Talentspeider: - Henderson ser ubrukelig ut

Talentspeider Stig Torbjørnsen mener Arsene Wenger og Arsenal nok en gang har handlet best på overgangsmarkedet. Han er mindre imponert over sin egen favorittklubb, Liverpool.

Jordan Henderson

Midtbanespiller Jordan Henderson kom til Liverpool fra Sunderland i sommer.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

  • Få oversikt over alle overgangene i Premier League nederst i saken!
Stig Torbjørnsen

Talentspeider Stig Torbjørnsen er skuffet over Liverpools innsats på overgangsmarkedet.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX
Gervinho

Årets beste signering? Arsenals Gervinho.

Foto: IAN KINGTON / Afp
Phil Jones

Phil Jones kan bli veldig god, mer Torbjørnsen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Torbjørnsen er ikke i tvil om hvem han er mest begeistret for før Premier League-starten.

- Gervinho i Arsenal er min favoritt. Jeg har sett på ham lenge, og han har vært veldig god i Lille. Han har en fart og en teknikk som er fantastisk, sier Torbjørnsen til NRK.no.

Han mener Arsenal-sjef Arsene Wenger nok en gang har vist seg som en slugger.

- Han er best til å kjøpe billig og bra. Men uten Clichy, Fabregas og Nasri må han hente flere spillere.

Les mer om Premier League:

- Henderson ser ubrukelig ut

En rekke unge spillere har skiftet klubb for mye penger denne sommeren. Blant annet har Jordan Henderson (21) gått til Liverpool, Sergio Aguero (23) til Manchester City, Romelu Lukaku (18) og Oriol Romeu (19) til Chelsea, nevnte Gervinho (24) og Alex Oxlade-Chamberlain (17) til Arsenal, mens Manchester United har hentet Phil Jones (19) og David de Gea (20).

Selv om det i utgangspunktet er fornuftig på handle ungt, er ikke Torbjørnsen like imponert over alle kjøpene.

- Henderson tror jeg blir en gedigen flopp. Jeg så ham i U21-EM, og han så helt ubrukelig ut. Han ser ut som fattern når han løper, sier han.

Til tross for at Torbjørnsen selv er Liverpool-supporter, er han generelt misfornøyd med innsatsen klubben har gjort på overgangsmarkedet.

- De har brukt 500 millioner, men jeg tror ikke noen av de nye spillerne vil bli toneangivende denne sesongen. Suarez og Carroll, som de hentet i januar, vil nok prege laget sammen med Gerrard, sier Torbjørnsen.

Les også:

- City handler for å handle

Alex Ferguson har fått mye skryt for kjøpene denne sommeren, noe talentspeideren Torbjørnsen tilslutter. Han tror likevel vi må vente litt før kjøpene gir skikkelig valuta for pengene.

- Phil Jones så bra ut i U20-EM, og han er ganske god. På sikt tror jeg han blir veldig god, men Vidic og Ferdinand vil nok spille mest for United. Det er litt tidlig for Jones denne sesongen, sier Torbjørnsen.

Speideren har også en mening om de øvrige toppklubbenes innsats:

Manchester City:

- Det virker ikke som de har noen plan. De handler for å handle, og vil bare ha de dyreste, og ikke nødvendigvis beste, spillerne. Med forbruket deres kan de, og burde de, vinne ligaen. Men heldigvis handler ikke fotball bare om penger.

Chelsea:

- Lukako er en superspiss, men for meg framstår han litt for ung til å slå gjennom allerede denne sesongen. Han har vært strålende i Belgia, men dette er kanskje verdens beste liga. På sikt kan han bli en perfekt arvtager for Didier Drogba.

Fotballnyheter