Hopp til innhold

Fullførte prosjektet til sin tidligere erkerival: – Helt vanvittig

Da den tidligere alpinstjernen Marcel Hirscher startet sitt nye skimerke, startet også «Project 68». Det prosjektet tok det Henrik Kristoffersen under en halv sesong å gjennomføre.

Henrik Kristoffersen med sine Van Deer-ski.

KLARTE DET: Prosjektet til Marcel Hirscher tok en halv sesong å fullføre.

Kristoffersen hadde enda til gode å stå øverst på pallen denne sesongen da han ankom Garmisch-Partenkirchen.

Men i grovkornet og saltet snø var det han som trivdes aller best.

– Det er imponerende. Tre seiere på rad i et så krevende trasé. Det er helt vanvittig kjørt, sier Viaplays alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Dermed viste han at det nye utstyret funker på utfordrende forhold. Men ikke bare det, for sesongens første seier gjorde også at Kristoffersen fullførte prosjektet til sin tidligere rival etter syv renn.

Fullførte «Project 68»

For da den tidligere alpinstjernen Marcel Hirscher startet det nye skimerket Van Deer – som Kristoffersen kjører sin første sesong på – startet han «Project 68».

FIS Ski World Cup - Men's Giant Slalom

GAMMEL STJERNE: Marcel Hirscher kan smile for at hans eget skimerke nå har sin første verdenscupseier.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Bakgrunnen for prosjektet er at Hirscher selv stoppet på 67 verdenscupseiere.

– «Project 68» var alltid ideen om å få en seier på mine egne ski, sånn at navnet Hirscher kan fortsette å vinne, uten at det er jeg som står på ski, sa Hirscher i et intervju med Red Bull i fjor.

Kristoffersen byttet til det nye skimerket før årets sesong. Det er første gang det nye merket har blitt brukt i verdenscupen, og etter å ha kjørt syv renn, var prosjektet fullført.

– Jeg synes det var et litt labert mål og bare ha 68. Det skal jo forhåpentligvis bli flere seire enn 68 for å si det sånn, sier Kristoffersen til NRK.

28-åringen har slitt en del med utstyret de siste årene, men med Hirscher på laget virker ting å stemme bedre enn på lenge.

Les også Kilde kaller Hirschers fremstøt «umoralsk» – nytt merke vekker oppsikt

Marcel Hirscher

– Vet hvordan man kjører på alt

For etter tre andreplasser i de tre siste rennene, var det Kristoffersens tur til å stå på midten av seierspallen. 28-åringen ledet med 71 hundredeler etter den første omgangen – et forsprang som kom godt med i finaleomgangen, der forholdene ble røffere for hvert startnummer.

Germany Alpine Skiing World Cup

TRIVES: Forholdene i Garmisch-Partenkirchen passet Henrik Kristoffersen godt.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Men etter en kontrollert start økte Kristoffersen ytterligere til konkurrentene og i mål var han hele 1,22 sekunder foran østerrikske Manuel Feller på andreplass.

Det føles veldig bra selvfølgelig. Det hadde vært et stort nederlag å tape etter førsteomgangen. Og det er nesten litt verre, for det putter litt press på deg. Men jeg har vært der mange ganger før, så jeg vet hvordan det er, sier Kristoffersen til Viaplay.

Han har allerede neste renn i Adelboden på lørdag i tankene.

– Det gjelder å nullstille og kjempe videre. Perfekt finnes ikke, man kan alltid kjøre bedre på ski. Det er bare å jobbe videre samtidig så man ikke kan tro at ting går av seg selv, for det gjør det ikke. Man må jobbe for det og det er utrolig viktig, sier Kristoffersen til NRK.

Enorm klatretur

En nordmann som også imponerte stort i den tyske bakken var unggutten Alexander Steen Olsen. 21-åringen hadde startnummer 30 i den andre omgangen, men der klatret han hele 20 plasser og ble til slutt nummer ti. Det er sesongbeste for Olsen.

For Lucas Braathen og Atle Lie McGrath ble det en heller tung dag. Begge hektet i en port og ble diskvalifisert etter at de kjørte i mål. Dermed ble det ikke finaleomgang på noen av dem.

– Det er bare å dra hjem. Jeg har ingenting her å gjøre, sa Braathen til Viaplay etter omgangen.

Det gikk heller ikke stort bedre for Sebastian Foss Solevåg, som hektet i den andre omgangen. Timon Haugan ble til slutt nummer 16.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal