Hopp til innhold

– Hvis jeg er korrupt, er Blatter korrupt

Tidligere FIFA-visepresident Jack Warner ble hentet fra fengsel i ambulanse på grunn av utmattelse. Et par timer senere sto han og sang på et valgmøte, og sammenlignet seg selv med Nelson Mandela og Mahatma Gandhi.

Jack Warner

Jack Warner er en populær mann i hjemlandet, og er nå politiker. Her fra fredagens valgmøte med partiet Independent Liberal Party (ILP) i Chaguanas.

Foto: ANDREA DE SILVA / Reuters

Warner (72) hadde nesten 30 års fartstid i FIFA, 14 av dem som visepresident, før han ble suspendert og trakk seg som følge av omfattende korrupsjonsanklager i 2011.

Jack Warner hentet i ambulanse

Jack Warner ble hentet i ambulanse da han ble løslatt mot kausjon.

Foto: ANDREA DE SILVA / Reuters

Da sju FIFA-topper ble pågrepet og siktet for korrupsjon i Zürich onsdag, ble det også sendt ut arrestordre på Warner, som meldte seg for politiet i hjemlandet Trinidad og Tobago natt til torsdag.

Et snaut døgn senere ble han løslatt mot en kausjon på drøyt 2,5 millioner kroner. Han ble hentet i ambulanse, og grunnen var utmattelse.

Det tok likevel ikke mange timene før Warner sto med mikrofonen på et livlig valgmøte i Chaguanas på Trinidad, der han bedyret sin uskyld.

– Jeg vet ingenting om disse anklagene. Nelson Mandela satt i fengsel. Gandhi satt i fengsel. Castro satt i fengsel. Så hvem er Jack Warner? sa han til jubel fra tilhengerne sine.

– Diskriminerer u-land

I et intervju med BBC etter valgmøtet nekter Warner for å ha mottatt en eneste bestikkelse, og hevder han jobbet for å bedre forholdene i FIFA.

Han hevder at fattige land blir diskriminert, og mener det er påfallende at president Sepp Blatter ikke ble siktet sammen med de andre FIFA-toppene.

– Hvis jeg er korrupt, betyr det at han er korrupt. Hvorfor anklager de bare u-land? Hvis det de sier er sant, hvorfor har de ikke arrestert ham? Han er mislikt i hele verden, og likevel har de ikke rørt ham. Hvorfor? sier Warner.

Warner mener det er en vesensforskjell på bestikkelser og gaver. Sistnevnte har vært en del av FIFAs kultur så lenge han kan huske, sier han.

Siktet for svindel og korrupsjon

Jack Warner, David Beckham, Franz Beckenbauer og Sepp Blatter

Jack Warner var visepresident i FIFA i 14 år. Her med David Beckham, Franz Beckenbauer og Sepp Blatter i 2010.

Foto: ANDREA DE SILVA / Reuters

USA har begjært Warner utlevert, og 72-åringen er foreløpig siktet for åtte tilfeller av svindel, korrupsjon og hvitvasking.

Anklagene mot Warner er ikke nye. Han var en av de første FIFA-lederne som havnet i søkelyset etter tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2010.

Warner skal ha fått 12 millioner kroner like etter tildelingen, via en amerikansk bankkonto.

Han skal også ha solgt VM-billetter på svartebørsen i 2002 og 2006, og har vært anklaget for svindel i forbindelse med TV-rettigheter og donasjoner til jordskjelvofrene på Haiti.

Warner må møte i retten igjen i juli.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund