Hopp til innhold

Fullførte prosjektet til sin tidligere erkerival: – Helt vanvittig

Da den tidligere alpinstjernen Marcel Hirscher startet sitt nye skimerke, startet også «Project 68». Det prosjektet tok det Henrik Kristoffersen under en halv sesong å gjennomføre.

Henrik Kristoffersen med sine Van Deer-ski.

KLARTE DET: Prosjektet til Marcel Hirscher tok en halv sesong å fullføre.

Kristoffersen hadde enda til gode å stå øverst på pallen denne sesongen da han ankom Garmisch-Partenkirchen.

Men i grovkornet og saltet snø var det han som trivdes aller best.

– Det er imponerende. Tre seiere på rad i et så krevende trasé. Det er helt vanvittig kjørt, sier Viaplays alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Dermed viste han at det nye utstyret funker på utfordrende forhold. Men ikke bare det, for sesongens første seier gjorde også at Kristoffersen fullførte prosjektet til sin tidligere rival etter syv renn.

Fullførte «Project 68»

For da den tidligere alpinstjernen Marcel Hirscher startet det nye skimerket Van Deer – som Kristoffersen kjører sin første sesong på – startet han «Project 68».

FIS Ski World Cup - Men's Giant Slalom

GAMMEL STJERNE: Marcel Hirscher kan smile for at hans eget skimerke nå har sin første verdenscupseier.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Bakgrunnen for prosjektet er at Hirscher selv stoppet på 67 verdenscupseiere.

– «Project 68» var alltid ideen om å få en seier på mine egne ski, sånn at navnet Hirscher kan fortsette å vinne, uten at det er jeg som står på ski, sa Hirscher i et intervju med Red Bull i fjor.

Kristoffersen byttet til det nye skimerket før årets sesong. Det er første gang det nye merket har blitt brukt i verdenscupen, og etter å ha kjørt syv renn, var prosjektet fullført.

– Jeg synes det var et litt labert mål og bare ha 68. Det skal jo forhåpentligvis bli flere seire enn 68 for å si det sånn, sier Kristoffersen til NRK.

28-åringen har slitt en del med utstyret de siste årene, men med Hirscher på laget virker ting å stemme bedre enn på lenge.

Les også Kilde kaller Hirschers fremstøt «umoralsk» – nytt merke vekker oppsikt

Marcel Hirscher

– Vet hvordan man kjører på alt

For etter tre andreplasser i de tre siste rennene, var det Kristoffersens tur til å stå på midten av seierspallen. 28-åringen ledet med 71 hundredeler etter den første omgangen – et forsprang som kom godt med i finaleomgangen, der forholdene ble røffere for hvert startnummer.

Germany Alpine Skiing World Cup

TRIVES: Forholdene i Garmisch-Partenkirchen passet Henrik Kristoffersen godt.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Men etter en kontrollert start økte Kristoffersen ytterligere til konkurrentene og i mål var han hele 1,22 sekunder foran østerrikske Manuel Feller på andreplass.

Det føles veldig bra selvfølgelig. Det hadde vært et stort nederlag å tape etter førsteomgangen. Og det er nesten litt verre, for det putter litt press på deg. Men jeg har vært der mange ganger før, så jeg vet hvordan det er, sier Kristoffersen til Viaplay.

Han har allerede neste renn i Adelboden på lørdag i tankene.

– Det gjelder å nullstille og kjempe videre. Perfekt finnes ikke, man kan alltid kjøre bedre på ski. Det er bare å jobbe videre samtidig så man ikke kan tro at ting går av seg selv, for det gjør det ikke. Man må jobbe for det og det er utrolig viktig, sier Kristoffersen til NRK.

Enorm klatretur

En nordmann som også imponerte stort i den tyske bakken var unggutten Alexander Steen Olsen. 21-åringen hadde startnummer 30 i den andre omgangen, men der klatret han hele 20 plasser og ble til slutt nummer ti. Det er sesongbeste for Olsen.

For Lucas Braathen og Atle Lie McGrath ble det en heller tung dag. Begge hektet i en port og ble diskvalifisert etter at de kjørte i mål. Dermed ble det ikke finaleomgang på noen av dem.

– Det er bare å dra hjem. Jeg har ingenting her å gjøre, sa Braathen til Viaplay etter omgangen.

Det gikk heller ikke stort bedre for Sebastian Foss Solevåg, som hektet i den andre omgangen. Timon Haugan ble til slutt nummer 16.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal