NRK Meny
Normal

– Verst for Johaug at hun mister «skifamilien»

NRK-ekspert Torgeir Bjørn tror fraværet av laget rundt henne kan bli verst for Therese Johaug når hun nå må trene alene hjemme.

Therese Johaug

ALENE: Therese Johaug vil trene alene hjemme i stedet for å reise til Val Senales. Om hun blir straffet, kan det bli enda mer alenetreing på barmark

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Onsdag reiser resten av landslaget på høydeopphold til italienske Val Senales. Etter mye frem og tilbake har Johaug bestemt seg for å bli hjemme.

– Høydeoppholdet i Val Senales i oktober har vært fast for de norske løperne siden slutten av 80-tallet, og man har gode erfaringer med det, sier Bjørn.

– Man drar dit for høydetrening, man drar for å få prøve skiene på natursnøen på breen der, og man drar for å sparre hverandre og laget totalt sett.

Bjørn tror ikke mangelen på skigåing vil bety så veldig mye for Johaug. Det kan hun kompensere med mer skigåing i november og høydeopphold seinere i sesongen.

Laster Instagram-innhold

– Mister skifamilien

– Verre er nok usikkerheten rundt hennes framtid. Hun mister skifamilien hun er en del av, og det er uvisst hva hun kan gjøre treningsmessig og etter hvert konkurransemessig, sier Torgeir Bjørn.

Det var i Val Senales skistjernen ble solforbrent på leppene i august. Og det var etter hjemkomsten derfra hun avgav positiv dopingprøve.

Nå venter behandlingen av saken, med usikkerhet om hvilke eventuelle reaksjoner hun blir møtt med.

– Hva tror du det gjør med Johaugs planer framover?

– Når man har lagt en plan og må kaste om på den, blir man utrygg. Man har jo fram til nå stolt hundre prosent på støtteapparatet, men med den bomben som kom nå, blir man usikker der også. Det er nok det som kommer til å tære mest på Therese, sier Bjørn.

– Må få hverdagen tilbake

LANGRENNSKOMMENTATORENE VERDENSCUP WC LANGRENN

IKKE NOE DOPINGPROBLEM: - Det som har skjedd er menneskeilg svikt som dessverre har fått katastrofale følger, sier Torgeir Bjørn

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Han tror det er riktig av Johaug å ikke reise på samlinga.

– Hun har all rett til å reise. Men i forhold til omverdenen tror jeg det er best takt og tone å ikke sende Therese nedover.

– For Therese tror jeg det er best å få hverdagen tilbake til normalen så raskt som mulig, med nære og gode venner rundt seg.

– Hvis hun blir suspendert og må trene aleine en stund, hvordan tror du det går?

– Litt opp og ned, tror jeg. Hun vil nok variere mellom fortvilelse og en oppfattelse av at det er urettferdig, til å ville vise at hun kan komme sterkt tilbake, og kanskje trene enda tøffere. Men først må hun nok komme seg litt til hektene igjen.

– Har norsk langrenn et dopingproblem?

– Nei, jeg vil ikke si det. Det som har skjedd, er menneskelig svikt som dessverre får katastrofale følger for Therese.

Siste nytt

 • Godset låner ut nysignering

  Marcus Pedersens lillebror, Sebastian, går fra Stabæk til Strømsgodset. Angrepsspilleren ble umiddelbart lånt ut til Strømmen, der han skal tilbringe vårsesongen på lån.

  Sebastian Pedersen fikk kun åtte a-kamper for Stabæk.

  Jostein Flo og Sebastian Pedersen
  Foto: Godset Media
 • Utvik klar for Sarpsborg 08

  Midtstopperen Bjørn Inge Utvik (21) bytter ut Sogndal med Sarpsborg 08. Utvik har skrevet en treårskontrakt.

  – Han er veldig strukturert og profesjonell i det han gjør. En kompromissløs stopper, sier Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen.

  Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
  Foto: Sarpsborg 08
 • Ny remis for Carlsen i Nederland

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i tirsdagens parti i Wijk aan Zee. Carlsen står nå med 2,5 poeng etter fire av 13 runder.

  I morgen venter Vladimir Kramnik for Carlsen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Koen Suyk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike