Hopp til innhold
Etapper under Arctic Race 2018
Foto: Statens vegvesen

Arctic Race of Norway

Oppsummert

Sykkelrittet Arctic Race of Norway går over fire dager i Finnmark. Rittet starter i Vadsø 16. august og avsluttes i Alta 19. august.

 • Arctic Race utvider etappene

  Neste år skal Arcitc Race of Norway sykle gjennom Trøndelag og Nordland, det bekrefter daglig leder for sykkelrittet Knut Eirik Dybdahl. – Det har alltid vært en visjon for Arctic Race å besøke våre naboer.

  Sykkelrittet har siden starten av 2013 holdt seg i Nord-Norge, men skal neste sommer sykle to etapper i Trøndelag. Det ble klart etter at Trøndelag fylkeskommune har gitt grønt lys.

  Her er feltet på vei ut fra Henningsvær i 2019. Da var det 46 elbiler rundt rittet. I 2020 var det 65. Arctic Race of Norway har en ambisjon om å bli det første profesjonelle sykkelrittet som kun bruker elbiler
  Foto: Rune Dahl / ARN
 • Arctic Race til Nordland

  Neste års utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway vil gå i Trøndelag og Nordland. Det ble klart etter at Trøndelag fylkeskommune har gitt grønt lys, melder NTB. Arctic Race of Norway starter umiddelbart planleggingen av hvor etappene skal gå.

  Her er feltet på vei ut fra Henningsvær i 2019. Da var det 46 elbiler rundt rittet. I 2020 var det 65. Arctic Race of Norway har en ambisjon om å bli det første profesjonelle sykkelrittet som kun bruker elbiler
  Foto: Rune Dahl / ARN
 • Vil bli helelektrisk sykkelritt

  Sykkelrittet Arctic Race of Norway har en ambisjon om å bli det første profesjonelle sykkelrittet som kun bruker elbiler. I 2019 (bildet) var det 46 elbiler rundt rittet. I 2020 var det 65. – Skal vi nå målet i Paris-avtalen om å begrense den globale oppvarmingen, må alle bidra, også idretten, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i en pressemelding.

  Her er feltet på vei ut fra Henningsvær i 2019. Da var det 46 elbiler rundt rittet. I 2020 var det 65. Arctic Race of Norway har en ambisjon om å bli det første profesjonelle sykkelrittet som kun bruker elbiler
  Foto: Rune Dahl / ARN
 • Leknessund på syvendeplass

  Andreas Leknessund fra Tromsø kom på syvendeplass i dagens etappe av Arctic Race, etter å ha prøvd seg på en spurt opp siste bakke. – Jeg er så stolt av Troms. Du ser alle bare sitter på sykkelsetet og titter utover naturen, sa han til NRK.

  Andreas Leknessund
  Foto: Dina Storvik / NRK

Sportsnyheter

Italy Cross Country Ski Marcialonga Kari Vikhagen Gjeitnes

NRK Svarer: Still kommentatorene spørsmål underveis i Marcialonga

Milevis med staking venter før løperne bokstavelig talt møter veggen like før mål. Blir det norsk seier?

Siste nytt

 • Kombinert: Westvold Hansen leder etter hoppdelen

  Gyda Westvold Hansen var best i hoppdelen av dagens kombinertrenn i Seefeld. Hun går ut 12 sekunder før Nathalie Armbruster når langrennen starter klokken 15. Den norske verdenscuplederen føler seg likevel langt fra trygg.

  – Det er ganske tøffe løyper her og en fordel å komme bakfra, sier hun til NRKs reporter på plass.

  Gyda Westvold Hansen har vunnet alle de 13 verdenscuprennene hun har stilt opp i fra før, ifølge NTB.

 • Haaland og City videre i FA cupen etter seier over Arsenal

  Manchester City er klare for femte runde i FA-cupen etter 1-0 seieren over Premier League-leder Arsenal.

  Erling Braut Haaland var med fra start for City, mens kaptein Martin Ødegaard startet på benken for de rødkledde.

  Haaland fikk seg et stygt slag i det 28. minutt. Den norske kjempen ble liggende nede, men ristet det raskt av seg.

  Arsenals Rob Holding hadde fått tydelig beskjed fra trener Arteta om å hindre Haaland. Det kunne fort straffet seg med et rødt kort etter bruk av både albue og riving.

  – Han rives ned. Da lever Holding farlig. Han skjønte at han kunne komme i trøbbel, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke da Holding fikk gult kort.

  – Da er det ubehagelig å spille én mot én med så lite sikring, når du har et gult kort i tillegg, sa ekspertkommentator Lars Tjærnås.

  Holding ble byttet ut like etter pause i det 46. spilleminutt.

  Men Haaland fikk tøff behandling gjennom hele kampen, og han slet med å komme seg forbi hindringene.

  Har Arsenal funnet oppskriften på å stoppe jærbuen?

  Sjanse på sjanse bød seg for City i andre omgang. Og til slutt satt det etter en ping-pong-retur via stolpen fra Jack Grealish. Nathan Aké satte ballen kontrollert ned i det lengste hjørnet.

  Ødegaard ble spart helt til det 74. spilleminutt, uten at kapteinen ble sentral i spillet.

  Det var første gang Haaland og Ødegaard spilte mot hverandre, men den store norske duellen uteble.

  city
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Frankrike ble for sterke - Sverige ute av håndball-VM

  Glenn Solberg og «söta bror» fikk slite da de møtte Frankrike i VM-semifinalen på hjemmebane i Stockholm. Det endte 31-26 til Frankrike.

  Det ble en tøff første omgang for hjemmelaget, og det gikk ikke veien for Solbergs mannskap. Gjennom gode keeper- og forsvarsprestasjoner gjorde svenskene det de kunne for å holde franskmennene unna, men kunne ikke stoppe det uunngåelige.

  Frankrike festet grep og fant hyppig veien til nettmaskene. Svenskene fikk på den andre siden slite med å score da den franske keeperen Vincent Gerard sto støtt. Jim Gottfridsons fravær preget tydelig Sverige. Det sto 16-12 til Frankrike til pause.

  Etter hvilen hadde svenskene endret på siktet og ble giftigere foran mål, men beklageligvis for Sverige hadde franskmennene gjort det samme.

  Den franske streken Nedem Remili spilte en god kamp, utnyttet de svenske svakhetene og kunne tilrettelegge for lagkameratene og gjentatte ganger finne nettmaskene selv.

  I en fullsatt arena gjorde de gulkledde på tribunen det de kunne får å hjelpe laget framover, men det nyttet ikke.

  Sverige strammet inn forspranget til to mål i 2. omgang, men måtte til slutt se seg slått av et overlegent fransk lag.

  Dermed må Sverige ut i bronsekamp søndag mot Spania. Frankrike spiller VM-finale mot Danmark samme dag.

  (©NTB)

  lHSFk6D4d-o
  Foto: Anders Wiklund / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste