NRK-ekspertene: - United vinner Premier League

For én gangs skyld er det overveldende enighet blant NRKs fotballeksperter. Syv av åtte tror Manchester United vinner Premier League nok en gang.

Manchester United

Manchester United-spillerne løfter Premier League-troféet i mai i år. NRKs fotballeksperter tror det blir nok en gyllen sesong for Alex Fergusons menn.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

NRKs fotballeksperter elsker å krangle om fotball, men når det kommer til årets Premier League er det nesten ingen uenighet - alle tror Manchester United vinner klubbens 20. seriegull i England.

– Manchester United er min store favoritt. De har den beste spillergruppa, og har mange nye, interessante spillere, sier Arne Scheie.

– Jeg tror heller ikke de kommer til å merke så mye til at en av mine favoritter, Paul Scholes, er borte, sier Scheie, som lot seg imponere av Uniteds innsats mot byrival City i Community Shield forrige helg.

 • Se ekspertenes tips for topp fem og bunn tre i grafikken under. Saken fortsetter under tipsene.
Knut Nesbø, Karl-Petter Løken og Christian Nilssen
Foto: NRK
Andreas Stabrun Smith, Olav Traaen og Erik Strand
Foto: NRK
Arne Scheie og Andreas Hagen
Foto: NRK

– Ferguson har kjøpt smart og ungt

David de Gea

David De Geas prestasjoner i mål kan bli avgjørende for Manchester United denne sesongen. De Gea slapp inn et enkelt mål mot City i Community Shield.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
Charlie Adam

Liverpools nysignering Charlie Adam.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters
Sergio Aguero

Manchester City har forsterket med Sergio Aguero denne sesongen.

Foto: Dave Thompson / Ap
Cesc Fabregas

Overgangssagaen rundt Arsenals Cesc Fabregas kan ha vært forstyrrende for klubben, mener en del av ekspertene.

Foto: Miguel Ropa / Scanpix/AFP
Petter Vaagan Moen og Morten Gamst Pedersen

Petter Vaagan Moen og Morten Gamst Pedersen kan havne i bunnstriden. Her er de to i aksjon i fjorårets FA-cup.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Hele syv av de åtte NRK-profilene som har levert inn sine tips for topp og bunn tror de regjerende mestrene vinner igjen.

– United er veldig solide defensivt, og har mange strenger å spille på offensivt. De er tittelforsvarer, og jobber med å nærme seg Barcelona i verdenstoppen, sier ekspertkommentator Karl-Petter Løken.

Erik Strand, vaktsjef for NRKs fotballdekning, er spent på om United har greid å fylle tomrommet etter den nederlandske målvaktkjempen Edwin van der Sar, som la hanskene på hylla etter forrige sesong.

– Usikkerhetsmomentet er om David De Gea klarer å levere i mål allerede første sesong. Men United var uhyre sterke hjemme i fjor, og kommer til å ta flere poeng borte denne sesongen. Ferguson har i tillegg kjøpt smart og ungt i sommer, sier Strand.

Les: Alt du trenger å vite om årets Premier League

Ensom svale tror på Chelsea

Bare én av TV-profilene velger en annen seriemester enn rødtrøyene fra Manchester. Det er fotballkommentator Andreas Stabrun Smith.

– Jeg har tro på Chelsea med ny manager. Med Andre Villas-Boas tror jeg de unngår den elendige midtperioden de hadde i fjor, sier Stabrun Smith, som har United på tredjeplass.

Ingen tro på City, Arsenal eller Liverpool

Hverken Liverpool, Arsenal eller Manchester City får en eneste stemme av panelet.

– Det er entusiasme i Liverpool etter at Kenny Dalglish kom dit, men mitt ankepunkt er at det kanskje er for lite fart bak i laget, sier Arne Scheie.

– Til tider spiller Arsenal den flotteste fotballen i England, for så å gå på uforklarlige tap. Jeg mener de trenger en ny solid midtstopper og kanskje en ny keeper, sier Scheie.

Flere av ekspertene mistet troen på City da de lyseblå tapte mot Manchester United i Community Shield forrige helg.

– De har kvalitet i alle ledd, men det var et stort svakhetstegn da de ga bort 2-0 mot United, sier Karl-Petter Løken.

Tøft for to nyopprykkede

Alle ekspertene tror nyopprykkede Swansea fra Wales rykker rett ned igjen til Championship.

– Er du et nyopprykket lag uten store tradisjoner, og ikke klarer å forsterke med solide Premier League-spillere, så rykker du ned. Sorry, Swansea, sier Christian Nilssen, som blant annet har kommentert 1. divisjon denne sesongen.

Det er også stor enighet - med et par unntak - om at også Wigan mislykkes i å beholde plassen i Premier League. I tillegg spås Norwich en tøff sesong.

To nordmenn i faresonen

To nordmenn kan komme til å kjempe i bunnstriden. Både Morten Gamst Pedersens Blackburn og Petter Vaagan Moens Queens Park Rangers blir tippet ned av én ekspert.

– De nyopprykkede lagene får trøbbel, men QPR har penger til å redde seg i havn om eierne er villige til å åpne lommeboken, sier programleder i Bakrommet, Knut Nesbø.

– Lagene som rykker opp har bestandig problemer. Det er likevel veldig vanskelig å si hvem som rykker ned, for blant de etablerte lagene kan fort både Wigan, Wolverhampton og Blackburn rykke ned, sier Arne Scheie.

Fotball

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP