Hopp til innhold

Kristoffersen får advokat-støtte: – Merkeleg av skiforbundet

Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner er overraska over at skiforbundet ikkje har gått med på kravet til Henrik Kristoffersen.

Gunnar Martin Kjenner
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

NRK kunne onsdag avsløre at Henrik Kristoffersen går til rettssak mot Norges Skiforbund, og at forbundet kjem til å la saka gå til retten.

No reagerer idrettsjuristen Gunnar-Martin Kjenner på at skiforbundet ikkje vil prøve å løyse saka før den må avgjerast i ein rettssal.

– Er du overraska over at skiforbundet ikkje berre har gått med på kravet for å unngå ein rettssak?

– Ja, på ein måte er eg det. Eg er også overraska fordi ein allereie har ein liknande avtale med ein annan utøver innan alpint, så eg synest det er merkeleg frå skiforbundets side, seier Gunnar-Martin Kjenner til NRK.

Prinsippsak

Men skiforbundet seier at dette handlar om prinsipp, og at skistyret på bakgrunn av dette ikkje kan sei ja til Kristoffersen i denne saka.

– For oss har dette handla om eit viktig prinsipp. Henrik har som alle våre andre landslagsutøvere moglegheit til å inngå private avtaler, men her handlar det om ein kan inngå ein avtale på eksponert flate, som skistyret sa nei til, seier skipresident Erik Røste til NRK.

Erik Røste

PRINSIPPFAST: Skipresident Erik Røste seier at saka handlar om prinsipp.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det handlar altså om kven som skal eige marknadsretten på utøvarane, og kor vidt den noverande norske landslagsmodellen kan gjelde vidare.

Ekspert på konkurranserett, Per Kristian Bryng trur skipresidenten har god grunn til å vere uroa.

– Ja, eg trur eigentleg det. Nå har de hatt den same forretningsmodellen veldig lenge, og det kan jo vere at den er moden for revisjon og at tida har sprunge frå den modellen. Så ein konsekvens av dette kan vere at de må sjå på annan måte for å finne finansiering for sin verksemd framover, og i kvart fall vurdere om det er andre modellar som er meir aktuelle inn mot konkurranseregelverket.

– Må skrive om lova

På kort sikt trur jurist Kjenner at denne saka vil føre til at norske idrettsøvarar får større spelerom inn mot private sponsorar.

Henrik Kristoffersen

URETTFERDIG: Henrik Kristoffersen har gått til sak mot skiforbundet, fordi han meiner det er urettferdig at han ikkje får inngå sponsoravtalen med Red Bull.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dei nære konsekvensane vil truleg vere at utøvarane får større valmoglegheiter og kan velje sponsorar i større utstrekning enn i dag, seier Kjenner til NRK.

Advokat Per Kristian Bryng trur Kristoffersen har gode sjansar til å vinne fram med saka. Viss so skulle skje, meiner han lovene bør skrivast om.

– Ein langsiktig konsekvens kan vere at idretten må endre fellesbestemmelsene i særforbundene, der dei blandar kommersielle og meir Idrettslege forhold.

Også far til Henrik Kristoffersens far og manager, Lars Kristoffersen meiner noko bør gjerast.

– Eg ønskjer ikkje å utfordre systemet, men det er for rigid. Me kan ikkje gå attende i tid, tidene forandrar seg, seier Kristiansen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal