farvel til ham i det han forlater banen.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

– Jeg synes det er strengt. Det andre gule ser veldig billig ut for min del, men det er sånt som skjer og da må vi deale med det. Det gjør vi veldig bra, vi fighter og jeg synes vi fortjener seieren, sier Ødegaard til Viaplay.

Crystal Palace forsøkte å komme med en sluttspurt, men kom aldri noe nærmere enn et rop om straffe fra Eberechi Eze. Arsenal er tre poeng rikere og står med full pott etter to kamper – mye takket være Ødegaard.

Martin Ødegaard

SIKKER: Martin Ødegaard på vei for å feire etter å ha overlistet Sam Johnstone i Crystal Palace-buret.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Perfekt start

Arsenal er ett av tre Premier League-lag som har åpnet sesongen med to seirer på to kamper. Brighton og Manchester City er de to andre. For andre gang denne sesongen måtte The Gunners virkelig jobbe for poengene: Også forrige helg gjorde de det vanskelig for seg selv.

Da hadde de full kontroll med en 2-0-ledelse over Nottingham Forest, som reduserte til 1–2 og presset på for en utligning. Men da, som nå, sto Arsenal løpet ut.

Til helgen venter en ny kamp mot en London-rival: Da hjemme mot Fulham.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

    – Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

    (NTB/NRK)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal