Barton-utlån gir kortere karantene

Queens Park Rangers vurderer å låne ut Joey Barton til Fleetwood Town på nivå fire i England, for raskere å bli kvitt Bartons karantene på tolv kamper.

Joey Barton

Joey Barton måtte holdes igjen av QPRs støtteappparat etter utvisningen mot Manchester City i forrige sesongs siste Premier League-kamp. Utvisningen og oppførselen ga 12 kampers karantene.

Foto: Dave Thompson / Ap

– Jeg synes det er en strålende idé. Noen vil kanskje si at det er litt på grensen, men så lenge det er et smutthull i systemet, hvorfor ikke benytte seg av det?, spør tidligere lagkamerat Danny Mills til BBC.

FBL-ENG-PR-MANCITY-QPR

Joey Barton vises ut av dommer Mike Dean.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Mills spilte sammen med Joey Barton i Manchester City fra 2004 til 2007, og kjenner den nåværende QPR-spilleren godt.

Barton ble utvist mot Manchester City i den siste Premier League-kampen forrige sesong, og senere ilagt en karantene på hele tolv kamper for å ha gått til angrep på Sergio Aguero og Vincent Kompany på vei av banen.

Hull i systemet

Dermed er Joey Barton, om man kun teller med kamper i Premier League, i utgangspunktet suspendert til og med kampen mot Southampton 17. november.

Men: Dersom Barton går på lån til League Two-klubben Fleetwood Town, kan han være tilbake i spill for QPR allerede 21. oktober mot Everton.

Fleetwood Town spiller nemlig langt hyppigere enn Queens Park Rangers. Laget, som holder til i nordvest-England, spiller sin tolvte seriekamp 13. oktober.

Altså én måned før QPR er ferdig med sine tolv første kamper.

Artikkelen fortsetter under bildet

13512761

Joey Barton tente på alle pluggene etter å ha blitt utvist for en albue på Carlos Tevez. Sergio Aguero ble senere sparket i bakken av den hissige QPR-spillereb.

Foto: Peter Byrne / Pa Photos

– Muligheten for utlån har blitt nevnt, sier Joey Barton selv på sin hjemmeside.

Dersom utlånet blir en realitet, kan Joey Barton med andre ord kvitte seg med karantenen i Fleetwood Town, uten at han noen gang trenger å spille en kamp for laget.

– Barton er viktig

Mills

Danny Mills mener QPR bør låne ut Barton.

Foto: PAUL ELLIS / AP

– Dette viser bare at Joey Barton er en god spiller, uansett hva man måtte mene om ham og det han har gjort. Han er viktig, sier Mills til BBC.

Et utlån til Fleetwood eller en annen klubb fra lavere divisjoner kan skape reaksjoner i fotballmiljøet, uten at FA kan hindre QPR i å gjennomføre utlånet.

– Hvis QPR finner en løsning som får Barton raskere tilbake i spill, enten ved å beholde ham eller låne ham ut, kan det bare være en god ting, sier Mills.

Ifølge Bartons egen Twitter-profil skal Barton starte treningen med Fleetwood denne uken.

Så gjenstår det å se om han ender opp i League Two-klubben.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp