Hopp til innhold

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

SE VIDEO: Darwin Núñez fikk se det røde kortet etter å ha skallet ned Joachim Andersen i 1-1-kampen på Anfield.

– Jeg kommer til å snakke med ham (Núñez). Det er absolutt ikke den reaksjonen vi ønsker å se, sier Jürgen Klopp i et Viaplay-sendt intervju.

Liverpool-treneren hadde lite å smile for da Crystal Palace gjestet Anfield mandag kveld. Ikke bare røk rødtrøyene på sin andre strake ettpoenger. Klopp må også klare seg uten stjernesigneringen Darwin Núñez i flere uker.

På stillingen 0–1 til Palace havnet nemlig nysigneringen i bråk med gjestenes Joachim Andersen. Dansken fiket til Liverpool-spissen i ryggen, noe som fikk sistnevnte til å tenne på alle plugger:

Núñez, som nylig ble hentet til Anfield for 85 millioner pund, svarte med å skalle til Andersen, som gikk rett i bakken. Dommer Paul Tierney var ikke i tvil og sendte Anfield-debutanten rett i dusjen.

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

UTVIST: James Milner måtte dytte Núñez av banen etter det røde kortet.

Foto: PETER POWELL / Reuters

– Han skaller jo ned Andersen. Den er jo helt klink, utbrøt Viaplay-kommentator Andreas Toft.

– Det kan diskuteres om Andersen er med å skape situasjonen ved å nappe til Núñez i nakken. Men reaksjonen til Núñez er håpløs. Da er Liverpool ti mann, supplerte ekspert Tor Ole Skullerud.

Sammenlignes med Haaland

Angrepsspilleren fra Uruguay blir av mange medier sammenlignet med den norske superspissen Erling Braut Haaland. De har begge en skyhøy prislapp og imponerte begge stort i Premier League-debuten forrige helg.

Men nå må 23-åringen belage seg på å se de neste Liverpool-kampene fra tribunen. Tidligere eliteseriedommer Svein-Erik Edvartsen skriver på Twitter at han tror angriperen får mellom tre og seks kampers karantene.

Det betyr at kampene mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle trolig ryker. Klopp var alt annet enn imponert med angrepsspilleren.

– Han blir provosert hele tiden, men det er ikke sånn han bør oppføre seg, sier Klopp.

Liverpool-veteran James Milner fikk spørsmål om situasjonen i intervjuet med Viaplay etter kampslutt.

– Jeg kan ikke si så mye (om situasjonen). Jeg så det ikke. Det jeg kan si er at reaksjonen fra laget og hjemmepublikummet var god. Vi fikk en fantastisk scoring like etter, sier Milner.

Britain Soccer Premier League

SJOKKERTE LIVERPOOL: Wilfried Zaha sendte Crystal Palace i ledelsen etter drøye halvtimen.

Foto: Jon Super / AP

Klassescoring av Diaz

For heldigvis for Núñez har Liverpool også andre søramerikanere som kan score mål. Bare fire minutter etter utvisningen vartet Luis Diaz opp med en praktscoring av de sjeldne.

Colombianeren mottok ballen på venstre side og dro seg innover i banen. Fra drøye 16 meter ladet han skuddfoten og sendte ballen utagbart forbi Vicente Guaita i Palace-målet.

– Det er en klassescoring av Liverpools venstrekant. Nå er det full fyr på Anfield, utbrøt Skullerud.

Det tente seiershåpet i Liverpool, men til tross for at vertene hadde ballen klart mest, tettet Palace godt bakover. På tampen kom Mohamed Salah til en god mulighet, men avslutningen fra rett utenfor 16-meteren strøk stolpen.

Flere mål ble det ikke, og Liverpool står dermed med to fattige poeng på like mange kamper. De røde er allerede fire poeng bak tittelrival Manchester City.

Siste nytt

 • Brasil sukket etter VAR-avgjørelse – perlescoring ble avgjørende

  Brasil fikk det lenge ikke til å stemme mot Sveits, men like før slutt kom den forløsende scoringen for favoritten i gruppe G.

  Casemiro var behersket og dunket inn vinnermålet for Brasil drøyt ti minutter før kampslutt. Midtbaneterrieren lot ballen sprette én gang etter pasning fra Rodrygo, før han klinte ballen i krysset. Scoringen gjorde at Brasil kunne juble for en 1-0-seier og sin andre strake triumf i VM-gruppespillet.

  Vinícius Júnior – som brente en stor sjanse før pause – trodde han hadde ført Brasil opp i ledelsen tidligere i den andre omgangen. Kantspilleren var iskald da han kom alene med Yann Sommer, men gleden skulle bli kortvarig.

  Målet ble annullert for offside etter en rask VAR-sjekk da Richarlison var offside-plassert i oppbygningen til målet.

  Etter pause hadde Sveits mer enn nok med å forsvare seg, og klarte ikke å skape det store offensivt. Brasil hadde flere muligheter til å doble ledelsen – blant annet med Vinicius.

  Begge lag kom inn til kampen med hver sin seier i gruppespillet. Sveits vant 1–0 mot Kamerun i sin VM-åpningskamp, mens Brasil vant 2–0 mot Serbia etter to herlige scoringer av Richarlison. Nå topper Brasil gruppen med seks poeng, og er klare for VM-åttedelsfinale. Sveits står fortsatt på tre poeng.

 • Michael Beale ny Rangers-manager

  Michael Beale forlater Stefan Johansens QPR og tar over som hovedtrener for skotske Rangers. Giovanni van Bronckhorst fikk nylig sparken i klubben.

  Beale ledet Queens Park Rangers til sjuendeplass i mesterskapsserien før VM-pausen. London-klubben har den tidligere norske landslagskapteinen Johansen i troppen.

  I midten av oktober var Beale i tett dialog om jobben som manager for Premier League-klubben Wolverhampton, men ifølge britiske medier takket han nei. På den tiden toppet QPR ligaen.

  I etterkant har de falt og ligger på sjuendeplass. Nå har han heller signert for Rangers i Skottland, opplyser klubben.

  Nederlandske van Bronckhorst fikk sparken for én uke siden etter en svak sesongstart. Den tidligere nederlandske landslagskapteinen ledet laget til finale i Europaligaen i mai, men mislykkes å ta hjem det skotske seriemesterskapet.

  Denne sesongen har byrival Celtic tatt føringen og leder med ni poeng foran Rangers. Skottene røk også ut av mesterligaens gruppespill med null poeng på fem kamper.

  Van Bronckhorst spilte for klubben fra 1998 til 2001 og overtok som manager etter at Steven Gerrard gikk til Premier League-klubben Aston Villa i november i fjor.

  (©NTB)

  q1EgpBapHn4
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Toppkamp i Premier League har fått ny dato

  Den tidligere utsatte Premier League-storkampen mellom Martin Ødegaards Arsenal og Erling Braut Haalands Manchester City skal spilles 15. februar.

  Det er klart etter at ledelsen i den engelske toppdivisjonen har funnet nye datoer til fem kamper som måtte utsettes i september og oktober.

  Sørgeperioden etter Dronning Elizabeths bortgang var blant årsakene til at kampene ikke lot seg spille på det opprinnelige tidspunktet i terminlista.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste