Hopp til innhold

Gull-Johaug om sekunddramaet mot Karlsson: – Gikk en jævel i meg

SEEFELD/OSLO (NRK): Therese Johaug (30) måtte grave dypt for å sikre sitt andre VM-gull. For 10 kilometeren i intervallstart endte med en ordentlig sekundstrid mot svenskenes nye yndling, nemlig 19 år gamle Frida Karlsson.

NYTT GULL: Therese Johaug tok gullet på 10 kilometeren.

For Johaug ledet med syv sekunder på den svenske yndlingen etter 1,7 kilometer. Differansen var omtrent den samme etter fem kilometer.

– Gikk en jævel i meg

Men så kom det dramatiske endringer i Johaugs disfavør. For ved siste offisielle passeringspunkt var det «bare» 4,8 sekunder mellom dem. Det ble tre uhyre spennende kilometre sett med Johaug-øyne og gull-duellen handet kun om Norge og Sverige.

Johaug

MÅTTE GRAVE DYPT: Therese Johaug er strålende fornøyd med å ha vunnet tirsdagens renn.

Foto: Matthias Schrader / AP

– På den andre runden kjente jeg at jeg virkelig måtte jobbe med meg selv. Jeg måtte stake på bra i lette partier. Da kjente jeg at føttene mine var helt stive. Da jeg hørte at det bare var fire sekunder, så tenkte jeg «nå skjerper du deg!», sier Johaug – og er tydelig engasjert på pressekonferansen etter rennet.

– Det gikk en jævel i meg. «Dette skal jeg ha»! forteller skistjernen enda mer engasjert.

– Jeg klarte å skjerpe meg da jeg rundet oppi der. Da hadde jeg fått ni til ti sekunder. Jeg er utrolig stolt over at jeg i de lette partiene klarte å hente de sekundene på Frida, sier Johaug.

Saken fortsetter under bildet.

Karlsson

SØLV-KLEM: Therese Johaug gratulerer Frida Karlsson med sølvet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vanvittig imponerende

Det endte altså godt for Johaug, som med tirsdagens løp noterte seg for sitt andre gull på to forsøk. Ved siden av henne på pressekonferansen satt Frida Karlsson.

Mesterskapsdebutanten er bare 19 år, men stod for 10 kilometerens største sensasjon ved å ta sølvet, mens Ingvild Flugstad Østberg igjen havnet på pallen og tok bronsen.

– Det er helt fantastisk, jeg er sjokkert, sier Karlsson – og smiler trolig så bredt hun bare kan.

Karlsson

SØLV: Frida Karlsson imponerte og sjokkerte med sølv.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg prøvde å åpne kontrollert, men jeg var nok ganske ivrig likevel. Det fikk jeg kjempe for på slutten, sa Karlsson om løpet sitt.

– Jeg visste at Frida kom til å gå bra i dag, men det er vanvittig imponerende. Det er morsomt at det kommer opp yngre jenter. Jeg har selv vært i hennes posisjon tidligere, så det er rått, sier Johaug om det som ble hennes argeste rival.

– Aldri trodd

Det var flere som lot seg imponere av 19-åringens løp. Svenskenes landslagssjef, Rikard Grip, kjenner godt til Karlsson, men hadde ikke forventet medalje i dag.

Grip

OVERRASKET: Sveriges landslagssjef var noe overrasket over sølvet til Karlsson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Helt fantastisk. Det er et stort talent vi har ventet på i flere år, men at hun skulle slå til som i dag hadde vi aldri trodd, sa Grip til NRK.

– Jeg tror hun kan by på veldig mye i fremtiden for sporten.

Allerede torsdag kan det bli flere medaljer på den svenske kometen. Da skal kvinnene gå stafett.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zlatan håper å komme tilbake på banen

  I et intervju med Gazzetta dello Sport åpner evigunge Zlatan Ibrahimovic (41) for å fortsette karrieren til tross for store skadeproblemer de senere årene. – Alt jeg bryr meg om er å komme tilbake på banen. Det er som å gå på jobb, men ikke ha noe kontor å dra til. Jeg tenker ikke på å gi meg, en sånn person er jeg ikke, sier Zlatan i intervjuet, ifølge NTB.

  Zlatan
  Foto: AFP
 • Sergio Ramos ferdig i PSG

  Det er ikke bare Lionel Messi PSG-fansen tar farvel med lørdag. Også Sergio Ramos spiller sin siste kamp for klubben.

  Det bekrefter midtstopperen på sin Instagram-konto.

  – I morgen blir en spesiell dag. I morgen sier jeg farvel til en periode i livet mitt. Takk for to spesielle år der jeg fikk spille i alle turneringer og gi alt. Jeg skal møte nye utfordringer, jeg skal spille i andre farger, skriver spanjolen.

  Ramos' kontrakt med PSG utløper i slutten av juni. Hvor veteranen spiller neste sesong er foreløpig uvisst.

  Sergio Ramos
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Sterk borteseier i Fiorentinas generalprøve

  Onsdag spiller Fiorentina for serieliga-trofeet når de møter West Ham. I generalprøven mot Sassuolo seiret de 3-1.

  Arthur Cabral, Riccardo Saponara og Nicolas Gonzalez scoret målene i den sterke borteseieren. Domenico Beraris Sassuolo-mål ble bare av det trøstende slaget.

  For vertenes del hjalp det ikke at Ruan og Rogeri fikk hvert sitt røde kort og at Sassuolo dermed avsluttet kampen med ni mann.

  Dette var disse to klubbenes siste seriekamp for sesongen. Fiorentina ender trolig på en 8. plass, mens Sassuolo akkurat nå er på 13. plass.

  Emil Konradsen Ceïde spilte fra start for Sassuolo, men ble byttet ut i det 58. minutt. Kristian Thorstvedt var ikke i troppen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Michele Nucci / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste