NRK Meny
Normal

Blatter: – Jeg tilgir alle, men glemmer ikke

FIFA-president Sepp Blatter mener UEFA driver en hatkampanje mot ham, og sier han er sjokkert over arrestasjonene av sju kolleger.

Sepp Blatter

Sepp Blatter ble gjenvalgt som FIFA-president etter å ha fått 133 stemmer mot Prins Ali bin al-Husseins 73.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Blatter vant fredag kveld presidentvalget i FIFA, og går nå løs på sin femte strake periode som toppsjef i det internasjonale fotballforbundet.

I et intervju med sveitsisk TV sent fredag kveld slo han fast at han er sjokkert over den amerikanske aksjonen mot FIFA, og det han kaller en hatkampanje fra fotballsjefene i Europa.

– Selvfølgelig er jeg sjokkert. Som FIFA-president ville jeg aldri kommet med kommentarer om andre organisasjoner uten å være helt sikker på hva som har skjedd, sier Blatter.

– Ville forstyrre kongressen

Michel Platini

UEFA-president Michel Platini mener det er helt nødvendig med en ny FIFA-president.

Foto: Patrick B. Kraemer / Ap

Blatter sikter blant annet til UEFA-president Michel Platini, som har bedt Blatter om å gå av i forkant av FIFA-kongressen.

– Det er et hat som ikke bare kommer fra én person i UEFA. Det kommer fra hele UEFA, som ikke kan forstå at jeg ble president i 1998, sier Blatter.

På spørsmål om han kommer til å tilgi Platini, svarer han:

– Jeg tilgir alle, men jeg glemmer ikke.

Blatter sier han mistenker at onsdagens pågripelser var et forsøk på å «forstyrre kongressen», noe han også antydet i sin tale til kongressen fredag.

Sepp Blatter holder en pressekonferanse kl. 11.30 lørdag. Den kan du se direkte på NRK.no.

Vurderer boikott

I sin seierstale kom Blatter med flere løfter om å rydde opp i korrupsjonskaoset i FIFA, men han slo også fast at han ikke kommer til å røre verdensmesterskapene i Russland og Qatar.

Spesielt Qatar-mesterskapet har vært gjenstand for utallige anklager om korrupsjon, samtidig som det er avdekket tilnærmet slavearbeid på de nye anleggene.

UEFA har allerede luftet ideen om å boikotte VM eller å melde seg ut av FIFA, men ingenting er bestemt.

– Jeg er stolt over at UEFA har forsvart og støttet en bevegelse for forandring i FIFA. Forandringer som etter min mening er helt nødvendige for at denne organisasjonen noen gang skal vinne tilbake troverdigheten sin, sa Platini etter valget.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.