Hopp til innhold

Barton-utlån gir kortere karantene

Queens Park Rangers vurderer å låne ut Joey Barton til Fleetwood Town på nivå fire i England, for raskere å bli kvitt Bartons karantene på tolv kamper.

Joey Barton

Joey Barton måtte holdes igjen av QPRs støtteappparat etter utvisningen mot Manchester City i forrige sesongs siste Premier League-kamp. Utvisningen og oppførselen ga 12 kampers karantene.

Foto: Dave Thompson / Ap

– Jeg synes det er en strålende idé. Noen vil kanskje si at det er litt på grensen, men så lenge det er et smutthull i systemet, hvorfor ikke benytte seg av det?, spør tidligere lagkamerat Danny Mills til BBC.

FBL-ENG-PR-MANCITY-QPR

Joey Barton vises ut av dommer Mike Dean.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Mills spilte sammen med Joey Barton i Manchester City fra 2004 til 2007, og kjenner den nåværende QPR-spilleren godt.

Barton ble utvist mot Manchester City i den siste Premier League-kampen forrige sesong, og senere ilagt en karantene på hele tolv kamper for å ha gått til angrep på Sergio Aguero og Vincent Kompany på vei av banen.

Hull i systemet

Dermed er Joey Barton, om man kun teller med kamper i Premier League, i utgangspunktet suspendert til og med kampen mot Southampton 17. november.

Men: Dersom Barton går på lån til League Two-klubben Fleetwood Town, kan han være tilbake i spill for QPR allerede 21. oktober mot Everton.

Fleetwood Town spiller nemlig langt hyppigere enn Queens Park Rangers. Laget, som holder til i nordvest-England, spiller sin tolvte seriekamp 13. oktober.

Altså én måned før QPR er ferdig med sine tolv første kamper.

Artikkelen fortsetter under bildet

13512761

Joey Barton tente på alle pluggene etter å ha blitt utvist for en albue på Carlos Tevez. Sergio Aguero ble senere sparket i bakken av den hissige QPR-spillereb.

Foto: Peter Byrne / Pa Photos

– Muligheten for utlån har blitt nevnt, sier Joey Barton selv på sin hjemmeside.

Dersom utlånet blir en realitet, kan Joey Barton med andre ord kvitte seg med karantenen i Fleetwood Town, uten at han noen gang trenger å spille en kamp for laget.

– Barton er viktig

Mills

Danny Mills mener QPR bør låne ut Barton.

Foto: PAUL ELLIS / AP

– Dette viser bare at Joey Barton er en god spiller, uansett hva man måtte mene om ham og det han har gjort. Han er viktig, sier Mills til BBC.

Et utlån til Fleetwood eller en annen klubb fra lavere divisjoner kan skape reaksjoner i fotballmiljøet, uten at FA kan hindre QPR i å gjennomføre utlånet.

– Hvis QPR finner en løsning som får Barton raskere tilbake i spill, enten ved å beholde ham eller låne ham ut, kan det bare være en god ting, sier Mills.

Ifølge Bartons egen Twitter-profil skal Barton starte treningen med Fleetwood denne uken.

Så gjenstår det å se om han ender opp i League Two-klubben.

Fotball

 • AN: Glimt-kaptein tilbake på trening

  Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg var tilbake på trening torsdag.

  Onsdag skrev NRK at landslagsspilleren er blitt syk tre dager før lørdagens cupfinale mot Molde, men torsdag skriver Avisa Nordland at 26-åringen var tilbake på treningsfeltet på Aspmyra.

  Heller ikke midtstopper Brede Moe var på trening onsdag, men ifølge AN trente Moe innendørs torsdag.

  Europa conference leauge gruppespill 2023: Bodø/Glimt - Lugano (5-2)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Medier: Ber om fire års utestengelse for Pogba

  Påtalemyndigheten for dopingsaker i italiensk idrett vil at fotballstjernen Paul Pogba (30) skal utestenges i fire år.

  Gazetta dello Sport og Corriere delle Sera er blant avisene som hevder å kjenne til innstillingen fra antidopingorganet.

  Franske Pogba har den siste tiden vært suspendert fra aktiv idrett som følge av at han avga en positiv dopingprøve med spor av testosteron.

  Den aktuelle prøven skal ha blitt avgitt etter serieåpningen mot Udinese 20. august. Den kampen vant Juventus 3-0, men Pogba ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter.

  Etter at resultatet av A-prøven ble kjent, ba Pogba om en ny analyse av dopingprøven. Også B-prøven kom ut med samme resultat.

  Franskmannen vil nå bli straffet av den nasjonale antidopingdomstolen i Italia. Utelukkelsen i dopingsaker er på inntil to år, men den kan bli doblet dersom det bevises at det forbudte stoffet er inntatt med forsett.

  (©NTB)

  Paul Pogba
  Foto: ISABELLA BONOTTO / AFP
 • Fotballspiller nektet dopingprøve – innstilt til to års utestengelse

  En mannlig fotballspiller nektet å avlegge dopingprøve utenfor konkurranse i oktober. Nå anmodes Domsutvalget om å utestenge vedkommende i to år.

  Det er påtalenemnden i Antidoping Norge som har sendt sin begjæring til domsutvalget i Norges idrettsforbund.

  I tillegg til at den aktuelle utøveren utestenges fra all konkurranse og organisert trening, blir det også innstilt på at vedkommende taper retten til å inneha valgte og oppnevnte tillitsverv i idretten i løpet av perioden.

  Det er ikke oppgitt på hvilket nivå i divisjonssystemet spilleren hører til. (NTB)

  Bilde av en fotball.
  Foto: NTB
 • Frykter alvorlig kneskade for Ryerson

  Landslagsspiller Julian Ryerson pådro seg det som kan være en alvorlig kneskade og måtte hjelpes av banen i Borussia Dortmunds cupnederlag for Stuttgart onsdag.

  Det var mot slutten av onsdagens oppgjør at Ryerson landet feil etter en duell.

  Lokalavisen Ruhr Nachrichten skriver at nordmannen etter kampen ble sett i gangene på kamparenaen på krykker. En MR-undersøkelse torsdag skal gi flere svar på alvorlighetsgraden på skaden. (NTB)

  – Kneet hans er hovent. Det er ikke noe godt tegn, sier sportsdirektør Sebastian Kehl.

  Ryerson har vært en viktige brikke for Dortmund denne sesongen, og backen har blant annet scoret tre seriemål. (NTB)

  Julian Ryerson under åttedelsfinalen i den tyske cupen mot Stuttgart
  Foto: ANGELIKA WARMUTH / Reuters
 • Ryerson og Dortmund ute av cupen

  Julian Ryerson måtte ut med skade på tampen, da Borussia Dortmund ble sendt ut av den tyske cupen borte mot Stuttgart.

  Hjemmelaget vant 2-0 og er klare for kvartfinale.

  Dit skal også Saarbrücken, som spiller på nivå tre. Tidligere i turneringen sjokkerte de med å slå ut Bayern München, og onsdag var det Eintracht Frankfurt – uten en skadet Jens Petter Hauge – som ble beseiret 2-0.

  Julian Ryerson
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.