Hopp til innhold

Kristoffersen får advokat-støtte: – Merkeleg av skiforbundet

Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner er overraska over at skiforbundet ikkje har gått med på kravet til Henrik Kristoffersen.

Gunnar Martin Kjenner
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

NRK kunne onsdag avsløre at Henrik Kristoffersen går til rettssak mot Norges Skiforbund, og at forbundet kjem til å la saka gå til retten.

No reagerer idrettsjuristen Gunnar-Martin Kjenner på at skiforbundet ikkje vil prøve å løyse saka før den må avgjerast i ein rettssal.

– Er du overraska over at skiforbundet ikkje berre har gått med på kravet for å unngå ein rettssak?

– Ja, på ein måte er eg det. Eg er også overraska fordi ein allereie har ein liknande avtale med ein annan utøver innan alpint, så eg synest det er merkeleg frå skiforbundets side, seier Gunnar-Martin Kjenner til NRK.

Prinsippsak

Men skiforbundet seier at dette handlar om prinsipp, og at skistyret på bakgrunn av dette ikkje kan sei ja til Kristoffersen i denne saka.

– For oss har dette handla om eit viktig prinsipp. Henrik har som alle våre andre landslagsutøvere moglegheit til å inngå private avtaler, men her handlar det om ein kan inngå ein avtale på eksponert flate, som skistyret sa nei til, seier skipresident Erik Røste til NRK.

Erik Røste

PRINSIPPFAST: Skipresident Erik Røste seier at saka handlar om prinsipp.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det handlar altså om kven som skal eige marknadsretten på utøvarane, og kor vidt den noverande norske landslagsmodellen kan gjelde vidare.

Ekspert på konkurranserett, Per Kristian Bryng trur skipresidenten har god grunn til å vere uroa.

– Ja, eg trur eigentleg det. Nå har de hatt den same forretningsmodellen veldig lenge, og det kan jo vere at den er moden for revisjon og at tida har sprunge frå den modellen. Så ein konsekvens av dette kan vere at de må sjå på annan måte for å finne finansiering for sin verksemd framover, og i kvart fall vurdere om det er andre modellar som er meir aktuelle inn mot konkurranseregelverket.

– Må skrive om lova

På kort sikt trur jurist Kjenner at denne saka vil føre til at norske idrettsøvarar får større spelerom inn mot private sponsorar.

Henrik Kristoffersen

URETTFERDIG: Henrik Kristoffersen har gått til sak mot skiforbundet, fordi han meiner det er urettferdig at han ikkje får inngå sponsoravtalen med Red Bull.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dei nære konsekvensane vil truleg vere at utøvarane får større valmoglegheiter og kan velje sponsorar i større utstrekning enn i dag, seier Kjenner til NRK.

Advokat Per Kristian Bryng trur Kristoffersen har gode sjansar til å vinne fram med saka. Viss so skulle skje, meiner han lovene bør skrivast om.

– Ein langsiktig konsekvens kan vere at idretten må endre fellesbestemmelsene i særforbundene, der dei blandar kommersielle og meir Idrettslege forhold.

Også far til Henrik Kristoffersens far og manager, Lars Kristoffersen meiner noko bør gjerast.

– Eg ønskjer ikkje å utfordre systemet, men det er for rigid. Me kan ikkje gå attende i tid, tidene forandrar seg, seier Kristiansen.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal