Ferguson: – Kanskje den mest grusomme måten på tape tittelen på

Alex Ferguson opplevde en grusom måte å tape tittelen på søndag, men har allerede begynte å se fremover til neste sesong.

Alex Ferguson

Alex Ferguson mener erfaringen fra ligainnspurten er viktig for lagets fremtidige og unge spillere, selv om det ikke gikk Uniteds vei.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Antonio Valencia

Antonio Valencia og de andre United-spillerne måtte vente på resultatet fra Citys kamp etter sin seier over Sunderland. Det gikk ikke Uniteds vei.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Dette er kanskje den mest grusomme måten å tape tittelen på. Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men vi må gratulere naboene våre i Manchester, sier United-manager Alex Ferguson i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

– Premier League er den hardeste ligaen i verden og alle som vinner den fortjener det, sier han etter at City søndag sikret seg ligatrofeet i Premier League.

Viktig lærdom

Ferguson var underveis i kampen opptatt av at spillerne hans skulle fokusere på sin egen kamp mot Sunderland. Han ville ikke at de skulle tenke på hvordan det gikk mellom City og QPR, men vedgår at målene som kom i den andre kampen var umulige ikke å få med seg.

– Vi fikk reaksjoner både fra våre egne og Sunderlands supportere på scoringene i den andre kampen. Men jeg synes likevel vi klarte å konsentrere oss om vår egen kamp, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Patrice Evra

Patrice Evra innser at ligagullet er tapt.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Manageren måtte akseptere at første mulighet til ligatittel nummer 20 glapp på grunn av to overtidsmål fra City. Tross skuffelsen har Ferguson allerede begynte å se fremover til neste sesong.

– Vi har mange unge spillere i laget som skal være her i flere år fremover. Dette er en viktig erfaring for dem, selv om det ikke er en god opplevelse, sier han.

– Skuffende

United takket supporterne

Skuffede United-spillere takket supporterne for støtten etter kampen mot Sunderland.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Rio Ferdinand viste naturlig nok tydelig skuffelse etter at kampen om ligagullet gikk i Citys favør.

– Det er skuffende å miste tittelen på en slik måte, sier han i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Han forteller om de nervepirrende minuttene etter at Unites kamp mot Sunderland var over og City fortsatt jaget ligagullet i Manchester på overtid.

– Da kampen vår var over ble det helt stille, alle ventet. Så kom jubelen fra hjemmesupporterne her og vi skjønte at City hadde scoret og tok tittelen. Det er selvfølgelig skuffende, sier Ferdinand og klør seg i panna.

Forsvarskjempen velger også å se fremover mot neste sesong, fremfor å dvele ved ligagullet som glapp i siste minutt.

– Vi har brukt mannskapet vårt fullt ut denne sesongen og vi har spillere for fremtiden. Jeg tror ingen andre lag kunne håndtert de skadeproblemene vi har hatt som oss, men det er selvfølgelig ingen unnskyldning, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

  • Her får du alt av fotballnyheter.