Hopp til innhold

Kristoffersen refses for «kjerring»-kommentar

ALTA BADIA (NRK): Henrik Kristoffersen er langt unna toppformen og endte langt bak de beste i dagens storslalåm. Alpinisten får i tillegg kritikk for å ha sagt at han kjørte som «ei kjerring» i første omgang.

FEIG OG DÅRLIG: Henrik Kristoffersen var svært skuffet over egen prestasjon i første omgang i Alta Badia.

Laster innhold, vennligst vent..

På dagen hvor Atle Lie McGrath for alvor slo gjennom med sin andreplass ble det en ny skuffende dag for Henrik Kristoffersen. Norges store stjerne i de tekniske øvelsene fikk det ikke til å stemme i noen av omgangene i Alta Badia. Til slutt endte han på en 15. plass.

Kristoffersen søker etter godfølelsen og virker å være usikker.

– Det er litt jobb å gjøre, mildt sagt. Det er en del jobb å gjøre, det er ikke så mye mer å si. Det går fryktelig dårlig om dagen. Jeg leter etter sånn jeg kjørte før, for om jeg hadde gjort det hadde jeg ligget i tetstriden ganske enkelt her vil jeg si. Men det er bare ingenting som flyter og jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sier Kristoffersen til NRK.

Misfornøyd etter en 12. plass i den første omgangen, lot Kristoffersen skuffelsen skinne gjennom.

– Jeg må finne litt selvtillit og trua på meg selv tror jeg, for jeg kjører som ei kjerring. Jeg har bare meg selv å skylde på.

Kristoffersen mente han var for feig og ikke hadde nok tro på det han holdt på med i den første omgangen.

– Det er rett og slett bare dårlig, det er ikke noe mer å si enn det. Utstyret er fint å kjøre med, det er bare jeg som er feig og dårlig rett og slett. Det kan snu fort, det kan det, men jeg veit ikke, jeg må i hvert fall finne litt troa på meg selv i alle fall, sier Kristoffersen.

Reagerer

Kristoffersen ønsket ikke å svare på spørsmål om «kjerring»-kommentaren etter rennet, men NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth reagerer på ordvalget til Kristoffersen.

– Det var et ironisk ordvalg. For jeg er sikker på at noen av «kjerringene» hadde kjørt fra ham i dag. Det er umodent å si i 2020, sier Haver-Løseth.

Nina Haver-Løseth

KRITISK: Nina Haver-Løseth mener kommentaren til Kristoffersen ikke hører hjemme i 2020

Foto: Tore Meek / NTB

Hun mener det er tydelig å se at Kristoffersen sliter med troen på det han holder på med.

– Han mangler selvtillit, det ser man. Det henger veldig sammen med det tekniske. Når du har selvtilliten så tør du gjennomføre de tekniske tingene som krever litt guts og mot. Da tar du den lille ekstra risken og får litt mer ut av hver eneste sving, sier den tidligere alpinisten.

Kritiske

Kristoffersens kommentar om at han kjørte som en «kjerring» vakte oppgitthet og harme hos flere.

– Endelig en som skjønner ka eg strir med hver bidige dag. Eg må bare finne litt selvtillit og ha troen på meg sjøl. Utstyret e jo knall å kjøre på. Merkelig, skriver Mia Hundvin ironisk på Instagram.

– Et uttrykk som «jeg kjører som en kjerring» bør det være mulig å styre unna. Helt unødvendig, skriver VG-Sportens kommentator Leif Welhaven.

Også NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt synes Kristoffersen bør være forsiktig med kjerring-kommentarer. Han forteller at kvinner tidligere har hevdet seg i konkurranser mot sine mannlige konkurrenter i alpint.

– Man må være litt forsiktig med det, for det er mange kvinner som har yppet seg når de har kjørt samme løype og kjørt fortere enn noen av gutta, forteller Kjetil André Aamodt.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal