Hopp til innhold

Ferguson: – Kanskje den mest grusomme måten på tape tittelen på

Alex Ferguson opplevde en grusom måte å tape tittelen på søndag, men har allerede begynte å se fremover til neste sesong.

Alex Ferguson

Alex Ferguson mener erfaringen fra ligainnspurten er viktig for lagets fremtidige og unge spillere, selv om det ikke gikk Uniteds vei.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Antonio Valencia

Antonio Valencia og de andre United-spillerne måtte vente på resultatet fra Citys kamp etter sin seier over Sunderland. Det gikk ikke Uniteds vei.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Dette er kanskje den mest grusomme måten å tape tittelen på. Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men vi må gratulere naboene våre i Manchester, sier United-manager Alex Ferguson i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

– Premier League er den hardeste ligaen i verden og alle som vinner den fortjener det, sier han etter at City søndag sikret seg ligatrofeet i Premier League.

Viktig lærdom

Ferguson var underveis i kampen opptatt av at spillerne hans skulle fokusere på sin egen kamp mot Sunderland. Han ville ikke at de skulle tenke på hvordan det gikk mellom City og QPR, men vedgår at målene som kom i den andre kampen var umulige ikke å få med seg.

– Vi fikk reaksjoner både fra våre egne og Sunderlands supportere på scoringene i den andre kampen. Men jeg synes likevel vi klarte å konsentrere oss om vår egen kamp, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Patrice Evra

Patrice Evra innser at ligagullet er tapt.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Manageren måtte akseptere at første mulighet til ligatittel nummer 20 glapp på grunn av to overtidsmål fra City. Tross skuffelsen har Ferguson allerede begynte å se fremover til neste sesong.

– Vi har mange unge spillere i laget som skal være her i flere år fremover. Dette er en viktig erfaring for dem, selv om det ikke er en god opplevelse, sier han.

– Skuffende

United takket supporterne

Skuffede United-spillere takket supporterne for støtten etter kampen mot Sunderland.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Rio Ferdinand viste naturlig nok tydelig skuffelse etter at kampen om ligagullet gikk i Citys favør.

– Det er skuffende å miste tittelen på en slik måte, sier han i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Han forteller om de nervepirrende minuttene etter at Unites kamp mot Sunderland var over og City fortsatt jaget ligagullet i Manchester på overtid.

– Da kampen vår var over ble det helt stille, alle ventet. Så kom jubelen fra hjemmesupporterne her og vi skjønte at City hadde scoret og tok tittelen. Det er selvfølgelig skuffende, sier Ferdinand og klør seg i panna.

Forsvarskjempen velger også å se fremover mot neste sesong, fremfor å dvele ved ligagullet som glapp i siste minutt.

– Vi har brukt mannskapet vårt fullt ut denne sesongen og vi har spillere for fremtiden. Jeg tror ingen andre lag kunne håndtert de skadeproblemene vi har hatt som oss, men det er selvfølgelig ingen unnskyldning, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Malacia ble ten Hags første United-signering

  Den nederlandske venstrebacken Tyrell Malacia (22) er klar for Manchester United. Han kommer fra spill i barndomsklubben Feyenoord.

  Det opplyser United på sine nettsider tirsdag.

  Malacia har lagt bak seg en flott sesong med klubben fra hjembyen Rotterdam. Feyenoord havnet på tredjeplass i ligaen og kom til finalen i conferenceligaen.

  22-åringen forlater nå laget til Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes for å slutte seg til Premier League og Manchester United.

  Han blir dermed landsmann Erik ten Hags første signering som manager for de røde djevlene. (NTB)

  Albania Soccer Europa Conference League Final
  Foto: Franc Zhurda / AP
 • Christophe Galtier ny PSG-trener

  Franske Christophe Galtier (55) er ansatt som ny hovedtrener for Paris Saint-Germain og tar med det over jobben til Mauricio Pochettino.

  Den franske hovedstadsklubben bekreftet at Galtier er deres nye manager på en pressekonferanse tirsdag. Det skjer kort tid etter at det ble klart at argentinske Pochettino forlot managerstolen.

  I 2020/21-sesongen ledet franskmannen Galtier Lille til deres første seriemesterskap på ti år, men valgte noe overraskende å gi seg som trener to dager etter at tittelen var sikret.

  Sist sesong var Galtier hovedtrener for franske Nice, og 55-åringen ledet laget til en femteplass i serien. I cupen tok han laget til finalen, der de måtte se seg slått av Nantes. (NTB)

  Christophe Galtier
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Ny keeper på plass i VIF: Bråtveit skrev kontrakt ut året

  Per Kristian Bråtveit forlater Djurgården for å spille for Vålerenga ut sesongen. Signeringen ble gjort en uke etter salget av Kjetil Haug til fransk fotball. Vålerenga trengte mer erfaring på keeperplassen etter at Haug endte opp i Toulouse.

  De siste årene har Bråtveit vært i Djurgården (Sverige), Groningen (Nederland) og Nîmes (Frankrike). Han hadde en kontrakt med Djurgården ut årets sesong, men skal i stedet hjelpe VIF ut av en sportslig knipe.

  – Jeg gleder meg til å møte gutta, være med å snu en litt tøff periode for klubben og ikke minst til å spille foran Klanen. I tillegg blir det bra å bli satt på diett av Dag-Eilev (Fagermo), sier han i et klubbintervju.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge, trening
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Brann utvidet superrekken – surrealistiske scener i Stjørdal

  Brann tok sin åttende strake seier i 1. divisjon med 2-1 over Bryne. I Stjørdal ble Blink-keeper David Paulmin utvist og erstattet av en utespiller.

  Gjestene hadde ikke tapt en kamp på de siste fem kampene i ligaen, men fikk en tøff start i Bergen. Allerede etter 13 minutter noterte Mathias Rasmussen seg for sin sjuende fulltreffer for året. Bryne holdt liv i kampen til langt ut i andreomgangen, men etter 77 minutter doblet Kasper Skaanes ledelsen til Brann.

  Like etter pausen i kampen mellom Stjørdals-Blink og Start snakket Blink-keeper David Paulmin på seg to gule kort på fire sekunder. Start ledet 1-0, og hjemmelaget hadde ingen reservekeeper på benken.

  Dermed måtte lagets toppscorer Sondre Stokke ta på seg keeperhanskene og vokte buret i over 40 minutter. Sander Sjøkvist og Kristoffer Tønnessen scoret hvert sitt mål på overtid i Starts 3-0-seier.

  SK Brann
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • Mulighet for ståplasser i Premier League

  – Vi er klare til å tillate ståseksjoner igjen, men det vil kun skje der klubber oppfyller strenge sikkerhetskrav, sier Storbritannias kulturminister Nadine Dorries.

  Nå kan alle klubbene i Premier League og mesterskapsserien (nivå to) søke om å få ta i bruk såkalte trygge ståplasser. Britiske myndigheter gir grønt lys etter at det tidligere i år ble gjennomført et prøveprosjekt. Testingen ble ansett som vellykket.

  Wembley vil kunne tilby et begrenset område for ståplasser for klubbfans senere i sesongen. Semifinalene og finalen i FA-cupen samt ligacupfinalen holdes alltid på nasjonalarenaen i London.

  Engelsk fotball innførte et sittepåbud i de to øverste divisjonene foran 1994/95-sesongen. Det kom på plass i kjølvannet av Hillsborough-tragedien i 1989. Da førte trengsel på arenaen til at 97 mennesker mistet livet.

  Wembley Stadium, which is one of the stadiums which is being used for UEFA Women's EURO 2022, hosted in England, Britain
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters