Hopp til innhold

Kristoffersen refses for «kjerring»-kommentar

ALTA BADIA (NRK): Henrik Kristoffersen er langt unna toppformen og endte langt bak de beste i dagens storslalåm. Alpinisten får i tillegg kritikk for å ha sagt at han kjørte som «ei kjerring» i første omgang.

FEIG OG DÅRLIG: Henrik Kristoffersen var svært skuffet over egen prestasjon i første omgang i Alta Badia.

Laster innhold, vennligst vent..

På dagen hvor Atle Lie McGrath for alvor slo gjennom med sin andreplass ble det en ny skuffende dag for Henrik Kristoffersen. Norges store stjerne i de tekniske øvelsene fikk det ikke til å stemme i noen av omgangene i Alta Badia. Til slutt endte han på en 15. plass.

Kristoffersen søker etter godfølelsen og virker å være usikker.

– Det er litt jobb å gjøre, mildt sagt. Det er en del jobb å gjøre, det er ikke så mye mer å si. Det går fryktelig dårlig om dagen. Jeg leter etter sånn jeg kjørte før, for om jeg hadde gjort det hadde jeg ligget i tetstriden ganske enkelt her vil jeg si. Men det er bare ingenting som flyter og jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sier Kristoffersen til NRK.

Misfornøyd etter en 12. plass i den første omgangen, lot Kristoffersen skuffelsen skinne gjennom.

– Jeg må finne litt selvtillit og trua på meg selv tror jeg, for jeg kjører som ei kjerring. Jeg har bare meg selv å skylde på.

Kristoffersen mente han var for feig og ikke hadde nok tro på det han holdt på med i den første omgangen.

– Det er rett og slett bare dårlig, det er ikke noe mer å si enn det. Utstyret er fint å kjøre med, det er bare jeg som er feig og dårlig rett og slett. Det kan snu fort, det kan det, men jeg veit ikke, jeg må i hvert fall finne litt troa på meg selv i alle fall, sier Kristoffersen.

Reagerer

Kristoffersen ønsket ikke å svare på spørsmål om «kjerring»-kommentaren etter rennet, men NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth reagerer på ordvalget til Kristoffersen.

– Det var et ironisk ordvalg. For jeg er sikker på at noen av «kjerringene» hadde kjørt fra ham i dag. Det er umodent å si i 2020, sier Haver-Løseth.

Nina Haver-Løseth

KRITISK: Nina Haver-Løseth mener kommentaren til Kristoffersen ikke hører hjemme i 2020

Foto: Tore Meek / NTB

Hun mener det er tydelig å se at Kristoffersen sliter med troen på det han holder på med.

– Han mangler selvtillit, det ser man. Det henger veldig sammen med det tekniske. Når du har selvtilliten så tør du gjennomføre de tekniske tingene som krever litt guts og mot. Da tar du den lille ekstra risken og får litt mer ut av hver eneste sving, sier den tidligere alpinisten.

Kritiske

Kristoffersens kommentar om at han kjørte som en «kjerring» vakte oppgitthet og harme hos flere.

– Endelig en som skjønner ka eg strir med hver bidige dag. Eg må bare finne litt selvtillit og ha troen på meg sjøl. Utstyret e jo knall å kjøre på. Merkelig, skriver Mia Hundvin ironisk på Instagram.

– Et uttrykk som «jeg kjører som en kjerring» bør det være mulig å styre unna. Helt unødvendig, skriver VG-Sportens kommentator Leif Welhaven.

Også NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt synes Kristoffersen bør være forsiktig med kjerring-kommentarer. Han forteller at kvinner tidligere har hevdet seg i konkurranser mot sine mannlige konkurrenter i alpint.

– Man må være litt forsiktig med det, for det er mange kvinner som har yppet seg når de har kjørt samme løype og kjørt fortere enn noen av gutta, forteller Kjetil André Aamodt.

Siste nytt

 • Slettum klarte EM-kravet

  Elisabeth Slettum (35) viste storform under Boysen Memorial på Bislett og klarte EM-kravet på 400 meter hekk.

  Slettum løp inn på tiden 55,77. En tid kun Amalie Iuel (54,72) og Line Kloster (54,99) har løpt raskere enn i Norge.

  Det er en forbedring på 1,5 sekund fra hennes tidligere personlige rekord (57,35).

  Med løpet kom hun seg også under EM-kravet på distansen, som lyder 55,85.

  Slettum kvalifiserte seg nylig til VM på 200 meter og har blitt tatt ut på det norske stafettlaget på 4x400 meter. (NTB)

  Friidrett: Boysen memorial 2022
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ruuds doublekamp i Wimbledon utsatt

  Casper Ruud må vente til fredag med å fullføre doublekampen sammen med sin makker William Blumberg. Regnet satte en stopper torsdag.

  Ruud og William Blumberg var godt i gang med kampen mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela da regnet kom for fullt i London.

  Været ga seg ikke, og kampen skal etter planen spilles ferdig fredag. Stillingen er 1-1 i sett. I det tredje settet er det 1-0 til Ruud/Blumberg før det skal avgjøres hvem som tar seg til åttedelsfinale.

  Ruud er ute av singleturneringen i Wimbledon etter tap for Ugo Humbert i 2. runde.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Duplantis tok verdensrekord på hjemmebane

  Armand Duplantis leverte varene så til de grader på hjemmebane i Stockholm. Svensk-amerikaneren leverte et stavhopp på 6,16 meter, og tok dermed verdensrekord i stavhopp.

  – Det betyr veldig mye for meg. Jeg bodde fem minutter fra stadion, så det betyr litt ekstra. Det er en fantastisk følelse, sier Duplantis til NRK.

  Det er svensken som hadde den forrige verdensrekorden, med 6,15.

  Han forteller at det ligger mye bak det å slå sin egen rekord gang etter gang.

  – Noen ganger er det mer komplisert. Folk vil se noe nytt og noe som aldri har skjedd før. Det fører til en god opplevelse for alle, sier svensken.

  Duplantis har også rekorden innendørs på 6,20. Den satte han under VM i Beograd.

  Han konkurrerte med blant annet to nordmenn. Pål Haugen Lillefosse havnet på fjerdeplass, mens Sondre Guttormsen endte på syvendeplass, og havnet sist i konkurransen.

  Førstnevnte roser Duplantis.

  – Det er helt vilt når han gjør det så lett som det der, sier Lillefosse til NRK.

  Diamond League - Stockholm

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste