Etapper under Arctic Race 2018
Foto: Statens vegvesen

Arctic Race of Norway

Oppsummert

Sykkelrittet Arctic Race of Norway går over fire dager i Finnmark. Rittet starter i Vadsø 16. august og avsluttes i Alta 19. august.

 • Arctic Race utvider etappene

  Neste år skal Arcitc Race of Norway sykle gjennom Trøndelag og Nordland, det bekrefter daglig leder for sykkelrittet Knut Eirik Dybdahl. – Det har alltid vært en visjon for Arctic Race å besøke våre naboer.

  Sykkelrittet har siden starten av 2013 holdt seg i Nord-Norge, men skal neste sommer sykle to etapper i Trøndelag. Det ble klart etter at Trøndelag fylkeskommune har gitt grønt lys.

  Her er feltet på vei ut fra Henningsvær i 2019. Da var det 46 elbiler rundt rittet. I 2020 var det 65. Arctic Race of Norway har en ambisjon om å bli det første profesjonelle sykkelrittet som kun bruker elbiler
  Foto: Rune Dahl / ARN
 • Arctic Race til Nordland

  Neste års utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway vil gå i Trøndelag og Nordland. Det ble klart etter at Trøndelag fylkeskommune har gitt grønt lys, melder NTB. Arctic Race of Norway starter umiddelbart planleggingen av hvor etappene skal gå.

  Her er feltet på vei ut fra Henningsvær i 2019. Da var det 46 elbiler rundt rittet. I 2020 var det 65. Arctic Race of Norway har en ambisjon om å bli det første profesjonelle sykkelrittet som kun bruker elbiler
  Foto: Rune Dahl / ARN
 • Vil bli helelektrisk sykkelritt

  Sykkelrittet Arctic Race of Norway har en ambisjon om å bli det første profesjonelle sykkelrittet som kun bruker elbiler. I 2019 (bildet) var det 46 elbiler rundt rittet. I 2020 var det 65. – Skal vi nå målet i Paris-avtalen om å begrense den globale oppvarmingen, må alle bidra, også idretten, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i en pressemelding.

  Her er feltet på vei ut fra Henningsvær i 2019. Da var det 46 elbiler rundt rittet. I 2020 var det 65. Arctic Race of Norway har en ambisjon om å bli det første profesjonelle sykkelrittet som kun bruker elbiler
  Foto: Rune Dahl / ARN
 • Leknessund på syvendeplass

  Andreas Leknessund fra Tromsø kom på syvendeplass i dagens etappe av Arctic Race, etter å ha prøvd seg på en spurt opp siste bakke. – Jeg er så stolt av Troms. Du ser alle bare sitter på sykkelsetet og titter utover naturen, sa han til NRK.

  Andreas Leknessund
  Foto: Dina Storvik / NRK
 • Ben Hermans først i mål

  Belgiske Ben Hermans stakk av med seieren etter den tredje etappen av Arctic Race of Norway, tett etterfulgt av Odd Christian Eiking. Dagens etappe gikk fra Finnsnes på Senja til Målselv i indre Troms og var på 184,5 km. På tredjeplass kom franske Victor Lafay.

  Hermans i ARctic
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ruud på pallen i verdenscupåpningen

  Friskikjøreren Birk Ruud slo solid tilbake etter et mislykket finaleforsøk og ble nummer tre i fredagens big air-konkurranse i verdenscuppremieren i Sveits.

  21-åringen fra Bærum kom skjevt ut i finalen i Chur. Der bommet han og fikk bare 28,00 i poengscore, men i det andre og siste forsøket viste Ruud helt andre takter.

  En bunnsolid gjennomkjøring ga ham en score på 97,25. Det holdt til ledelse, men Ruud så både canadiske Teal Harle (98,00) og østerrikske Matej Svancer (99,00) ta seg forbi på tampen.

  – Det er utrolig deilig å starte verdenscupsesongen med pallplassering. Dette var et fantastisk event med tusenvis av tilskuere, og jeg fikk ut det beste ut ifra omstendighetene. Jeg må si meg meget godt fornøyd, sa Ruud etter rennet.

  Kvalifiseringen skulle egentlig vært gjort unna på dagtid, men det siste heatet ble forsinket i mange timer på grunn av røffe vindforhold. Ruud var best i det første heatet med poengsummen 97,00.

  Tess Ledeux fra Frankrike tok big air-seieren i kvinneklassen. Hun greide 95,25 som bestenotering og vant foran Sarah Höfflin (Sveits) og Elena Gaskell (Canada).

  Sandra Eie var Norges representant i finalen. Hun endte på femteplass med 84,75 som beste resultat. I likhet med Ruud feilet Eie i det første forsøket.

  Tidligere på dagen greide ikke Johanne Killi å ta seg videre fra kvalifiseringen. Det var Dombås-jentas comeback etter en kneskade.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ødegaard på benken

  Martin Ødegaard måtte tåle kritikk etter en anonym Arsenal-opptreden tidligere i uken. Fredag er han ikke i startoppstillingen til hjemmemøtet med Aston Villa.

  Det er første gang på sju ligakamper at Ødegaard ikke er inne blant Mikel Artetas elleve utvalgte fra start.

  Mandag spilte han ingen god kamp da Arsenal slet seg til 2-2 hjemme mot Crystal Palace. Drammenseren ble tatt av banen etter 67 minutter og ble erstattet av Alexandre Lacazette, som på overtid berget et uavgjortresultat.

  Fotballandslaget trener på Ullevaal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nærbø-seier i europacupdebuten

  Nærbøs håndballherrer lyktes på direkten i sin første kamp på den internasjonale scenen. Laget slo italienske Raimond Sassari 35-28 i europacupen fredag.

  Resultatet gir Nærbø et flott utgangspunkt før lørdagens returoppgjør. Sammenlagtvinneren går videre til 3. runde i europacupen, som er på nivå tre blant EHFs klubbturneringer.

  Håndball NM-finale: Elverum - Nærbø
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal