Hopp til innhold

Kristoffersen slo tilbake: – Aldri blitt så emosjonell av en seier

Sebastian Foss-Solevåg klarte karrierebeste, mens Henrik Kristoffersen tok sesongens første seier slalåmrennet i Madonna di Campiglio. Men Norges store slalåmstjerne holdt på å gi opp halvveis.

Henrik Kristoffersen

VANT IGJEN: Etter en skuffende start på sesongen tok Henrik Kristoffersen tirsdag nok en verdenscupseier.

Foto: Alessandro Trovati / AP

– De siste tre ukene har vært tøffe. Jeg tror at jeg aldri har blitt så emosjonell av en seier før, sa Henrik Kristoffersen etter årets første verdenscuptriumf var et faktum.

Kristoffersen imponerte ikke i første omgang av slalåmrennet i Italia. Han lå på 12.-plass, over sekundet bak landsmannen Sebastian Foss-Solevåg. Men i andre omgang imponerte Kristoffersen enormt.

I mål ledet han klart, 54 hundredeler foran Grange. Det holdt hele veien, og da Foss-Solevåg kjørte i mål 33 hundredeler bak, kunne Kristoffersen slippe jubelen løs.

Henrik Kristoffersen kjører strålende i andre omgang og tar ledelsen.

Henrik Kristoffersen kjører strålende i andre omgang og tar ledelsen.

Vært mer skuffa enn da han kjørte ut i OL

Rælingen-løperen har ikke hatt en god sesonginnledning etter hans standarder. Hittil har han ikke tatt noen pallplasser denne sesongen, og han var spesielt selvkritisk etter første omgang av storslalåmrennet søndag, hvor han mente han kjørte som «ei kjerring».

– Jeg har hatt perioder hvor jeg har slitt før, men det har pleid å være på høsten. Så har jeg klart å skjerpe meg til sesongstart. Men siden Sølden i år har det vært fryktelig, og ski er livet mitt, la han til overfor arrangøren.

Sebastian Foss Solevåg ledet etter første omgang, men klarte ikke å holde unna Kristoffersens supre kjøring og endte til slutt på andre plass.

Sebastian Foss Solevåg ledet etter første omgang, men klarte ikke å holde unna Kristoffersens supre kjøring og endte til slutt på andre plass.

På en pressekonferanse etter rennet trakk Rælingen-løperen fram at han hadde kjørt tre dårlige renn på rad tidligere i år, før denne dårlige første omgangen.

– Da kjente jeg at jeg begynte å bli skuffa. Jeg har vært mer skuffa over de rennene enn da jeg kjørte ut i andreomgang i OL da jeg ledet, så det sier sitt.

Faktisk var han fristet til å ta et drastisk valg etter den skuffende kjøringen.

– Jeg hadde mest lyst til å reise hjem etter første omgang, sa Kristoffersen.

– Synd du ikke gjorde det, svarte Foss-Solevåg fort.

– Er et hakk bedre enn de andre

Kjetil André Aamodt mener Kristoffersen undervurderte den første omgangen, og ikke gav nok gass.

– I andreomgang analyserte han det helt riktig og viste frem den gode slalåmkjøreren han har vært de siste syv årene. Han er et hakk bedre enn de andre, og viste det nå, sa Aamodt.

– Hvor viktig er denne seieren?

– Det var veldig viktig. Han har vært veldig langt nede nå som han ikke har fått det helt til. Han sa selv nå at det eneste han har i livet er alpint, så han legger veldig mye i det. Det var nok godt for selvtilliten og motivasjonen at han klarte å gå til topps.

Foss-Solevåg overlegen i første

I en første omgang, hvor forholdene i løypa var gode for de først startende, utnyttet Foss-Solevåg – med startnummer to – det tilnærmet perfekt. Etter en god start hvor han kjørte jevnt med resten av feltet, klasket han til i nederste del.

I mål var han 0,78 foran Daniel Yule, som var førstemann ut i løypa. Etter dette var ingen nærmere enn Ramon Zenhäusern, som kom i mål fire tideler bak nordmannen.

– Det starta veldig bra. Jeg var litt overraska over at det var så store avstander, sa Foss-Solevåg på en pressekonferanse etter løpet.

Sebastian Foss-Solevåg

BEST I FØRSTE: Sebastian Foss-Solevåg kjørte en enestående første omgang. Til slutt holdt han ikke unna for landsmannen, men tok karrierens første 2.-plass.

Foto: TIZIANA FABI / AFP

Det pleier å skille lite mellom utøverne i denne løypa. NRKs ekspert bet seg dermed merke i hvor overlegen nordmannen var.

– Du verden! Sebastian Foss-Solevåg har utklassa verdenseliten her, sa Aamodt etter kjøringen til Foss-Solevåg i første omgang.

Han debuterte i verdenscupen 11. november i 2012. Siden det har han to 3.-plasser. Dette var dermed hans beste plassering på sin åtte år lange karriere.

– Sebastian hadde en kjempebra førsteomgang. Han viste et veldig høyt nivå og ledet for første gang. Det er fire år siden sist han var på pallen, så dette var fortjent, sa Aamodt etter rennet.

– Jeg visste at det ble en kamp og jeg visste også at Henrik hadde kjørt en bra omgang og at de som kjørte rett før meg slet. Og det ble som det ble. Det holdt til en andreplass.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Boasson til Tour de France likevel

  Edvald Boasson Hagen får likevel delta i Tour de France, opplyser han sjølv til TV 2.

  Laget hans, TotalEnergie, hadde opprinneleg plassert han som første reserve. Men ikkje lenge etter fekk han beskjed om at han likevel får vere med.

  Laget har enno ikkje offentleggjort endringa av laget, og Boasson sjølv veit heller ikkje grunnen.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Avlyste Qatar-kamp etter press frå fansen

  Watfords planlagde treningskamp mot landslaget til Qatar i Austerrike 10. juli, er avlyst etter at klubbtilhengarane protesterte. Årsaka er Qatars haldning til menneskerettane.

  Gruppene "Proud Hornets" og "Women of Watford FC" gav klart uttrykk for misnøye med at kampen skulle spelast, og varsla protest-markeringar på tribunene. Derfor valde klubben å trekkje seg frå kampen.

  - Det blei klart for oss at dette var ein kamp vi ikkje skulle spele, seier ein talsmann for klubben.

  Qatar har strenge LGBTQ-lover, der mellom anna homoseksualitet er forbode.

  – Vi er glade for at dei har lytta til oss. Det er ofte vanskeleg å vedgå at du har teke feil, seier Watford-supporter Laura Goodes til BBC.

  "We're delighted they have listened to us and the Proud Hornets. It's sometimes hard to admit you are wrong and do a U-turn but they did that quite quickly," she said.

  Watford
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Cricket vil på OL-programmet

  Det internasjonale cricketforbundet (ICC) søkjer om å få plass i sommar-OL i Los Angeles i 2028. Men det er mest for å posisjonere seg til OL i Brisbane i 2032, skriv gamesbids.com.

  – Vi har over ein milliard cricket-fans rundtom i verda, og talet er veksande seier cricketpresident Greg Barclay.

  Han innser at det kan bli vanskeleg å kome med i Los Angeles, der baseball og softball nesten heilt sikkert er tilbake, og at det derfor blir svært vanskeleg å få endå ein lagidrett på programmet.

  Men Barclay meiner det er nødvendig å søkje for å markere interessa.

  Det eigentlege målet er OL i 2032. I Australia er cricket-interessa enorm, og Brisbanes historiske cricketarena The Gabba skal oppgraderast for ein milliard australske dollar før OL.

  Cricket
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste