Barton-utlån gir kortere karantene

Queens Park Rangers vurderer å låne ut Joey Barton til Fleetwood Town på nivå fire i England, for raskere å bli kvitt Bartons karantene på tolv kamper.

Joey Barton

Joey Barton måtte holdes igjen av QPRs støtteappparat etter utvisningen mot Manchester City i forrige sesongs siste Premier League-kamp. Utvisningen og oppførselen ga 12 kampers karantene.

Foto: Dave Thompson / Ap

– Jeg synes det er en strålende idé. Noen vil kanskje si at det er litt på grensen, men så lenge det er et smutthull i systemet, hvorfor ikke benytte seg av det?, spør tidligere lagkamerat Danny Mills til BBC.

FBL-ENG-PR-MANCITY-QPR

Joey Barton vises ut av dommer Mike Dean.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Mills spilte sammen med Joey Barton i Manchester City fra 2004 til 2007, og kjenner den nåværende QPR-spilleren godt.

Barton ble utvist mot Manchester City i den siste Premier League-kampen forrige sesong, og senere ilagt en karantene på hele tolv kamper for å ha gått til angrep på Sergio Aguero og Vincent Kompany på vei av banen.

Hull i systemet

Dermed er Joey Barton, om man kun teller med kamper i Premier League, i utgangspunktet suspendert til og med kampen mot Southampton 17. november.

Men: Dersom Barton går på lån til League Two-klubben Fleetwood Town, kan han være tilbake i spill for QPR allerede 21. oktober mot Everton.

Fleetwood Town spiller nemlig langt hyppigere enn Queens Park Rangers. Laget, som holder til i nordvest-England, spiller sin tolvte seriekamp 13. oktober.

Altså én måned før QPR er ferdig med sine tolv første kamper.

Artikkelen fortsetter under bildet

13512761

Joey Barton tente på alle pluggene etter å ha blitt utvist for en albue på Carlos Tevez. Sergio Aguero ble senere sparket i bakken av den hissige QPR-spillereb.

Foto: Peter Byrne / Pa Photos

– Muligheten for utlån har blitt nevnt, sier Joey Barton selv på sin hjemmeside.

Dersom utlånet blir en realitet, kan Joey Barton med andre ord kvitte seg med karantenen i Fleetwood Town, uten at han noen gang trenger å spille en kamp for laget.

– Barton er viktig

Mills

Danny Mills mener QPR bør låne ut Barton.

Foto: PAUL ELLIS / AP

– Dette viser bare at Joey Barton er en god spiller, uansett hva man måtte mene om ham og det han har gjort. Han er viktig, sier Mills til BBC.

Et utlån til Fleetwood eller en annen klubb fra lavere divisjoner kan skape reaksjoner i fotballmiljøet, uten at FA kan hindre QPR i å gjennomføre utlånet.

– Hvis QPR finner en løsning som får Barton raskere tilbake i spill, enten ved å beholde ham eller låne ham ut, kan det bare være en god ting, sier Mills.

Ifølge Bartons egen Twitter-profil skal Barton starte treningen med Fleetwood denne uken.

Så gjenstår det å se om han ender opp i League Two-klubben.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

  Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg.

  Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet.

  32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle.

  Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen.

  Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)

  Sten Grytebust
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

  Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november.

  Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback.

  – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen. Det vil imidlertid ta litt tid før Rune er i form igjen, sier Hertha Berlins sportsdirektør Fredi Bobic, ifølge Berliner Zeitung.

  Jarstein har ikke spilt for klubblaget siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars i fjor. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse. (NTB)

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters