Dette skjer i dag 26. februar

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser.

APTOPIX Austria Nordic Skiing Worlds

TRIO: Therese Johaug vant 10 kilometeren foran Frida Karlsson og Ingvild Flugstad Østberg.

Foto: Matthias Schrader / AP

10 km intervallstart, klassisk – kvinner, klokken 15.00:

Ny norsk jubel? Ja! Therese Johaug vant 10 kilometer intervallstart i klassisk stil, men jenta fra Dalsbygda måtte slite for gullet. For på start stod også hun som ble dagens snakkis. 19 år gamle Frida Karlsson startet tidlig, gikk forrykende og tok sølvet på distansen.

– Det er helt fantastisk, jeg er sjokkert, sa Karlsson – og smiler trolig så bredt hun bare kan.

– Jeg prøvde å åpne kontrollert, men jeg var nok ganske ivrig likevel. Det fikk jeg kjempe for på slutten, sa Karlsson om løpet sitt.

Fra start skilte det ett sekund mellom Johaug og Karlsson. Det økte til syv sekunder, så sank det til kun fire sekunder. 10 kilometeren ble et nervedrama også for Johaug.

– På den andre runden kjente jeg at jeg virkelig måtte jobbe med meg selv. Jeg måtte stake på bra i lette partier. Da kjente jeg at føttene mine var helt stive. Da jeg hørte at det bare var fire sekunder, så tenkte jeg «nå skjerper du deg!», sier Johaug – og er tydelig engasjert på pressekonferansen etter rennet.

I mål skilte det tolv sekunder mellom de to. Ingvild Flugstad Østberg tok bronsemedaljen.

Les også: Sølv-sensasjonen fulgte dramaet med kjæresten: – Han skrek «hva har du gjort?»

Lagkonkurranse hopp, normalbakke – kvinner, klokken 16.15:

For første gang noensinne skulle de norske kvinnene kjempe om VM-medalje i en lagkonkurranse. Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Ingebjørg Saglien Braaten og Silje Opseth, gjorde det med stil, og tok bronsemedaljen.

– Jeg har ikke ord. Det å stå her som et lag og ta en medalje. Jeg er så imponert over hele laget, sa Silje Opseth til NRK.

Det ble en svært spennende konkurranse, der Norge etter hvert kjempet om medaljene med Tyskland og Østerrike. Det norske laget var på 2.-plass bak Tyskland etter 1. omgang, men falt en plass i den andre omgangen, og måtte se seg slått av også Østerrike.

Samtidig som det ble bronse til det norske laget, satte Maren Lundby ny bakkerekord med et rått svev på hele 108 meter.

– Herregud, det er helt rått det de andre driver med. Da kunne ikke jeg være noe dårligere. Det kjentes bra ut. Flaks at jeg holdt meg på beina, sa Lundby etter rekordhoppet.

VM ski 2019. Hopp kvinner, laghopp
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • Carlsen med nok en remis

  Magnus Carlsen måtte vinne mot Alexander Donchenko for å beholde tabelltoppen i sjakkturneringen i Wijk aan Zee. Men han klarte ikke å overliste tyskeren.

  I dag spilte Carlsen med hvite brikker, og utfordringen var å finne veien gjennom et solid forsvar. Carlsen klarte å sette Donchenko under et lite press, men til slutt holdt tyskeren stand.

  Etter dagens Remis falt Carlsen ned på en delt andreplass i turneringen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal