Arsenal-legende: Ronaldo ødela planen til Solskjær

Cristiano Ronaldos retur til Manchester United ble feiret, men Sky Sports fotballekspert Paul Merson mener det var dette som ødela for Ole Gunnar Solskjærs planer med laget.

Champions League - Group F - Manchester United v Villarreal

GODT FORHOLD: Men var signeringen med Ronaldo et lurt trekk av Manchester United?

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Den tidligere Arsenal-legenden Paul Merson er fotballekspert og kommentator for Sky Sports.

I sin siste spalte hevder han at årets United-sesong ble ødelagt for Solskjær på grunn av signeringen med den portugisiske superstjernen. Solskjær fikk sparken som manager i Manchester United søndag.

– Jeg synes synd på Ole Gunnar Solskjær. Han hadde en plan i starten av sesongen, etter å ha endt på andreplass forrige sesong. Han hadde lenge vært på jakt etter Jadon Sancho, og han hadde gitt Edinson Cavani ett år til, skriver han.

– Du kan se hva som er planen hans: Han bruker Cavani annenhver kamp, ​​han har Sancho på den ene siden, Marcus Rashford på den andre med Mason Greenwood som kommer inn. Laget har tempo, kraft, energi, ungdom og dyktighet.

– Så, rett før sesongen starter, får han Ronaldo. Men fra dag én er de ikke bedre med Ronaldo på laget, sier Merson, som mener United sikret seg Juventus-spilleren for å forhindre at han gikk til Manchester City.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo gikk til Manchester United fra Juventus i sommer.

Foto: Marco Bertorello / AFP

– Mangler våpenet

Ronaldo vendte tilbake til Manchester United i sommer.

Overgangen fra Juventus ble bekreftet 27. august og skapte begeistring blant supporterne. Solskjær har også skrytt av sin superspiss ved flere anledninger.

Likevel, fotballskribenten mener Ronaldo forrykket balansen i United-laget.

– Du spiller ikke 29 kamper ubeseiret (bortekamper) uten å spille på en bestemt måte. Sancho ga dem enda et våpen å spille på den måten, mener Merson.

– Med Ronaldo der oppe har du ikke det våpenet til å spille på motangrepet lenger. Bruno Fernandes var deres beste spiller forrige sesong - han har knapt hatt en touch på ballen denne sesongen, poengterer han i spalten.

Reddet laget flere ganger, men...

Det er likevel et faktum at Ronaldo har reddet laget med flere avgjørende scoringer denne sesongen. Merson mener det ikke er nok.

– Det er greit at folk sier: «Han har gjort jobben sin, han har scoret mål.» Men United må spille som et lag for å vinne trofeer, ikke ha noen som står foran og setter ballen i nettet 20 ganger i løpet av sesongen, skriver han.

Andre britiske fotballeksperter har påpekt at Ronaldos inntreden skjulte problemene som Manchester United har slitt med.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

– Få trenere ville sagt nei

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp snur litt på flisa.

– Er det Ronaldo som er problemet eller er det United som er problemet for Ronaldo?

Torp er enig i oppsummeringen til Merson, men legger til at Ronaldo er en spiller som trenger 10 spillere rundt seg.

– Man må finne ut av hvordan man skal bruke Ronaldo og hvilken rolle han skal ha. Han er først og fremst en vanvittig avslutter, det har han vært i mange år, men nå trenger laget en som gjør mer enn bare å score mål, sier han.

– Men det er få trenere som ville sagt nei til Ronaldo. Jeg forstår Solskjær veldig godt.

Sportsnyheter

Carlsen vant tidenes lengste VM-parti: – Veldig, veldig deilig

Magnus Carlsen gjorde grove tabber og var i tidsnød, men slo knallhardt tilbake og vant det sjette VM-partiet. Etterpå var han lettet, utslitt og fornøyd.

Siste nytt

 • Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

  Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1.

  Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett.

  Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.

  Spain Davis Cup Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Wiklund tok ny norsk rekord

  Skøytekometen Ragne Wiklund smadret den norske rekorden på 3000 meter i Salt Lake City. Hun gikk inn til tiden 3.55,51.

  Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova.

  – Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

  Den forrige rekorden hadde også Wiklund, og var på 3.58,95. Det betyr med andre ord at hun slo sin gamle rekord med over tre sekunder.

  World cup speed skating
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tre norske videre på Lillehammer

  Det ble litt blandet drops fra de norske hoppkvinnene i verdenscupen på Lillehammer.

  Silje Opseth hadde dagens tredje beste hopp, og tok seg videre til lørdagens konkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

  Heidi Dyhre Tråserud, Frida Berger, Karoline Skatvedt og Ingrid Hordvik Kleven havnet langt ned på resultatlista, og er ikke med videre.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal