Hopp til innhold

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

SE VIDEO: Darwin Núñez fikk se det røde kortet etter å ha skallet ned Joachim Andersen i 1-1-kampen på Anfield.

– Jeg kommer til å snakke med ham (Núñez). Det er absolutt ikke den reaksjonen vi ønsker å se, sier Jürgen Klopp i et Viaplay-sendt intervju.

Liverpool-treneren hadde lite å smile for da Crystal Palace gjestet Anfield mandag kveld. Ikke bare røk rødtrøyene på sin andre strake ettpoenger. Klopp må også klare seg uten stjernesigneringen Darwin Núñez i flere uker.

På stillingen 0–1 til Palace havnet nemlig nysigneringen i bråk med gjestenes Joachim Andersen. Dansken fiket til Liverpool-spissen i ryggen, noe som fikk sistnevnte til å tenne på alle plugger:

Núñez, som nylig ble hentet til Anfield for 85 millioner pund, svarte med å skalle til Andersen, som gikk rett i bakken. Dommer Paul Tierney var ikke i tvil og sendte Anfield-debutanten rett i dusjen.

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

UTVIST: James Milner måtte dytte Núñez av banen etter det røde kortet.

Foto: PETER POWELL / Reuters

– Han skaller jo ned Andersen. Den er jo helt klink, utbrøt Viaplay-kommentator Andreas Toft.

– Det kan diskuteres om Andersen er med å skape situasjonen ved å nappe til Núñez i nakken. Men reaksjonen til Núñez er håpløs. Da er Liverpool ti mann, supplerte ekspert Tor Ole Skullerud.

Sammenlignes med Haaland

Angrepsspilleren fra Uruguay blir av mange medier sammenlignet med den norske superspissen Erling Braut Haaland. De har begge en skyhøy prislapp og imponerte begge stort i Premier League-debuten forrige helg.

Men nå må 23-åringen belage seg på å se de neste Liverpool-kampene fra tribunen. Tidligere eliteseriedommer Svein-Erik Edvartsen skriver på Twitter at han tror angriperen får mellom tre og seks kampers karantene.

Det betyr at kampene mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle trolig ryker. Klopp var alt annet enn imponert med angrepsspilleren.

– Han blir provosert hele tiden, men det er ikke sånn han bør oppføre seg, sier Klopp.

Liverpool-veteran James Milner fikk spørsmål om situasjonen i intervjuet med Viaplay etter kampslutt.

– Jeg kan ikke si så mye (om situasjonen). Jeg så det ikke. Det jeg kan si er at reaksjonen fra laget og hjemmepublikummet var god. Vi fikk en fantastisk scoring like etter, sier Milner.

Britain Soccer Premier League

SJOKKERTE LIVERPOOL: Wilfried Zaha sendte Crystal Palace i ledelsen etter drøye halvtimen.

Foto: Jon Super / AP

Klassescoring av Diaz

For heldigvis for Núñez har Liverpool også andre søramerikanere som kan score mål. Bare fire minutter etter utvisningen vartet Luis Diaz opp med en praktscoring av de sjeldne.

Colombianeren mottok ballen på venstre side og dro seg innover i banen. Fra drøye 16 meter ladet han skuddfoten og sendte ballen utagbart forbi Vicente Guaita i Palace-målet.

– Det er en klassescoring av Liverpools venstrekant. Nå er det full fyr på Anfield, utbrøt Skullerud.

Det tente seiershåpet i Liverpool, men til tross for at vertene hadde ballen klart mest, tettet Palace godt bakover. På tampen kom Mohamed Salah til en god mulighet, men avslutningen fra rett utenfor 16-meteren strøk stolpen.

Flere mål ble det ikke, og Liverpool står dermed med to fattige poeng på like mange kamper. De røde er allerede fire poeng bak tittelrival Manchester City.

Siste nytt

 • Marerittdebut for Per-Mathias Høgmo i Japan

  Per-Mathias Høgmo fikk ingen god start i den japanske J-ligaen da Urawa Red Diamonds tapte 0-2 borte for Sanfrecce Hiroshima.

  Yuki Ohashi ble matchvinner da han scoret begge kampens mål. 27-åringen sendte gjestene i ledelsen på overtid av første omgang, før han fastsatte resultatet ti minutter etter hvilen. Minuttet før misbrukte også Pieros Sotiriou en gyllen mulighet da han fikk sjansen fra straffemerket.

  Marius Høibråten spilte hele kampen for gjestene, mens Ola Solbakken ikke var i Høgmos tropp. Trønderen gikk på lån fra Roma til japanerne i januar, men har fortsatt til gode å debutere.

  Høgmo kom også til Urawa Red Diamonds i januar etter å ha ledet Häcken siden sommeren 2021.

  Urawa Red Diamonds ble nummer fire i J-ligaen i fjor og kvalifiserte seg ikke til den asiatiske mesterligaen.

  (NTB)

  Häcken-trener Per-Mathias Høgmo.
  Foto: NTB
 • Riiber revurderer skulderoperasjon

  Jarl Magnus Riiber legger seg ikke nødvendigvis under kniven for å operere sin plagsomme skulder foran VM-sesongen likevel. Nå er kombinertstjernen i tenkeboksen.

  – Jarl er er veldig i lupen på om han skal operere etter ikke. Etter rennene i Otepää var han veldig klar på at han skulle operere, men siden da har han nok blitt usikker etter å ha fått noen råd, sier sportssjef Ivar Stuan til NTB.

  Han forteller videre at Riiber nå skal «stressteste skuldra», før en endelig avgjørelse etter alle solemerker tas.

  – Dette har vært et sånt hjerte-i-halsen-prosjekt, sier kombinertsjefen, som understreker at det er hovedpersonen alene som tar den endelige avgjørelsen rundt operasjon.

  Riibers skulder, som ved gjentatte anledninger gjennom karrieren har hoppet ut av ledd, har skapt utfordringer for 26-åringen også denne sesongen. Under verdenscupåpningen i Ruka gjentok historien seg da han løftet armen for å feire et strålende skihopp.

  I etterkant ble det åpnet for at Riiber kunne bli operert både underveis i sesongen – nærmere bestemt etter verdenscuprennene i Otepää nylig – eller etter sesongslutt.

  (NTB)

  gAsk8FZcX88
  Foto: AP
 • Casper Ruud til semifinale i Los Cabos-turneringen i tennis

  Casper Ruud tok seg greit videre til semifinalen i ATP-turneringen i Mexico med å slå Nuno Borges fra Portugal i strake sett.

  Kampen endte 6-3, og 6-2 etter 67 minutter og 22 sekunders spill. Fjerdeseedede Ruud hadde aldri møtt Borges før torsdagens kvartfinale. Portugiseren slo australske Max Purcell i sin kamp i 2. runde, men Ruud tok seg greit av Marcos Giron med 6-1, 6-0.

  I semifinalen møter Ruud vinneren av greske Stefanos Tsitsipas og amerikanske Aleksandar Kovacevic.

  Etter en liten pause var Ruud nok en gang i aksjon i kvartfinalen i double med amerikanske William Blumberg.

  Og også der ble det avansement for nordmannen da de vant 6-3, 6-3 over det amerikanske paret Evan King/Reese Stalder.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal