NRK Meny
Normal

Blatter stilte spørsmål ved timingen til arrestasjonene

Fra talerstolen hintet Sepp Blatter om at korrupsjonssaken ble rullet opp denne uken for å forstyrre presidentvalget.

Blatter

GÅR TIL VALG: Her taler Sepp Blatter til forbundene før presidentvalget fredag formiddag.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

  • Her kan du følge FIFA-kongressen utover dagen. NRK.no viser presidentvalget fredag ettermiddag.

Du kunne høre små gisp fra salen da Blatter kom med uttalelsen. Presidenten hadde nettopp gjentatt at han vil rydde opp i den pågående korrupsjonssaken, men så kom kommentaren som fikk tilhørerne til å reagere:

– Det var ikke bra at dette skjedde to dager før valget. Jeg skal ikke bruke ordet tilfeldighet, men jeg setter likevel et lite spørsmålstegn bak det, sa Blatter.

Laster Twitter-innhold

Uttalelsen kan vanskelig tolkes på noen annen måte enn at presidenten tror FBI slo til mot FIFA-toppene denne uken for å påvirke hans sjanser for gjenvalg.

– La oss løfte skyggen

Blatter kom med stikket under talen fredag formiddag.

Her sa han også at det er enkeltpersoner, ikke FIFA som organisasjon, som er skyldig i korrupsjon. Torsdag sa Blatter at han «ikke kan overvåke alle».

– Disse hendelsene har kastet en skygge over oss, så la oss prøve å løfte den skyggen. La oss prøve å løfte vår tro. Vi kan ikke la fotballens rykte blir dratt ned i gjørma på den måten. Fordi det er virkelig deres skyld, særlig hvis de blir funnet skyldig, sa Blatter.

Laster Twitter-innhold

Alle forbund til stede

Samtlige 209 medlemsland er møtt opp for å avgjøre om Blatter får fortsette som president. Det ble først vedtatt med 92 prosents flertall at Sør-Sudan, som ble FIFA-medlem så sent som i 2012, skal få lov til å stemme i presidentvalget.

Blant andre temaer på kongressen fredag er økonomiske spørsmål, medisinske spørsmål, kvinnefotball og den pågående kampen mot diskriminering og rasisme.

Etter at disse sakene er behandlet, vil presidentvalget starte ved 15.00-16.00-tiden fredag ettermiddag. Det er imidlertid ventet forsinkelser, og seierstalen er allerede utsatt til lørdag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.