Hopp til innhold

15 United-spillere med Solskjær-hilsen – Ronaldo med følelsesladet melding

En rekke av Uniteds spillere har benyttet anledningen til å sende Ole Gunnar Solskjær noen offentlige avskjedsord etter sparkingen, men noen stjerner glimrer med sitt fravær.

Solskjær

HYLLES: Ole Gunnar Solskjær får ros fra en rekke av Uniteds spillere.

Foto: Montasje Twitter/Instagram/NTB

Etter nesten tre år som manager for Manchester United var eventyret over for Ole Gunnar Solskjær søndag.

Da kom bekreftelsen på at kristiansunderen er sparket fra jobben, en avgjørelse klubben beskriver som svært vanskelig.

Solskjær er nemlig fortsatt enormt populær i Manchester United, selv om den sportslige utviklingen gikk feil vei.

Det viser også alle godordene som har rent inn etter at avskjeden ble offentliggjort.

NRK har gått gjennom alle United-spillernes sosiale medier og funnet en rekke avskjedshilsener til den norske treneren.

Av spillerne som har fått spilletid denne sesongen, har 15 av 22 spillere sendt Solskjær noen ord.

Her er gjennomgangen:

David De Gea:

«Du ga alltid alt, og alle vet at du er en legende i Manchester United.»

Aaron Wan-Bissaka:

«Takk for alt du har gjort, og jeg er takknemlig for de spesielle minnene. Ønsker deg alt godt, sjef.»

Victor Lindelöf:

«Jeg har ingenting annet enn respekt for denne mannen. Takk for alt, sjef.»

Harry Maguire:

«Du hentet meg til den beste klubben i verden og ga meg den største æren i fotball. Enorm respekt, jeg vil for alltid være takknemlig. Takk for alt, sjef. Legende.»

Luke Shaw:

«Takk for alt, sjef. Jeg vil være evig takknemlig.»

Scott McTominay:

«Jeg og familien min er så takknemlige for alt, sjef. Legende.»

Bruno Fernandes:

«Som jeg sa i går, har vi alle skyld for den situasjonen vi er inne i. Med tanke på alt du har gjort for meg, vil en takk aldri være nok. Men jeg er veldig takknemlig for at du trodde på meg, og for at du ga meg sjansen til å representere denne klubben. Jeg ønsker deg og familien din alt godt.»

Jesse Lingard:

«Takk for alt, sjef. »

Paul Pogba:

«Alt godt, sjef. Takk for alle de gode øyeblikkene. »

Cristiano Ronaldo:

«Han var angrepspartneren min da jeg først kom til Old Trafford, og han har vært treneren min siden jeg kom tilbake. Men mest av alt er Ole et fremragende menneske. Jeg ønsker ham alt godt, uansett hva livet hans vil by på. Lykke til, min venn! Du fortjener det.»

Ronaldo
Foto: Skjermdump Instagram

Fred:

«Respekt. Takk for alt! »

Mason Greenwood:

«Takk for alt, sjef. »

Marcus Rashford:

«Klubblegende!»

Diogo Dalot:

«Takk for alt du har gjort for denne klubben. Ønsker deg alt godt i fremtiden, Ole.»

Alex Telles:

«Ønsker deg alt godt i livet ditt, mister. Gud velsigne deg. »

Det er også noen United-spillere som foreløpig ikke har sendt noen offentlige hilsener til Solskjær siden sparkingen ble kjent.

Dette er:

Jadon Sancho, Édinson Cavani, Eric Bailly, Nemanja Matic, Raphaël Varane, Donny van de Beek.

Uten at man skal legge for mye i akkurat dét, er det verdt å merke seg at det altså er flere av spillerne med lite spilletid som foreløpig holder radiotaushet.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt.

Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

«The silent treatment»

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt synes det er lett å lese noe ut fra hvilke spillere som glimrer med sitt fravær.

– Listen over de spillerne som ikke har ytret ett ord som avskjedhilsen er overtydelig. Bitterhet og skuffelse over manglende spilletid får sitt endelige uttrykk i det engelskmennene kaller «the silent treatment», og det er like gjennomsiktig som det er smålig, sier Saltvedt.

Han mener sosiale medier, og da fortrinnsvis Instagram og Twitter, er der image skapes i dagens internasjonale toppfotball, ikke på banen. Og at det er en del av image-byggingen overfor fansen å skulle fremstå som sympatisk og medfølende i denne type situasjoner.

– Den store United-familien, som står sammen i medgang og motgang, er på et vis budskapet, mener han.

Han stusser derfor særlig over mangelen på ord fra Varane.

– Den eneste egentlige overraskelsen er Varane, som Solskjær kjøpte dyrt fra Real Madrid, og som tilsynelatende har fått noe i nærheten av den posisjonen i laget som var forventet, i skarp motsetning til spillere som Sancho og van de Beek. Sistnevne skåret ironisk nok det siste målet i Solskjærs managertid i United og syntes åpenbart det var en avskjedshilsen med nok ironi i seg selv, mener NRK-kommentatoren.

Michael Carrick har hovedtreneransvaret den kommende tiden og leder Manchester United mot Villarreal i Mesterligaen tirsdag kveld.

Carrick var følelsesladet da han ble spurt om Ole Gunnar Solskjær på mandagens pressekonferanse.

– Jeg har jobbet med Ole i tre år nå, og jeg har kjent ham enda lenger. Det var tøft å se ham miste jobben, og man kunne tydelig se hvor mye Ole betød for alle i klubben, sa Carrick. Dessverre får man ikke alltid det man fortjener. Jeg vil si tusen takk til Ole på vegne av meg selv, støtteapparatet og spillerne. Det var en glede å jobbe med ham. Jeg ønsker ham lykke til videre.

– Solskjær ba selv om et intervju

Selv valgte Solskjær å gi et følelsesladet intervju med klubben etter sparkingen.

Ifølge The Athletic skal det ha vært nordmannen selv som tok kontakt med klubbens medieavdeling og ba om å bli intervjuet.

– Denne klubben betyr alt for meg, og vi er en bra «match», men dessverre kunne jeg ikke få resultatene vi trengte, så tiden var inne for å gi seg, sier han selv.

Det er uansett hevet over tvil at Solskjær vil ha en spesiell plass i Uniteds historie. Det la også klubben selv vekt på da de offentligjorde at han var fjernet som manager.

– Ole vil alltid være en legende i Manchester United, og det er med stor skuffelse at vi har kommet frem til denne avgjørelsen, skriver klubben i en pressemelding, som i stor grad hyller Ole Gunnar Solskjær for jobben han har gjort for klubben.

– Hans plass i klubbens historie vil alltid stå, ikke bare for hans historie som spiller, men som en fantastisk mann og en trener som ga oss mange fantastiske øyeblikk.

– Vil at neste manager skal lykkes

Som følge av sparkingen skal Solskjær motta en kompensasjon på rundt 7,75 millioner pund, som tilsvarer over 80 millioner kroner, skriver lokalavisa Manchester Evening News.

Nå er spørsmålet hva som blir neste kapittel for det som er en av verdens mest kjente nordmenn, om ikke den mest kjente.

I avskjedsintervjuet sier han at førsteprioritet er å tilbringe litt tid med familien. Men han vil også følge Uniteds utvikling tett.

– Forhåpentligvis kommer neste manager snart inn, og jeg vil støtte ham. Jeg vil at han skal lykkes, forhåpentligvis har jeg lagt grunnlaget for at det skal skje, for jeg vet at jeg er god på det jeg gjør, sier han.

Din dom over Solskjær-exiten?

Legger press på etterfølger

Solskjær legger også litt press på klubbens fremtidige manager:

– Jeg vil ikke ta noe på forskudd, men de to gangene jeg har forlatt Molde, har de vunnet ligaen året etter, sier han med et smil.

Solskjær sier i intervjuet at han neppe er ferdig som manager, og at han på ett tidspunkt trolig vil jobbe med fotball igjen.

Så får tiden vise hva fremtiden bringer for tidenes første norske Manchester United-manager.

Siste nytt

  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal