Hopp til innhold

20 toppklubber interessert – nå får Martin (15) også skryt av landslagssjefen

Allerede før ungdomsskoleeleven Martin Ødegaard har debutert for Strømsgodset i norsk eliteserie, er oppmerksomheten rundt 15-åringen i ferd med å ta helt av.

Høgmo og Ødegaard

ROSES AV LANDSLAGSSJEFEN: Martin Ødegaard (innfelt) omtales som Norges heteste fotballtalent - av ingen ringere enn landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Det er sikkert 20 europeiske klubber som har tatt kontakt, men vi har vært nødt til å si nei til de fleste, sier Hans Erik Ødegaard til NRK.no.

Den tidligere eliteseriespilleren er faren til Martin Ødegaard. De siste månedene har det nærmest ukentlig kommet henvendelser fra store, europeiske fotballklubber som vil ha sønnen med på treningssamlinger.

Hans Erik Ødegaard

STOLT PAPPA: Hans Erik Ødegaard spilte mer enn 200 kamper for Strømsgodset på 1990- og starten av 2000-tallet. Nå er det sønnen som ventes å gjøre det stort i samme klubb.

Foto: Trond Solberg / NTB scanpix

De to har vært på besøk hos Manchester United i England og til Bayern München og Borussia Dortmund i Tyskland.

Ellers har det blitt «no, thank you», «nein danke» og «Nee, bedankt» til store klubber som Liverpool, Manchester City, Arsenal og Ajax. Blant andre.

– Det kan kanskje fremstå arrogant å si at man ikke har tid, men det er også noe med ryddighet i forhold til klubben han allerede spiller for. Vi har møtt forståelse og respekt for dette, sier pappa Ødegaard.

Deila vil gi stortalentet spilletid

I vinter har han fått flere muligheter til å spille med fjorårets seriemester av Strømsgodset-trener Ronny Deila i treningskampene, og det er ventet at han vil få sin debut i eliteserien i løpet av sesongen.

– Han er en sånn spiller som har vært best av alle siden han var åtte år. Og du så det her ute i dag, hvorfor, uttalte Deila om Ødegaard til VG Nett etter en treningskamp på La Manga i vinter.

15-åringens utrolige potensiale har blitt lagt merke til av landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Han mener Ødegaard fort kan bli den profilen det snakkes om i Fotball-Norge denne sesongen.

Martin Ødegaard

ENORMT TALENT: Martin Ødegaard er født i desember 1998. Lionel Messi er midtbanespillerens største forbilde.

Foto: Twitter

– Jeg tror Martin Ødegaard fort kan blomstre. Han har evnen til å prege en fotballkamp, sa Høgmo på eliteserieklubbenes kickoff tidligere denne uka.

Den samme Høgmo advarte i 2007 mot å hausse opp unge spillere. Pappa Ødegaard synes oppmerksomheten fra både internasjonale toppklubber og landslagssjefen først og fremst er smigrende.

– Det er morsomt og smigrende at Høgmo trekker frem Martin på denne måten. Men jeg er også enig i det han sier om at man ikke må hausse opp unge spillere, sier Ødegaard senior.

Ikke bekymret for at sønnen blir hausset opp

Tidligere denne uka fortalte den tidligere Stabæk-spilleren Torstein Andersen Aase (22) om presset han opplevde som ung eliteseriespiller.

Aase ble utpekt som landets største fotballtalent allerede tidlig i tenårene. Presset ble etter hvert så stort at han la opp, fortalte han NRK.no.

Pappa Ødegaard mener det er viktig å være bevisst på hvordan man tar vare på unge talenter, men er ikke spesielt bekymret for sønnen.

– Det som er en fare, og som skjer med veldig mange i alle klubber, er at unge spillere blir altfor fort fornøyde. Får de elitekontrakt med guttelag, eller en a-lagskontrakt, så har man egentlig ikke oppnådd noe. De bør tenke på sitt maksnivå. Er det å spille norsk 2. divisjon, så er det greit. Er det eliteserien eller utlandet som er målet, så må man passe på ikke å miste sulten for tidlig, sier han.

Strømsgodset serieåpner hjemme mot Start søndag kl 18.00. Drammensklubben er regjerende seriemestere etter å ha vunnet eliteserien med ett poengs margin i fjor. NRKs eksperter har spådd Strømgodset til å ende på 3.-plass i årets sesong.

Les: NRKs eksperter spår eliteserien 2014

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Thorsby scoret i Sampdoria-seier

  Morten Thorsby scoret sesongens tredje seriemål da Sampdoria slo Fiorentina 4-1 i italiensk Serie A fotball mandag.

  Sampdoria hadde reddet plassen før avspark. Thorsby har spilt 34 seriekamper fra start for Genova-klubben denne sesongen. I tillegg til målene er det blitt ti gule kort, det siste i slutten av februar.

  Kristoffer Askildsen satt på benken hele kampen for Sampdoria mandag.

  Fiorentias tap gjør at deres sjanse til europacup-spill lever farlig.

  Sampdoria avslutter sesongen borte mot Inter søndag. Dermed kan Thorsby være med på å avgjøre kampen om ligagullet. Inter ligger to poeng bak Milan på toppen av tabellen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Pálsson fikk hjertestans igjen

  Sarpsborg-spiller Emil Pálsson forteller i et intervju med TV 2 at han fikk hjertestans for andre gang da han trente på Island.

  – Det er dårlige nyheter. I forrige uke fikk jeg ny hjertestans på trening da jeg var på Island, forteller han til kanalen.

  Det var i november at Pálsson falt om på banen da han var på utlån hos Sogndal og spilte kamp mot Stjørdals-Blink.

  Han er per nå tilbake i Sarpsborg, men har ikke vært på banen siden hjertestansen.

  Pressekonferanse med Emil Pálsson
  Foto: Christian Blom / NTB
 • Ibrahimaj ble LSK-helt mot Sarpsborg

  Lillestrøm fortsetter sin ubeseirede ferd i årets eliteserie. Mandag ble Ylldren Ibrahimaj avgjørende med sin scoring i 1-0-seieren over Sarpsborg 08.

  Avgjørelsen falt etter 67 minutter. LSK-spissen Akor Adams slo inn til Ibrahimaj, som var sikker fra kloss hold. Kanarifuglene hadde fram til da hatt omtrent det som hadde vært av sjanser og gikk opp i ledelsen svært fortjent.

  LSKs femte seier for sesongen betyr at de gule og svarte stadig henger med Viking i toppen av tabellen med en kamp mindre spilt. Rogalendingene har to poeng mer enn Lillestrøm. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm - Sarpsborg 08
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Zekhnini brøt måltørken i Molde-seier

  Rafik Zekhnini scoret sitt første mål på 512 dager i Moldes 2-0-seier over Aalesund i Eliteserien mandag. Det var romsdalingenes fjerde trepoenger.

  24-år gamle Zekhnini hadde før kampen ikke scoret siden 12. desember 2020, da for sveitsiske Lausanne mot Luzern. Siden den gang har det både blitt lite spilletid og magert med scoringer. Han spilte i alt tolv seriekamper for Molde sist sesong uten å notere seg i målprotokollen.

  Mandag fikk han «endelig» hull på byllen da han fikk stå alene foran mål og dunke inn 2-0 like før pause. Før det hadde Magnus Wolff Eikrem utnyttet en tabbe fra AaFK-keeper Sten Grytebust allerede etter tre minutter.

  Det holdt til seier for laget som har som mål å kjempe om ligatittelen i år. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Godset overbeviste igjen

  Strømsgodset klatrer på eliteserietabellen etter 3-0-seier over Kristiansund mandag. For KBK ble den sportslige krisen ytterligere forverret.

  Ti poeng på de fem siste kampene betyr at Godset for alvor har fått fart på poengfangsten i årets sesong. Det gir sjetteplass på tabellen etter sju spilte kamper.

  For tabelljumbo Kristiansund er situasjonen atskillig mørkere. Ett poeng på de seks første kampene betyr at det har åpnet seg en luke opp til lagene foran for mannskapet til Christian Michelsen.

  Godset tar i mot Vålerenga på hjemmebane i neste runde, mens Kristiansund skal på besøk til Molde. (NTB)

  Eliteserien i fotball Kristiansund - Strømsgodset
  Foto: Marit Hommedal / NTB