José Enrique går til Liverpool

Knappe døgnet før seriestarten er Newcastle-backen José Enrique klar for Liverpool. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

José Enrique

José Enrique forlater Newcastle og blir lagkamerat med Lucas Leiva i Liverpool.

Foto: SCOTT HEPPELL / AP

Se alle bekreftede Premier League-overganger i faktaboksen nederst i saken!

Den spanske 25-åringen er Liverpools femte signering denne sommeren, og skal ifølge Guardian ha kostet klubben 6 millioner pund. Enrique kom fra Villareal til Newcastle for 6,3 millioner pund i 2007.

- Dette er en av de lykkeligste dagene i mitt liv. Jeg har kommet til en av de største klubbene, ikke bare i England, men i hele verden. Jeg er veldig, veldig fornøyd, sier José Enrique selv til Liverpools nettside.

Han slår dermed følge med Jordan Henderson, Charlie Adam, Alexander Doni og Stewart Downing inn dørene på Anfield.

Les mer om Premier League-starten:

Vil vinne alt

- De brukte mye penger på Carroll og Suarez i januar, og de har brukt mye i sommer på andre spillere. Det er tydelig at de har ambisjoner. Det er også derfor jeg kom hit – for å vinne noe, sier en optimistisk Enrique.

- Jeg vil vinne alt med Liverpool. I år spiller vi ikke i mesterligaen, så det viktigste blir å vinne ligaen, sier han.

Til tross for at han ble klar for Liverpool bare et snaut døgn før klubben serieåpner hjemme mot Sunderland, melder Enrique seg spilleklar med en gang.

- Jeg har spilt for Newcastle i sesongoppkjøringen, så jeg er kampklar om manageren trenger meg, sier han.

Les også:

Fotball

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP