Hopp til innhold

Gull-Johaug om sekunddramaet mot Karlsson: – Gikk en jævel i meg

SEEFELD/OSLO (NRK): Therese Johaug (30) måtte grave dypt for å sikre sitt andre VM-gull. For 10 kilometeren i intervallstart endte med en ordentlig sekundstrid mot svenskenes nye yndling, nemlig 19 år gamle Frida Karlsson.

NYTT GULL: Therese Johaug tok gullet på 10 kilometeren.

For Johaug ledet med syv sekunder på den svenske yndlingen etter 1,7 kilometer. Differansen var omtrent den samme etter fem kilometer.

– Gikk en jævel i meg

Men så kom det dramatiske endringer i Johaugs disfavør. For ved siste offisielle passeringspunkt var det «bare» 4,8 sekunder mellom dem. Det ble tre uhyre spennende kilometre sett med Johaug-øyne og gull-duellen handet kun om Norge og Sverige.

Johaug

MÅTTE GRAVE DYPT: Therese Johaug er strålende fornøyd med å ha vunnet tirsdagens renn.

Foto: Matthias Schrader / AP

– På den andre runden kjente jeg at jeg virkelig måtte jobbe med meg selv. Jeg måtte stake på bra i lette partier. Da kjente jeg at føttene mine var helt stive. Da jeg hørte at det bare var fire sekunder, så tenkte jeg «nå skjerper du deg!», sier Johaug – og er tydelig engasjert på pressekonferansen etter rennet.

– Det gikk en jævel i meg. «Dette skal jeg ha»! forteller skistjernen enda mer engasjert.

– Jeg klarte å skjerpe meg da jeg rundet oppi der. Da hadde jeg fått ni til ti sekunder. Jeg er utrolig stolt over at jeg i de lette partiene klarte å hente de sekundene på Frida, sier Johaug.

Saken fortsetter under bildet.

Karlsson

SØLV-KLEM: Therese Johaug gratulerer Frida Karlsson med sølvet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vanvittig imponerende

Det endte altså godt for Johaug, som med tirsdagens løp noterte seg for sitt andre gull på to forsøk. Ved siden av henne på pressekonferansen satt Frida Karlsson.

Mesterskapsdebutanten er bare 19 år, men stod for 10 kilometerens største sensasjon ved å ta sølvet, mens Ingvild Flugstad Østberg igjen havnet på pallen og tok bronsen.

– Det er helt fantastisk, jeg er sjokkert, sier Karlsson – og smiler trolig så bredt hun bare kan.

Karlsson

SØLV: Frida Karlsson imponerte og sjokkerte med sølv.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg prøvde å åpne kontrollert, men jeg var nok ganske ivrig likevel. Det fikk jeg kjempe for på slutten, sa Karlsson om løpet sitt.

– Jeg visste at Frida kom til å gå bra i dag, men det er vanvittig imponerende. Det er morsomt at det kommer opp yngre jenter. Jeg har selv vært i hennes posisjon tidligere, så det er rått, sier Johaug om det som ble hennes argeste rival.

– Aldri trodd

Det var flere som lot seg imponere av 19-åringens løp. Svenskenes landslagssjef, Rikard Grip, kjenner godt til Karlsson, men hadde ikke forventet medalje i dag.

Grip

OVERRASKET: Sveriges landslagssjef var noe overrasket over sølvet til Karlsson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Helt fantastisk. Det er et stort talent vi har ventet på i flere år, men at hun skulle slå til som i dag hadde vi aldri trodd, sa Grip til NRK.

– Jeg tror hun kan by på veldig mye i fremtiden for sporten.

Allerede torsdag kan det bli flere medaljer på den svenske kometen. Da skal kvinnene gå stafett.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal