NRK Meny
Normal

– Verst for Johaug at hun mister «skifamilien»

NRK-ekspert Torgeir Bjørn tror fraværet av laget rundt henne kan bli verst for Therese Johaug når hun nå må trene alene hjemme.

Therese Johaug

ALENE: Therese Johaug vil trene alene hjemme i stedet for å reise til Val Senales. Om hun blir straffet, kan det bli enda mer alenetreing på barmark

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Onsdag reiser resten av landslaget på høydeopphold til italienske Val Senales. Etter mye frem og tilbake har Johaug bestemt seg for å bli hjemme.

– Høydeoppholdet i Val Senales i oktober har vært fast for de norske løperne siden slutten av 80-tallet, og man har gode erfaringer med det, sier Bjørn.

– Man drar dit for høydetrening, man drar for å få prøve skiene på natursnøen på breen der, og man drar for å sparre hverandre og laget totalt sett.

Bjørn tror ikke mangelen på skigåing vil bety så veldig mye for Johaug. Det kan hun kompensere med mer skigåing i november og høydeopphold seinere i sesongen.

Laster Instagram-innhold

– Mister skifamilien

– Verre er nok usikkerheten rundt hennes framtid. Hun mister skifamilien hun er en del av, og det er uvisst hva hun kan gjøre treningsmessig og etter hvert konkurransemessig, sier Torgeir Bjørn.

Det var i Val Senales skistjernen ble solforbrent på leppene i august. Og det var etter hjemkomsten derfra hun avgav positiv dopingprøve.

Nå venter behandlingen av saken, med usikkerhet om hvilke eventuelle reaksjoner hun blir møtt med.

– Hva tror du det gjør med Johaugs planer framover?

– Når man har lagt en plan og må kaste om på den, blir man utrygg. Man har jo fram til nå stolt hundre prosent på støtteapparatet, men med den bomben som kom nå, blir man usikker der også. Det er nok det som kommer til å tære mest på Therese, sier Bjørn.

– Må få hverdagen tilbake

LANGRENNSKOMMENTATORENE VERDENSCUP WC LANGRENN

IKKE NOE DOPINGPROBLEM: - Det som har skjedd er menneskeilg svikt som dessverre har fått katastrofale følger, sier Torgeir Bjørn

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Han tror det er riktig av Johaug å ikke reise på samlinga.

– Hun har all rett til å reise. Men i forhold til omverdenen tror jeg det er best takt og tone å ikke sende Therese nedover.

– For Therese tror jeg det er best å få hverdagen tilbake til normalen så raskt som mulig, med nære og gode venner rundt seg.

– Hvis hun blir suspendert og må trene aleine en stund, hvordan tror du det går?

– Litt opp og ned, tror jeg. Hun vil nok variere mellom fortvilelse og en oppfattelse av at det er urettferdig, til å ville vise at hun kan komme sterkt tilbake, og kanskje trene enda tøffere. Men først må hun nok komme seg litt til hektene igjen.

– Har norsk langrenn et dopingproblem?

– Nei, jeg vil ikke si det. Det som har skjedd, er menneskelig svikt som dessverre får katastrofale følger for Therese.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal