Hopp til innhold

Ferguson: – Kanskje den mest grusomme måten på tape tittelen på

Alex Ferguson opplevde en grusom måte å tape tittelen på søndag, men har allerede begynte å se fremover til neste sesong.

Alex Ferguson

Alex Ferguson mener erfaringen fra ligainnspurten er viktig for lagets fremtidige og unge spillere, selv om det ikke gikk Uniteds vei.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Antonio Valencia

Antonio Valencia og de andre United-spillerne måtte vente på resultatet fra Citys kamp etter sin seier over Sunderland. Det gikk ikke Uniteds vei.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Dette er kanskje den mest grusomme måten å tape tittelen på. Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men vi må gratulere naboene våre i Manchester, sier United-manager Alex Ferguson i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

– Premier League er den hardeste ligaen i verden og alle som vinner den fortjener det, sier han etter at City søndag sikret seg ligatrofeet i Premier League.

Viktig lærdom

Ferguson var underveis i kampen opptatt av at spillerne hans skulle fokusere på sin egen kamp mot Sunderland. Han ville ikke at de skulle tenke på hvordan det gikk mellom City og QPR, men vedgår at målene som kom i den andre kampen var umulige ikke å få med seg.

– Vi fikk reaksjoner både fra våre egne og Sunderlands supportere på scoringene i den andre kampen. Men jeg synes likevel vi klarte å konsentrere oss om vår egen kamp, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Patrice Evra

Patrice Evra innser at ligagullet er tapt.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Manageren måtte akseptere at første mulighet til ligatittel nummer 20 glapp på grunn av to overtidsmål fra City. Tross skuffelsen har Ferguson allerede begynte å se fremover til neste sesong.

– Vi har mange unge spillere i laget som skal være her i flere år fremover. Dette er en viktig erfaring for dem, selv om det ikke er en god opplevelse, sier han.

– Skuffende

United takket supporterne

Skuffede United-spillere takket supporterne for støtten etter kampen mot Sunderland.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Rio Ferdinand viste naturlig nok tydelig skuffelse etter at kampen om ligagullet gikk i Citys favør.

– Det er skuffende å miste tittelen på en slik måte, sier han i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Han forteller om de nervepirrende minuttene etter at Unites kamp mot Sunderland var over og City fortsatt jaget ligagullet i Manchester på overtid.

– Da kampen vår var over ble det helt stille, alle ventet. Så kom jubelen fra hjemmesupporterne her og vi skjønte at City hadde scoret og tok tittelen. Det er selvfølgelig skuffende, sier Ferdinand og klør seg i panna.

Forsvarskjempen velger også å se fremover mot neste sesong, fremfor å dvele ved ligagullet som glapp i siste minutt.

– Vi har brukt mannskapet vårt fullt ut denne sesongen og vi har spillere for fremtiden. Jeg tror ingen andre lag kunne håndtert de skadeproblemene vi har hatt som oss, men det er selvfølgelig ingen unnskyldning, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Ofkir tilbake til Eliteserien - klar for HamKam

  Mohamed Ofkir er tilbake i Eliteserien og skal spille for HamKam på lån ut sesongen.

  Det opplyser Hamar-klubben. I avtalen ligger det en opsjon på å kjøpe Ofkir fri fra Vålerenga.

  Angrepsspilleren er spilleklar til HamKams neste kamp mot Viking 4. august. Det er samme dag som Ofkir fyller 28 år.

  – Det som skjer i HamKam nå, virker veldig spennende. Jeg har hatt mange gode samtaler med Jakob Michelsen og kjenner personer i klubben som har snakket veldig varmt om satsingen på Hamar, sier Ofkir i en uttalelse.

  Han har tidligere spilt for Lillestrøm, belgiske Lokeren, Sandefjord, Sarpsborg, Vålerenga og tyrkiske Manisa. Hos sistnevnte var han på utlån.

  (NTB)

  Ofkir
  Foto: NTB
 • Haugesund vant derby etter omdiskutert straffesituasjon

  Sebastian Tounekti ble matchvinner da Haugesund vant 1-0 i rogalandsderbyet på Haugesund stadion.

  Tounekti sendte Haugesund i ledelsen med et skudd fra 20 meter via Vikings Gianni Stensness like etter hvilen.

  Flere mål ble det ikke i søndagens derby, selv om gjestene skapte flere store muligheter. Men det var en situasjon etter 36 minutter som skapte mest debatt.

  Viking-spiller Peter Christiansen fikk gult kort for filming i duell med Haugesunds Anders Bærtelsen innenfor Haugesunds 16-meter. Reprisene viste at Bærtelsen tråkket på foten til Christiansen.

  VAR sjekket situasjonen, men konkluderte med at gult kort var rett. Dermed sjekket de aldri om det var offside i forkant.

  – Det var et klart straffespark. Jeg synes det er sykt at jeg får et gult kort, sa Christiansen til TV 2 i pausen.

  – Jeg trodde det var offside, så jeg stoppet litt opp. Det kan dømmes straffe der. Jeg synes det er et strengt gult kort i hvert fall, sa Bærtelsen til samme kanal.

  Søndagens tap er Vikings første siden 4-1-tapet mot Lillestrøm 16. mai.

  Seieren gjør at Haugesund klatrer til 11. plass på tabellen, mens Viking befinner seg på 4. plass.

  Viking - Haugesund
  Foto: NTB
 • Drømmestart for ny Fredrikstad-trener - Stray Molde sikret første seier siden mai

  I sin første kamp som midlertidig hovedtrener for Fredrikstad, kunne Andreas Hagen juble for tre poeng etter eliteseriekampen mot HamKam søndag. FFK snuser med det på tredje- og fjerdeplassen på tabellen, hvor Molde og Viking befinner seg.

  – Jeg er ordentlig stolt av gutta, måten de har mobilisert på. Totalt profesjonelle, sier Hagen til NRK etter kamp.

  Det var få sjanser i første omgang på Briskeby stadion på Hamar.

  Gjestene ymtet frampå før pause, hvor Maï Traoré forsøkte seg på to avslutninger.

  Få minutter ut i andre omgang kom HamKam til en stor mulighet, men Niklas Ødegård skøyt ballen inn i Fredrikstads sisteskanse Jonathan Fischer.

  Fem minutter senere prøvde kanadiske Patrick Metcalfe å finne HamKams nettmasker, men den gang ei.

  Så satt det for bortelaget. Stian Stray Molde breisida Fredrikstad i ledelsen etter hjørnespark fra kanadieren, en drøy time inn i kampen.

  – Det er en variant vi har. Jeg så det var litt rom der på den første corneren vi fikk, så da sa jeg til Patrick (Metcalfe) at han skulle prøve den varianten der på neste, og da satt det greit, sier målscoreren til NRK.

  FFK vinner 1-0, i deres første kamp uten suksesstreneren Mikkjal Thomassen, som har dratt til svenske AIK. Det er Fredrikstads første seier siden 20. mai.

  – Det er selvfølgelig veldig gøy for Hagen og laget. Men han og resten av trenerteamet har vært med en stund nå, så selv om Mikkjal forsvant til Sverige, er vi godt vant med det vi driver med, sier Stray Molde til NRK.

  Andreas Hagen
  Foto: NTB
 • USA-proff Gregersen med to scoringer i snuoperasjon

  Midtstopper Stian Gregersen scoret begge målene for Atlanta i 2–1 seieren mot Columbus Crew i den amerikanske toppserien MLS.

  Det var Gregersen sine to første mål for Atlanta etter overgangen fra franske Bordeaux. November i fjor var sist gang at han var med i den norske landslagstroppen.

  MLS: Columbus Crew at Atlanta United FC
  Foto: Dale Zanine / Reuters
 • KFUM sjokkerte Molde – utrolig rekke fortsatte

  KFUM Oslo tok en svært overraskende 3-2-seier borte mot Molde lørdag kveld.

  Matchvinner Johannes Nuñez er i fyr og flamme om dagen, og scoret enda en gang på bortebane. Det var den syvende bortekampen på rad med scoring for spissen.

  – Syv på rad ja. Folk sier det er historie. Første sesongen min i Eliteserien, så å skape historie er veldig stort for meg, sier Nuñez til NRK.

  Men det var Molde som tok ledelsen ved Mathias Fjørtoft Løvik etter 20 minutter.

  Kun to minutter senere svarte KFUM. Håkon Hoseth avsluttet fra skrått hold, via rumpa til Petter Nosa Dahl og i mål.

  Og KFUM ga seg ikke med det. Ayoub Aleesami steg til værs på en corner fra Robin Rasch og headet bortelaget i ledelsen.

  Oslo-laget var nære på å øke ledelsen flere ganger tidlig i andreomgang, blant annet da Simen Hestnes skjøt via en Molde-spiller og i stolpen etter 63 minutter. Men i stedet for at Oslo-laget skulle doble ledelsen, utlignet Magnus Wolff Eikrem for Molde bare sekunder senere. Dermed stod det 2-2.

  Hjemmelaget hadde flere sjanser til å ta tilbake ledelsen sent i omgangen, men igjen var det i andre enden det smalt.

  KFUM kontret på nydelig vis. Teodor Berg Haltvik hadde et nydelig forarbeid, før han spilte frem Johannes Nuñez. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper.

  Dermed kan KFUM gå inn i lørdagskvelden som nummer seks på tabellen. Molde er nummer tre, åtte poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

  Molde - KFUM
  Foto: Marius Simensen / NTB
Olai Bjarke Bjørnsen

15-åring debuterte som hoveddommer på seniornivå: – Det er sjeldent

Det ble en spesiell demonstrasjon mot VAR i kampen mellom LSK og KFUM.
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Poland v Austria