Liverpool snublet i seriestarten

Et Liverpool-lag spekket av nysigneringer åpnet friskt mot Sunderland i serieåpningen. Et perlemål signert den svenske debutanten Sebastian Larsson sørget likevel for fortjent poengdeling på Anfield.

Andy Carroll

Andy Carroll og Liverpool klarte ikke ta tre poeng hjemme mot Sunderland.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Sebastian Larsson

Sebastian Larsson ordnet ett poeng for Sunderland, og det på vakkert vis.

Foto: JON SUPER / Ap
Liverpool

Verken José Enriqe, Andy Carroll, Luis Suarez eller Jordan Henderson spilte i Liverpool for et år siden.

Foto: JON SUPER / Ap

- Det var selvfølgelig deilig å score i debuten. At det var på et sted som Anfield gjør det enda bedre, sier Larsson etter kampen.

Men det startet ikke så bra for bortelaget. Etter fem minutter presset en aggressiv Luis Suarez fram en feil fra Sunderlands Kieran Richardson.

Sistnevnte klarerte, som bakerste mann, rett i uruguyaneren, som dermed fikk fri bane til Mignolet i Sunderland-målet. Idet han skulle runde keeperen ble han hektet av Richardson, og straffen var uunngåelig.

Drømmestarten lot imidlertid vente på seg for Liverpool. I Dirk Kuyts fravær tok Suarez selv straffen – og blåste den himmelhøyt over.

- Vi var heldige med den straffebommen, sier Sebastian Larsson.

Effektive ferskinger

Liverpool startet kampen med hele seks spillere som ikke var i klubben for et år siden, og noen minutter senere skulle nysigneringene presentere seg skikkelig for Anfield-publikumet.

Charlie Adam, som debuterte for Liverpool i Premier League, slo et perfekt frispark på pannebrasken til januarkjøpet Suarez, som satte ballen via keeper og i mål.

En annen sommerfersk signering, Stuart Downing, viste seg også fram før pause. Etter 34 minutter får han ballen ved midtstreken, fosser framover forbi fire-fem Sunderland-spillere, før han dundrer ballen i tverrliggeren.

Bortelaget holdt unna før hvilen, og etter tekoppen i garderoben var det et langt friskere lag som tok fatt på oppgavene i andre omgang.

Les også:

Svensk perlescoring

- I første omgang henger vi ikke ordentlig sammen, det var altfor store avstander. Men vi snakket om det i pausen, og vi fikk ordnet det. I andre omgang var vi det beste laget, sier Sebastian Larsson.

Etter elleve minutters spill fikk de lyseblå uttelling for innsatsen. Svenske Sebastian Larsson får et innlegg fra høyresiden litt bak seg, men løser det på den måten klassespillere gjør: Legger seg i lufta og banker ballen i nettet.

Dessverre for hjemmesupporterne ga ikke utligningen noen merkbar effekt på Liverpool-laget. Kampen falt heller hen i et kjedelig spor, og ebbet sakte ut til uavgjort.

- Sunderland fortjente et poeng i dag. De jobbet hardt og gjorde det vanskelig for oss, konkluderer Liverpool-sjef Kenny Dalglish.

Oppgitt supporter

Dalglish legger ikke skjul på at han visste det var ulemper ved å starte med så mange ferske spillere.

- Vi visste at mange ville være veldig nervøse i dag. Forhåpentligvis blir vi mer konsistente på sikt, sier han.

Liverpool-supporter og talentspeider Stig Torbjørnsen, som tidligere lørdag kalte nysigneringen Jordan Henderson ubrukelig , mener den svake forestillingen på Anfield vitner om en feilslått innkjøpspolitikk.

- Var Henderson god? Var Enrique god? Liverpool har brukt 500 millioner på ingenting, sier en opprømt Torbjørnsen til NRK.no.

- Jeg elsker Liverpool, og jeg elsker «King Kenny» (Dalglish), men det er for dårlig, legger han til.

Fotballnyheter