Hopp til innhold

Ferguson: – Kanskje den mest grusomme måten på tape tittelen på

Alex Ferguson opplevde en grusom måte å tape tittelen på søndag, men har allerede begynte å se fremover til neste sesong.

Alex Ferguson

Alex Ferguson mener erfaringen fra ligainnspurten er viktig for lagets fremtidige og unge spillere, selv om det ikke gikk Uniteds vei.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Antonio Valencia

Antonio Valencia og de andre United-spillerne måtte vente på resultatet fra Citys kamp etter sin seier over Sunderland. Det gikk ikke Uniteds vei.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Dette er kanskje den mest grusomme måten å tape tittelen på. Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men vi må gratulere naboene våre i Manchester, sier United-manager Alex Ferguson i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

– Premier League er den hardeste ligaen i verden og alle som vinner den fortjener det, sier han etter at City søndag sikret seg ligatrofeet i Premier League.

Viktig lærdom

Ferguson var underveis i kampen opptatt av at spillerne hans skulle fokusere på sin egen kamp mot Sunderland. Han ville ikke at de skulle tenke på hvordan det gikk mellom City og QPR, men vedgår at målene som kom i den andre kampen var umulige ikke å få med seg.

– Vi fikk reaksjoner både fra våre egne og Sunderlands supportere på scoringene i den andre kampen. Men jeg synes likevel vi klarte å konsentrere oss om vår egen kamp, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Patrice Evra

Patrice Evra innser at ligagullet er tapt.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Manageren måtte akseptere at første mulighet til ligatittel nummer 20 glapp på grunn av to overtidsmål fra City. Tross skuffelsen har Ferguson allerede begynte å se fremover til neste sesong.

– Vi har mange unge spillere i laget som skal være her i flere år fremover. Dette er en viktig erfaring for dem, selv om det ikke er en god opplevelse, sier han.

– Skuffende

United takket supporterne

Skuffede United-spillere takket supporterne for støtten etter kampen mot Sunderland.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Rio Ferdinand viste naturlig nok tydelig skuffelse etter at kampen om ligagullet gikk i Citys favør.

– Det er skuffende å miste tittelen på en slik måte, sier han i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Han forteller om de nervepirrende minuttene etter at Unites kamp mot Sunderland var over og City fortsatt jaget ligagullet i Manchester på overtid.

– Da kampen vår var over ble det helt stille, alle ventet. Så kom jubelen fra hjemmesupporterne her og vi skjønte at City hadde scoret og tok tittelen. Det er selvfølgelig skuffende, sier Ferdinand og klør seg i panna.

Forsvarskjempen velger også å se fremover mot neste sesong, fremfor å dvele ved ligagullet som glapp i siste minutt.

– Vi har brukt mannskapet vårt fullt ut denne sesongen og vi har spillere for fremtiden. Jeg tror ingen andre lag kunne håndtert de skadeproblemene vi har hatt som oss, men det er selvfølgelig ingen unnskyldning, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP
 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB
 • Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake

  AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag.

  For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne.

  Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling.

  Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen.

  Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen.

  Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter.

  10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål.

  Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

  Kristoffer Barmen får rødt kort av dommer Marius Hansen Grøtta under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB