Hopp til innhold

United bekrefter enighet om Ronaldo-overgang

For bare noen timer siden skjøt ryktene voldsom fart. Og nå bekrefter Manchester United at de har kommet til enighet med Juventus om overgangen til Cristiano Ronaldo.

FILE PHOTO: Barclays Premier League - Manchester United v Arsenal

ENIGE: Kanskje kan det bli scener som dette igjen? Manchester United er i hvert fall enige med Juventus om Ronaldos overgang.

Foto: Reuters File Photo / Reuters

– Velkommen hjem, Cristiano, skriver Manchester United på Twitter.

Ryktene som har florert de siste timene ble bekreftet. Dermed kan det bli en storslagen retur til Old Trafford for 36-åringen, som spilte for de røde djevlene fra 2003 til 2009. Den gangen ble det 118 mål på 292 kamper.

Ronaldo har ikke kommentert overgangen til United, men skriver fredag kveld en hyllest til Juventus på Instagram.

– I dag forlater jeg en fantastisk klubb. Den største i Italia og en av de største i hele Europa. Jeg ga hjertet og sjelen min for Juventus, og jeg vil elske Torino livet ut, skriver han.

– Fansen har alltid respektert meg, og jeg prøvde å takke for den respekten ved å kjempe for dem i hver eneste kamp, hver sesong og i alle turneringer. Vi kan se tilbake og innse at vi har oppnådd fantastisk ting. Ikke alt vi ville, men likevel, vi skrev en ganske vakker historie sammen.

Det gjenstår kontraktsforhandlinger, visum og medisinsk sjekk for Ronaldo før overgangen til United er komplett.

Skjermbilde fra Twitter.
Foto: Skjermbilde fra Twitter. 27.08.21, kl. 18.14. / Martine Sørhus

Ifølge The Guardian skal avtalen være en toårskontrakt verdt drøyt 200 millioner kroner.

Solskjær: – Han vet vi er her

På en pressekonferanse med Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær tidligere fredag, ble overgangsryktene rundt Ronaldo selvsagt et tema.

– Jeg vet at Bruno (Fernandes) har snakket med han. Han vet hva vi føler om ham og hvis han skulle forlate Juventus, så vet han at vi er her, sa Solskjær.

Solskjær sa han ikke trodde Ronaldo kom til å forlate Juventus, men fortalte at de alltid har hatt god kommunikasjon.

Ronaldo og Solskjær

GJENSYN?: Ronaldo og Solskjær kjenner hverandre fra før. Nå kan de gjenforenes.

Foto: Paul Ellis / AFP

Det var fredag ettermiddag at Juventus-trener Massimiliano Allegri bekreftet at Cristiano Ronaldo ønsker seg bort fra den italienske klubben.

– Han sa til meg i morges at han vil vekk umiddelbart, sa Allegri.

De siste dagene, så sent som frem til fredag ettermiddag, har ryktene dreid seg om at 36-åringen nærmet seg Manchester City. Men så tok de en u-sving.

Bekrefter kontakt med Ronaldo

Ifølge ESPNs profilerte journalist Mark Ogden skal tidligere lagkamerater ha sendt meldinger til 36-åringen og det skal ha overbevist ham om at Manchester United var rett valg.

Mark Ogden på Twitter.
Foto: Skjermdump fra Twitter. 27.08.21, kl. 16.49.

Hans tidligere lagkamerat i United, Rio Ferdinand, bekrefter i en video på Twitter at han tok kontakt med Ronaldo da ryktene om Manchester City stod på.

– Jeg ringte han med en gang og sa «hva skjer»? Fortell meg at du lyver​​​​​, sier Ferdinand.

Manchester United's Ronaldo celebrates his goal against Derby County with Ferdinand during their FA Cup soccer match in Derby

LAGKAMERATER: Ronaldo og Ferdinand spilte sammen i Manchester United.

Foto: Darren Staples / Reuters

– Sir Alex Ferguson ville vært helt lik. Han ville hatet å se Cristiano i en Manchester City-drakt.

Portugiseren har spilt for Juventus siden overgangen fra Real Madrid i 2018. Han har ett år igjen av kontrakten, og prislappen på portugiseren skal være på rundt 300 millioner.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal