Kristoffersen slo tilbake: – Aldri blitt så emosjonell av en seier

Sebastian Foss-Solevåg klarte karrierebeste, mens Henrik Kristoffersen tok sesongens første seier slalåmrennet i Madonna di Campiglio. Men Norges store slalåmstjerne holdt på å gi opp halvveis.

Henrik Kristoffersen

VANT IGJEN: Etter en skuffende start på sesongen tok Henrik Kristoffersen tirsdag nok en verdenscupseier.

– De siste tre ukene har vært tøffe. Jeg tror at jeg aldri har blitt så emosjonell av en seier før, sa Henrik Kristoffersen etter årets første verdenscuptriumf var et faktum.

Kristoffersen imponerte ikke i første omgang av slalåmrennet i Italia. Han lå på 12.-plass, over sekundet bak landsmannen Sebastian Foss-Solevåg. Men i andre omgang imponerte Kristoffersen enormt.

I mål ledet han klart, 54 hundredeler foran Grange. Det holdt hele veien, og da Foss-Solevåg kjørte i mål 33 hundredeler bak, kunne Kristoffersen slippe jubelen løs.

Henrik Kristoffersen kjører strålende i andre omgang og tar ledelsen.

Vært mer skuffa enn da han kjørte ut i OL

Rælingen-løperen har ikke hatt en god sesonginnledning etter hans standarder. Hittil har han ikke tatt noen pallplasser denne sesongen, og han var spesielt selvkritisk etter første omgang av storslalåmrennet søndag, hvor han mente han kjørte som «ei kjerring».

– Jeg har hatt perioder hvor jeg har slitt før, men det har pleid å være på høsten. Så har jeg klart å skjerpe meg til sesongstart. Men siden Sølden i år har det vært fryktelig, og ski er livet mitt, la han til overfor arrangøren.

Sebastian Foss Solevåg ledet etter første omgang, men klarte ikke å holde unna Kristoffersens supre kjøring og endte til slutt på andre plass.

På en pressekonferanse etter rennet trakk Rælingen-løperen fram at han hadde kjørt tre dårlige renn på rad tidligere i år, før denne dårlige første omgangen.

– Da kjente jeg at jeg begynte å bli skuffa. Jeg har vært mer skuffa over de rennene enn da jeg kjørte ut i andreomgang i OL da jeg ledet, så det sier sitt.

Faktisk var han fristet til å ta et drastisk valg etter den skuffende kjøringen.

– Jeg hadde mest lyst til å reise hjem etter første omgang, sa Kristoffersen.

– Synd du ikke gjorde det, svarte Foss-Solevåg fort.

– Er et hakk bedre enn de andre

Kjetil André Aamodt mener Kristoffersen undervurderte den første omgangen, og ikke gav nok gass.

– I andreomgang analyserte han det helt riktig og viste frem den gode slalåmkjøreren han har vært de siste syv årene. Han er et hakk bedre enn de andre, og viste det nå, sa Aamodt.

– Hvor viktig er denne seieren?

– Det var veldig viktig. Han har vært veldig langt nede nå som han ikke har fått det helt til. Han sa selv nå at det eneste han har i livet er alpint, så han legger veldig mye i det. Det var nok godt for selvtilliten og motivasjonen at han klarte å gå til topps.

Foss-Solevåg overlegen i første

I en første omgang, hvor forholdene i løypa var gode for de først startende, utnyttet Foss-Solevåg – med startnummer to – det tilnærmet perfekt. Etter en god start hvor han kjørte jevnt med resten av feltet, klasket han til i nederste del.

I mål var han 0,78 foran Daniel Yule, som var førstemann ut i løypa. Etter dette var ingen nærmere enn Ramon Zenhäusern, som kom i mål fire tideler bak nordmannen.

– Det starta veldig bra. Jeg var litt overraska over at det var så store avstander, sa Foss-Solevåg på en pressekonferanse etter løpet.

Sebastian Foss-Solevåg

BEST I FØRSTE: Sebastian Foss-Solevåg kjørte en enestående første omgang. Til slutt holdt han ikke unna for landsmannen, men tok karrierens første 2.-plass.

Det pleier å skille lite mellom utøverne i denne løypa. NRKs ekspert bet seg dermed merke i hvor overlegen nordmannen var.

– Du verden! Sebastian Foss-Solevåg har utklassa verdenseliten her, sa Aamodt etter kjøringen til Foss-Solevåg i første omgang.

Han debuterte i verdenscupen 11. november i 2012. Siden det har han to 3.-plasser. Dette var dermed hans beste plassering på sin åtte år lange karriere.

– Sebastian hadde en kjempebra førsteomgang. Han viste et veldig høyt nivå og ledet for første gang. Det er fire år siden sist han var på pallen, så dette var fortjent, sa Aamodt etter rennet.

– Jeg visste at det ble en kamp og jeg visste også at Henrik hadde kjørt en bra omgang og at de som kjørte rett før meg slet. Og det ble som det ble. Det holdt til en andreplass.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)