– Ingen grunn til å sykemelde Tottenham

KOMMENTAR: Tottenham-laget som sloss om ligatittelen i mai står nå med én seier på 10 kamper. Hva er det som har skjedd?

Chelsea - Tottenham

KOMMER TILBAKE: Tottenham har bare en seier på sine ti siste kamper. Men det skal lite til før de begynner å vinne igjen, så det er ingen grunn til å sykemelde dem, mener kommentatoren

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble nok en lei aften for Tottenham på Stamford Bridge, stadion hvor de kastet bort en tomålsledelse i mai og dermed ga ligatittelen til Leicester. På lørdag tok de ikke engang poeng, til tross for å ha levert en glitrende førsteomgang.

Tapet betyr at Spurs ligger syv poeng unna tabelltoppen, med én seier på 10 kamper.

Det var ikke dette som var planen for Mauricio Pochettino. Spurs-sjefen styrket troppen i sommer ved å hente Moussa Sissoko, Vincent Janssen og Victor Wanyama, med mål om å gjøre opp for ligatittelen som glapp.

Slike kjøp burde tilsi at Spurs skulle være sterkere nå, men rivalene har også forbedret seg.

Og dessuten er det ikke alltid at resultatene forteller hele historien.

Tre sure kamper

Antonio Conte

GENISTREK: Antonio Conte la om til 3-4-3, og siden har Chelsea vunnet sju strake kamper

Foto: IAN KINGTON / Afp

Faktisk er selv ikke resultatene så ille. Spurs var ligaens eneste ubeseirede lag før 2–1-smellen mot Chelsea, en maskin av et lag som nå har syv strake ligaseire siden Antonio Contes bytte til 3-4-3.

De siste 10 kampene til Spurs har inkludert et bortetap med B-laget mot Liverpool i ligacupen, samt tre svake prestasjoner i mesterligaen, hvor de har slitt tungt, spesielt på Wembley, deres midlertidige «hjemmebane» mens White Hart Lane utvides.

De resterende fem ligakampene før møtet med Chelsea endte med en hjemmeseier mot West Ham (3–2), samt fire poengdelinger. En var borte mot Arsenal (1–1) – et godt resultat.

Mer problematiske var de mot West Bromwich Albion (1–1), Bournemouth (0–0) og Leicester (1–1).

Det er lag Spurs bør slå om de skal slåss om tittelen. Og Pochettino vet det.

Kane-faktoren

Hva har gått galt? Både Harry Kane og Toby Alderweireld har vært skadet, noe som har frarøvet Spurs to nøkkelspillere (sistnevnte er fortsatt ute).

Slikt skjedde knapt forrige sesong, da Pochettino til tider gjorde det umulige mulig.

Toby Alderweireld og Harry Kane

SKADET: Nøkkelspillerne Harry Kane og Toby Alderweireld har vært skadet, og det forklarer noe at Tottenhams manglende slagkraft

Foto: John Sibley / Reuters

I Kanes fravær har mer ansvar gått til Janssen, som har lignet skremmende mye på floppen Roberto Soldado så langt. Spissen som ble hentet fra AZ Alkmaar i sommer har ennå ikke scoret i ligaen fra åpent spill, til tross for å ha vært på banen i nesten 10 timer.

Alle de tre sistnevnte poengdelingene kom uten Kane. Spurs vant skuddstatistikken 58–22 totalt, men scoret kun to mål.

Deler tronen med Chelsea

Heller ikke det defensive har vært skralt. Spurs er statistisk sett det mest solide laget i Premier League sammen med Chelsea, med 10 baklengs på 13 kamper, og har fortsatt en grundig organisasjon, en enorm fysikk og en rå løpskraft.

Og tallet hadde faktisk vært enda lavere, hadde det ikke vært for én stor svakhet.

Av de 10 ligamålene de har sluppet inn, har seks kommet via frispark, cornere eller straffer. Et annet, mot Leicester, ble skapt av en katastrofal heading av Wanyama. Dermed sitter man igjen med tre mål; et West Ham, to mot Chelsea.

Altså er det ikke slik at Spurs blir rundspilt. Om Pochettino kan fikse problemene på dødball, blir Spurs fryktelig vanskelige å slå.

Kalde hoder

Slike faktorer setter lagets form i et litt bedre lys enn hva de nylige resultatene tilsier. De slitsomme bortekampene i Europa er over frem til februar, og de er ute av ligacupen, noe som bør øke konsentrasjonen på ligaspill fremover.

I tillegg er tre av de neste fire kampene hjemme mot Swansea, Hull og Burnley.

Det er definitivt positivt, i likhet med lagets først 44 minutter på Stamford Bridge. Spurs dominerte, med høyt press, kjapt pasningsspill og et forsvar som knapt slapp til en eneste sjanse. Det tok et nydelig Pedro-skudd for å snu kampen.

Pochettino oppfordret senere spillerne til å holde hodet kaldt, og han hadde rett. Dette er fortsatt et dynamisk og velfungerende lag, som bør kunne slå tilbake de neste ukene.

Med andre ord er det ingen grunn til å sykemelde Spurs ennå.

Sportsnyheter

Takling

Kristiansund-treneren raser etter takling: – Det går ikke an

Mjøndalen, som ikke hadde vunnet på 13 kamper, måtte vinne mot medaljekandidat Kristiansund for å holde liv i håpet om å unngå nedrykk fra Eliteserien. Men Christian Michelsen mener Mjøndalen-spiller burde fått rødt kort.

Siste nytt

 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittnmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Liverpool-reservene med cupseier

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Takumi Minamino og Divock Origi scoret målene for de rødkledde, som startet med blant annet Harvey Blair (18) og Tyler Morton (18) på banen.

  Mer etablerte spillere som Diogo Jota og Roberto Firmino så hele kampen fra benken og forbereder seg til Premier League-kampen mot Brighton til lørdag. Sadio Mané og Mohamed Salah var ikke med til Preston.

  Lucas Moura sørget for at Tottenham avanserte mot Burnley.

  ZL5eyUD7juI
  Foto: Jon Super / AP
 • Bayern-flause i den tyske cupen

  Et toppet Bayern München gikk onsdag kveld på en skikkelig smell i andre runde av den tyske cupen.

  Borte mot Borussia Mönchengladbach endte det med et utrolig 0-5-tap på Borussia-Park.

  To mål av Ramy Bensebaini, to mål av Breel Embolo og ett av Kouadio Koné sørget for seieren.

  Bayerns prestasjon vekker oppsikt verden over. Bayern stilte med sitt tilnærmet beste lag, men den tyske serielederen kollapset totalt foran øynene på lamslåtte tilskuere.

  dmvrr2IWgSs
  Foto: INA FASSBENDER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal