Hopp til innhold

Fullførte prosjektet til sin tidligere erkerival: – Helt vanvittig

Da den tidligere alpinstjernen Marcel Hirscher startet sitt nye skimerke, startet også «Project 68». Det prosjektet tok det Henrik Kristoffersen under en halv sesong å gjennomføre.

Henrik Kristoffersen med sine Van Deer-ski.

KLARTE DET: Prosjektet til Marcel Hirscher tok en halv sesong å fullføre.

Kristoffersen hadde enda til gode å stå øverst på pallen denne sesongen da han ankom Garmisch-Partenkirchen.

Men i grovkornet og saltet snø var det han som trivdes aller best.

– Det er imponerende. Tre seiere på rad i et så krevende trasé. Det er helt vanvittig kjørt, sier Viaplays alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Dermed viste han at det nye utstyret funker på utfordrende forhold. Men ikke bare det, for sesongens første seier gjorde også at Kristoffersen fullførte prosjektet til sin tidligere rival etter syv renn.

Fullførte «Project 68»

For da den tidligere alpinstjernen Marcel Hirscher startet det nye skimerket Van Deer – som Kristoffersen kjører sin første sesong på – startet han «Project 68».

FIS Ski World Cup - Men's Giant Slalom

GAMMEL STJERNE: Marcel Hirscher kan smile for at hans eget skimerke nå har sin første verdenscupseier.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Bakgrunnen for prosjektet er at Hirscher selv stoppet på 67 verdenscupseiere.

– «Project 68» var alltid ideen om å få en seier på mine egne ski, sånn at navnet Hirscher kan fortsette å vinne, uten at det er jeg som står på ski, sa Hirscher i et intervju med Red Bull i fjor.

Kristoffersen byttet til det nye skimerket før årets sesong. Det er første gang det nye merket har blitt brukt i verdenscupen, og etter å ha kjørt syv renn, var prosjektet fullført.

– Jeg synes det var et litt labert mål og bare ha 68. Det skal jo forhåpentligvis bli flere seire enn 68 for å si det sånn, sier Kristoffersen til NRK.

28-åringen har slitt en del med utstyret de siste årene, men med Hirscher på laget virker ting å stemme bedre enn på lenge.

Les også Kilde kaller Hirschers fremstøt «umoralsk» – nytt merke vekker oppsikt

Marcel Hirscher

– Vet hvordan man kjører på alt

For etter tre andreplasser i de tre siste rennene, var det Kristoffersens tur til å stå på midten av seierspallen. 28-åringen ledet med 71 hundredeler etter den første omgangen – et forsprang som kom godt med i finaleomgangen, der forholdene ble røffere for hvert startnummer.

Germany Alpine Skiing World Cup

TRIVES: Forholdene i Garmisch-Partenkirchen passet Henrik Kristoffersen godt.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Men etter en kontrollert start økte Kristoffersen ytterligere til konkurrentene og i mål var han hele 1,22 sekunder foran østerrikske Manuel Feller på andreplass.

Det føles veldig bra selvfølgelig. Det hadde vært et stort nederlag å tape etter førsteomgangen. Og det er nesten litt verre, for det putter litt press på deg. Men jeg har vært der mange ganger før, så jeg vet hvordan det er, sier Kristoffersen til Viaplay.

Han har allerede neste renn i Adelboden på lørdag i tankene.

– Det gjelder å nullstille og kjempe videre. Perfekt finnes ikke, man kan alltid kjøre bedre på ski. Det er bare å jobbe videre samtidig så man ikke kan tro at ting går av seg selv, for det gjør det ikke. Man må jobbe for det og det er utrolig viktig, sier Kristoffersen til NRK.

Enorm klatretur

En nordmann som også imponerte stort i den tyske bakken var unggutten Alexander Steen Olsen. 21-åringen hadde startnummer 30 i den andre omgangen, men der klatret han hele 20 plasser og ble til slutt nummer ti. Det er sesongbeste for Olsen.

For Lucas Braathen og Atle Lie McGrath ble det en heller tung dag. Begge hektet i en port og ble diskvalifisert etter at de kjørte i mål. Dermed ble det ikke finaleomgang på noen av dem.

– Det er bare å dra hjem. Jeg har ingenting her å gjøre, sa Braathen til Viaplay etter omgangen.

Det gikk heller ikke stort bedre for Sebastian Foss Solevåg, som hektet i den andre omgangen. Timon Haugan ble til slutt nummer 16.

Sportsnyheter

ecL9sUJQyaw

Sjokkexit for landslagsstjerne: – Latterlig

Snøkaoset skapte problemer for Lotta Udnes Weng, som røk ut allerede i prologen i NM-sprinten. Nå er finalene i gang, og snøen laver fortsatt ned.

Siste nytt

 • Skiskyting: VM-gull til Norges juniorlag

  Det norske juniorlaget med Sivert Gerhardsen, Isak Frey, Marie Sofie Brännare-Gran og Gro Randby gikk inn til VM-seier i blandet skiskytterstafett i Estland.

  Det ble en spennende avslutning etter at Randby måtte ut i to strafferunder på stående skyting. Tyskerne tok sølvet, slått med 13,3 sekunder, mens bronsen gikk til Østerrike.

  Tromsø-gutten Gerhardsen brukte ett ekstraskudd, og til tross for to ekstraskudd på stående gikk han ut i en knapp ledelse.

  Frey brukte også ett ekstraskudd på liggende, men Bærum-talentet banket ned alle fem blinkende på stående og ga Norge en luke på nesten ett minutt før jentene skulle i aksjon.

  Bærumsjenta Brännare-Gran brukte ett ekstraskudd på liggende og to på stående før hun vekslet 1.24 minutter foran Polen.

  Ankerkvinnen Gro Randby, som kommer fra Re-klubben Ivrig, brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men på stående fikk hun problemer. Avstanden til Tyskland krympet kraftig, men det holdt til gull.

  (©NTB)

  Norges Cup Finale Skiskyting junior kvinner 17.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tysk skiskytterprofil legger opp

  Den tyske skiskytteren Benedikt Doll (33) velger å avslutte karrieren etter sesongen, melder IBU.

  Doll tok nylig bronse på normaldistansen i sitt siste VM. Han endte bak Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

  Veteranen har vært en vanskelig konkurrent for de norske skiskytterne siden han slo igjennom i 2016, men på siste stående skyting har han ofte slitt. Foran inneværende sesong tok han noen grep på standplass.

  – Nå er det rette øyeblikket. Jeg vil tilbringe mer tid sammen med familien, og jeg ser fram til nye utfordringer etter skiskytterkarrieren, skriver Doll i en uttalelse.

  Han har to bronse fra 2018-OL i Pyeongchang. Det ble bare ett VM-gull i sprint (2017), men han står med flere sølv- og bronsemedaljer. I verdenscupen har Doll seks seirer, og to av dem har kommet denne vinteren.

  (NTB)

  RJbH8ytFMkk
  Foto: AP
 • Valencia-kamp utsatt etter storbrann

  Den voldsomme blokkbrannen i Valencia fører til at byens La Liga-lag ikke spiller helgens bortekamp mot Granada.

  Valencia ba om utsettelsen etter brannen som rev gjennom to leilighetskomplekser i byen torsdag kveld. Fire personer er bekreftet døde, mens 14 er savnet.

  Dagen etter opplyste den spanske toppdivisjonen i en pressemelding at klubbens anmodning blir innfridd.

  Også oppgjøret mellom Valencia-laget Levante og Andorra på nivå to er utsatt.

  Et minutts stillhet vil bli gjennomført i helgens kamper i Spanias to øverste divisjoner.

  Valencia ligger på 8.-plass i La Liga og kjemper om europaplass neste sesong.

  (NTB)

  jSQkjWiqDFE
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal