Sjubarnsmor tiltalt for to drap

KRISTIANSAND / OSLO (NRK): En kvinne fra Kristiansand er tiltalt for drapet på sin ekssamboer og sin egen far. Kvinnen nekter straffskyld.

Oppgraving av grav Randesund kirke

GRAVD OPP: Politiet åpnet graven til den drapssiktede kvinnens far i desember 2017. Faren døde i 2002.

Foto: Tom Richard Hanssen Olsen / NRK

Påtalemyndigheten mener kvinnens far døde som følge av forgiftning eller drukning, og at ekssamboeren døde av forgiftning eller kvelning, skriver VG.

26. september i fjor kalte politiet inn til en pressekonferanse, der de offentliggjorde at en kvinne var pågrepet og siktet for to drap.

Det ene skjedde i 2014 da 67 år gammel mann ble funnet død på et hotell i Kristiansand. Dette var kvinnens tidligere samboer.

Tidligere First hotel i Kristiansand

FUNNET HER: Ekssamboeren ble funnet død inne i et rom på dette hotellet i april 2014.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Etterforskningen av dette drapet ledet til at hun også ble siktet for drap på faren (52) i 2002. Faren ble funnet død i badekaret i sitt eget hus i Kristiansand.

Han ble aldri obdusert, da politiet mente at det var et naturlig dødsfall.

Reporter Martin Fjørtoft oppsummerer saken i Kristiansand hvor en kvinne er siktet for to drap.

Familien ikke overrasket

NRK har snakket med en representant for familien på farssiden til den tiltalte kvinnen. Han er ikke overrasket over at hun er tiltalt for å ha drept sin egen far i badekaret.

– Vi hadde mistanker, og ville jo gjerne at han skulle obduseres den gangen. Men våre anelser var ikke nok, sier han til NRK.

I desember 2017 ble det besluttet at graven til faren skulle gjenåpnes. Ifølge VG går tiltalen på at hun har presset ansiktet til faren ned i badekaret.

– Nå er hun jo ikke dømt, og hun har jo heller ikke erkjent noe. Det hadde vært lettere for meg å uttale meg dersom jeg visste at hun ble dømt, og ikke kom ut igjen, sier familiemedlemmet til NRK.

Nekter straffskyld

Sjubarnsmoren er ikke tidligere straffedømt, og hun har hele tiden nektet straffskyld.

Olav Sylte

FORSVARER: Olav Sylte er forsvareren til sjubarnsmoren.

– Riksadvokat er enig i at det ikke er bevis for giftdrap. Riksadvokat mener dessuten at ikke er bevis for overlagt drap slik politi og statsadvokat har ment. Klient bestrider noen rolle i begge dødsfall. Ser frem til full belysning i rettssak, skriver forsvarer Olav Sylte i en SMS til NRK.

– Kjempevanskelig

Sjubarnsmoren har to gutter på 11 og 13 år med ekssamboeren hun nå er tiltalt for å ha drept. Barna er informert om at mora nå er tiltalt for å ha tatt livet av faren deres, sier bistandsadvokat Eirik Balchen.

Advokat Eirik Balchen

BISTANDSADVOKAT: Eirik Balchen

Foto: Lars Eie / NRK

– Det er to intelligente, flotte barn som har det kjempevanskelig. De skal forsøke å leve et vanlig liv, og så står de midt oppi dette, sier han til NRK.

Balchen vil ikke kommentere tiltalen utover at dette kunne forventes ut fra at hun har sittet i varetekt ett år.

– Min jobb er først og fremst at barna skal få informasjonen de har krav på, og at de følges godt opp. Det fortjener de, sier han til NRK.

En kvinne er siktet for to drap i Kristiansand i 2002 og 2014. Se pressekonferanse her.