Hopp til innhold

Gull-Johaug om sekunddramaet mot Karlsson: – Gikk en jævel i meg

SEEFELD/OSLO (NRK): Therese Johaug (30) måtte grave dypt for å sikre sitt andre VM-gull. For 10 kilometeren i intervallstart endte med en ordentlig sekundstrid mot svenskenes nye yndling, nemlig 19 år gamle Frida Karlsson.

NYTT GULL: Therese Johaug tok gullet på 10 kilometeren.

For Johaug ledet med syv sekunder på den svenske yndlingen etter 1,7 kilometer. Differansen var omtrent den samme etter fem kilometer.

– Gikk en jævel i meg

Men så kom det dramatiske endringer i Johaugs disfavør. For ved siste offisielle passeringspunkt var det «bare» 4,8 sekunder mellom dem. Det ble tre uhyre spennende kilometre sett med Johaug-øyne og gull-duellen handet kun om Norge og Sverige.

Johaug

MÅTTE GRAVE DYPT: Therese Johaug er strålende fornøyd med å ha vunnet tirsdagens renn.

Foto: Matthias Schrader / AP

– På den andre runden kjente jeg at jeg virkelig måtte jobbe med meg selv. Jeg måtte stake på bra i lette partier. Da kjente jeg at føttene mine var helt stive. Da jeg hørte at det bare var fire sekunder, så tenkte jeg «nå skjerper du deg!», sier Johaug – og er tydelig engasjert på pressekonferansen etter rennet.

– Det gikk en jævel i meg. «Dette skal jeg ha»! forteller skistjernen enda mer engasjert.

– Jeg klarte å skjerpe meg da jeg rundet oppi der. Da hadde jeg fått ni til ti sekunder. Jeg er utrolig stolt over at jeg i de lette partiene klarte å hente de sekundene på Frida, sier Johaug.

Saken fortsetter under bildet.

Karlsson

SØLV-KLEM: Therese Johaug gratulerer Frida Karlsson med sølvet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vanvittig imponerende

Det endte altså godt for Johaug, som med tirsdagens løp noterte seg for sitt andre gull på to forsøk. Ved siden av henne på pressekonferansen satt Frida Karlsson.

Mesterskapsdebutanten er bare 19 år, men stod for 10 kilometerens største sensasjon ved å ta sølvet, mens Ingvild Flugstad Østberg igjen havnet på pallen og tok bronsen.

– Det er helt fantastisk, jeg er sjokkert, sier Karlsson – og smiler trolig så bredt hun bare kan.

Karlsson

SØLV: Frida Karlsson imponerte og sjokkerte med sølv.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg prøvde å åpne kontrollert, men jeg var nok ganske ivrig likevel. Det fikk jeg kjempe for på slutten, sa Karlsson om løpet sitt.

– Jeg visste at Frida kom til å gå bra i dag, men det er vanvittig imponerende. Det er morsomt at det kommer opp yngre jenter. Jeg har selv vært i hennes posisjon tidligere, så det er rått, sier Johaug om det som ble hennes argeste rival.

– Aldri trodd

Det var flere som lot seg imponere av 19-åringens løp. Svenskenes landslagssjef, Rikard Grip, kjenner godt til Karlsson, men hadde ikke forventet medalje i dag.

Grip

OVERRASKET: Sveriges landslagssjef var noe overrasket over sølvet til Karlsson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Helt fantastisk. Det er et stort talent vi har ventet på i flere år, men at hun skulle slå til som i dag hadde vi aldri trodd, sa Grip til NRK.

– Jeg tror hun kan by på veldig mye i fremtiden for sporten.

Allerede torsdag kan det bli flere medaljer på den svenske kometen. Da skal kvinnene gå stafett.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tidligere Arsenal-spiss døde

  Kevin Campbell (54), som spilte over 200 kamper for Arsenal på 1990-tallet, er død.

  Arsenal opplyser om dødsfallet på X lørdag.

  Campbell ble for snaue to uker siden innlagt på sykehus. Da ble det opplyst at han var i dårlig forfatning.

  «Kevin var høyt verdsatt av alle i klubben. Alle tenker på hans venner og familie i denne tøffe tiden», skriver Arsenal lørdag.

  Campbell vant FA-cupen og ligacupen i 1993, samt den europeiske cupvinnercupen året etter med Arsenal.

  Campbell spilte også for Everton, Nottingham Forest og Leicester gjennom karrieren. Han jobbet blant annet som ekspert etter at han la opp i 2007. (NTB)

  West Bromwich Albion's Campbell battles for the ball with Portsmouth's De Zeeuw during their Premier League match at The Hawthorns
  Foto: IAN HODGSON / Reuters
 • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

  Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

  – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

  Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

  Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

  suayPzrTwnQ
  Foto: NTB
 • PSG signerte russisk landslagskeeper

  Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

  Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

  Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

  25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

  (©NTB)

  LzQafmbYJcU
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal