United bekrefter enighet om Ronaldo-overgang

For bare noen timer siden skjøt ryktene voldsom fart. Og nå bekrefter Manchester United at de har kommet til enighet med Juventus om overgangen til Cristiano Ronaldo.

FILE PHOTO: Barclays Premier League - Manchester United v Arsenal

ENIGE: Kanskje kan det bli scener som dette igjen? Manchester United er i hvert fall enige med Juventus om Ronaldos overgang.

Foto: Reuters File Photo / Reuters

– Velkommen hjem, Cristiano, skriver Manchester United på Twitter.

Ryktene som har florert de siste timene ble bekreftet. Dermed kan det bli en storslagen retur til Old Trafford for 36-åringen, som spilte for de røde djevlene fra 2003 til 2009. Den gangen ble det 118 mål på 292 kamper.

Ronaldo har ikke kommentert overgangen til United, men skriver fredag kveld en hyllest til Juventus på Instagram.

– I dag forlater jeg en fantastisk klubb. Den største i Italia og en av de største i hele Europa. Jeg ga hjertet og sjelen min for Juventus, og jeg vil elske Torino livet ut, skriver han.

– Fansen har alltid respektert meg, og jeg prøvde å takke for den respekten ved å kjempe for dem i hver eneste kamp, hver sesong og i alle turneringer. Vi kan se tilbake og innse at vi har oppnådd fantastisk ting. Ikke alt vi ville, men likevel, vi skrev en ganske vakker historie sammen.

Det gjenstår kontraktsforhandlinger, visum og medisinsk sjekk for Ronaldo før overgangen til United er komplett.

Skjermbilde fra Twitter.
Foto: Skjermbilde fra Twitter. 27.08.21, kl. 18.14. / Martine Sørhus

Ifølge The Guardian skal avtalen være en toårskontrakt verdt drøyt 200 millioner kroner.

Solskjær: – Han vet vi er her

På en pressekonferanse med Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær tidligere fredag, ble overgangsryktene rundt Ronaldo selvsagt et tema.

– Jeg vet at Bruno (Fernandes) har snakket med han. Han vet hva vi føler om ham og hvis han skulle forlate Juventus, så vet han at vi er her, sa Solskjær.

Solskjær sa han ikke trodde Ronaldo kom til å forlate Juventus, men fortalte at de alltid har hatt god kommunikasjon.

Ronaldo og Solskjær

GJENSYN?: Ronaldo og Solskjær kjenner hverandre fra før. Nå kan de gjenforenes.

Foto: Paul Ellis / AFP

Det var fredag ettermiddag at Juventus-trener Massimiliano Allegri bekreftet at Cristiano Ronaldo ønsker seg bort fra den italienske klubben.

– Han sa til meg i morges at han vil vekk umiddelbart, sa Allegri.

De siste dagene, så sent som frem til fredag ettermiddag, har ryktene dreid seg om at 36-åringen nærmet seg Manchester City. Men så tok de en u-sving.

Bekrefter kontakt med Ronaldo

Ifølge ESPNs profilerte journalist Mark Ogden skal tidligere lagkamerater ha sendt meldinger til 36-åringen og det skal ha overbevist ham om at Manchester United var rett valg.

Mark Ogden på Twitter.
Foto: Skjermdump fra Twitter. 27.08.21, kl. 16.49.

Hans tidligere lagkamerat i United, Rio Ferdinand, bekrefter i en video på Twitter at han tok kontakt med Ronaldo da ryktene om Manchester City stod på.

– Jeg ringte han med en gang og sa «hva skjer»? Fortell meg at du lyver​​​​​, sier Ferdinand.

Manchester United's Ronaldo celebrates his goal against Derby County with Ferdinand during their FA Cup soccer match in Derby

LAGKAMERATER: Ronaldo og Ferdinand spilte sammen i Manchester United.

Foto: Darren Staples / Reuters

– Sir Alex Ferguson ville vært helt lik. Han ville hatet å se Cristiano i en Manchester City-drakt.

Portugiseren har spilt for Juventus siden overgangen fra Real Madrid i 2018. Han har ett år igjen av kontrakten, og prislappen på portugiseren skal være på rundt 300 millioner.

Siste nytt

 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Polen med ny gavepakke til Norge

  Sverige brukte ikke all kraft for å slå svake Polen 28-18 i håndball-EM. Svenskene styrket sine sjanser til å nå semifinalen.

  Polakkene var svært gavmilde og hadde over ti tekniske feil de første 22 minuttene. Sverige skaffet seg en klar ledelse inn mot pause (14-6).

  Polen ble overkjørt av Norge torsdag og tapte 31-42. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Tyskland - Polen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ronaldo tvilsom til West Ham-kampen

  Cristiano Ronaldo sliter med en nakkeskade og er tvilsom til Manchester Uniteds kamp mot West Ham lørdag.

  Ronaldo sliter med nakkeskaden han pådro seg i Uniteds kamp mot Brentford. Portugiseren ble byttet ut 20 minutter før slutt. Ronaldo slet også med skadeproblemer foran den kampen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal