NRK Meny
Normal

– Verst for Johaug at hun mister «skifamilien»

NRK-ekspert Torgeir Bjørn tror fraværet av laget rundt henne kan bli verst for Therese Johaug når hun nå må trene alene hjemme.

Therese Johaug

ALENE: Therese Johaug vil trene alene hjemme i stedet for å reise til Val Senales. Om hun blir straffet, kan det bli enda mer alenetreing på barmark

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Onsdag reiser resten av landslaget på høydeopphold til italienske Val Senales. Etter mye frem og tilbake har Johaug bestemt seg for å bli hjemme.

– Høydeoppholdet i Val Senales i oktober har vært fast for de norske løperne siden slutten av 80-tallet, og man har gode erfaringer med det, sier Bjørn.

– Man drar dit for høydetrening, man drar for å få prøve skiene på natursnøen på breen der, og man drar for å sparre hverandre og laget totalt sett.

Bjørn tror ikke mangelen på skigåing vil bety så veldig mye for Johaug. Det kan hun kompensere med mer skigåing i november og høydeopphold seinere i sesongen.

Laster Instagram-innhold

– Mister skifamilien

– Verre er nok usikkerheten rundt hennes framtid. Hun mister skifamilien hun er en del av, og det er uvisst hva hun kan gjøre treningsmessig og etter hvert konkurransemessig, sier Torgeir Bjørn.

Det var i Val Senales skistjernen ble solforbrent på leppene i august. Og det var etter hjemkomsten derfra hun avgav positiv dopingprøve.

Nå venter behandlingen av saken, med usikkerhet om hvilke eventuelle reaksjoner hun blir møtt med.

– Hva tror du det gjør med Johaugs planer framover?

– Når man har lagt en plan og må kaste om på den, blir man utrygg. Man har jo fram til nå stolt hundre prosent på støtteapparatet, men med den bomben som kom nå, blir man usikker der også. Det er nok det som kommer til å tære mest på Therese, sier Bjørn.

– Må få hverdagen tilbake

LANGRENNSKOMMENTATORENE VERDENSCUP WC LANGRENN

IKKE NOE DOPINGPROBLEM: - Det som har skjedd er menneskeilg svikt som dessverre har fått katastrofale følger, sier Torgeir Bjørn

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Han tror det er riktig av Johaug å ikke reise på samlinga.

– Hun har all rett til å reise. Men i forhold til omverdenen tror jeg det er best takt og tone å ikke sende Therese nedover.

– For Therese tror jeg det er best å få hverdagen tilbake til normalen så raskt som mulig, med nære og gode venner rundt seg.

– Hvis hun blir suspendert og må trene aleine en stund, hvordan tror du det går?

– Litt opp og ned, tror jeg. Hun vil nok variere mellom fortvilelse og en oppfattelse av at det er urettferdig, til å ville vise at hun kan komme sterkt tilbake, og kanskje trene enda tøffere. Men først må hun nok komme seg litt til hektene igjen.

– Har norsk langrenn et dopingproblem?

– Nei, jeg vil ikke si det. Det som har skjedd, er menneskelig svikt som dessverre får katastrofale følger for Therese.

Siste nytt

 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP
 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal