Hopp til innhold

Kvinne fra Kristiansand siktet for to drap

En kvinne i 40-årene er pågrepet og siktet for to drap. Etter det NRK erfarer er det ene offeret hennes egen far, det andre er kvinnens tidligere samboer og far til hennes to mindreårige barn.

En kvinne er siktet for to drap i Kristiansand i 2002 og 2014. Se pressekonferanse her.

DOBBELTDRAPSSIKTET: En kvinne er siktet for to drap i Kristiansand. Se deler av pressekonferansen med fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt her.

Tirsdag ettermiddag hasteinnkalte politiet i Kristiansand om en drapssak. På en pressekonferanse klokken 17.00 ble det klart at politiet har pågrepet ei kvinne i 40-årene, og sikta henne for å ha drept sin tidligere samboer på et hotell i Kristiansand i 2014.

Etterforskningen har ledet til at hun også er sikta for drapet på et familiemedlem i 2002. Etter det NRK erfarer er dette offeret kvinnens egen far.

Kvinnen er etnisk norsk, bosatt i Kristiansand, og er ikke tidligere domfelt.

– Vi går ikke ut med hva vi mener er motivet for drapene, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Flere års etterforskning

Hille redegjorde tirsdag for bakgrunnen for den komplekse saken.

Politiet har siden 2014 etterforska et mistenkelig dødsfall, etter at en mann i 60-årene ble funnet død på tidligere First Hotel i Kristiansand 6. april dette året.

Nå sier politiet at dødsårsaken er forgiftning, og at det trolig er mannens tidligere samboer som utførte drapet.

– Dette har vært en lang og omfattende etterforskning, og mistanken mot kvinnen har stadig blitt sterkere, sier Hille.

Påtalelederen forteller at Kripos har bistått lokalt politi siden januar 2016.

Kvinne i 40-årene siktet for to drap

En mann i 60-årene ble funnet død på et hotellrom i Dronningens gate i Kristiansand i april 2014. En kvinne i 40-årene er nå pågrepet og siktet for drapet.

Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix

Sikta for drap på nok et familiemedlem

Utover i etterforskningen av drapet på barnefaren, ble kvinnen også mistenkt for å ha drept et annet familiemedlem. NRK får bekreftet at dette skal være kvinnens egen far, som var i 50-årene da han døde.

– Den fornærmede er en etnisk norsk mann i 50-årene. Han ble funnet død i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002.

Politiet henla saken som intet straffbart forhold, og mannen ble aldri obdusert.

Politiet kan derfor ikke fastslå dødsårsaken, og erkjenner at mer kunne vært gjort den gang. Hille sier politiet ikke kan utelukke at forgiftning var dødsårsaken også her.

– Sett i ettertid burde mannen vært obdusert, sier hun.

– Det er opplysninger under etterforskningen av 2014-saken som gjør at man ser på 2002-saken annerledes enn det man gjorde da den ble henlagt, sier Hille.

På tirsdagens pressekonferanse ønsket ikke politiet å kommentere hvilken relasjon mannen hadde til den siktede kvinnen, eller hva de mener var motivet.

– Barna er i en uvirkelig situasjon

Advokat Eirik Balchen

Advokat Eirik Balchen er oppnevnt som bistandsadvokat for de to barna den drapssiktede kvinnen hadde med sin tidligere samboer.

Foto: Lars Eie / NRK

Den siktede kvinen i 40-årene hadde to barn med mannen hun er siktet for å ha drept i 2014. Advokat Eirik Balchen ble i dag oppnevnt som bistandsadvokat for de to barna. Han sier barna ble informert om siktelsen mot moren i dag.

– De har fått den informasjonen om saken politiet mener de skal ha. De er kjent med situasjonen at moren er pågrepet. Det sier seg selv, det er to barn som er i en uvirkelig situasjon, sier Balchen.

Balchen ønsker ikke å kommentere detaljer i saken, men sier de to barna ivaretas godt etter omstendighetene.

– Det er et stort hjelpeapparat som ivaretar dem på deres premisser. Jeg oppfatter det slik at de ivaretas godt ut i fra situasjonen.

Ikke tidligere domfelt

Den siktede kvinnen er etnisk norsk. Hun er ikke tidligere domfelt, opplyser politiet. Den siktede kvinnen har fått oppnevnt forsvarer Ole Andreas Thrana, som sier til NRK at kvinna stiller seg uforstående til siktelsen.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen og er selvfølgelig preget av denne, sier Thrana.

Den siktede kvinnen er fortsatt ikke avhørt. Hun framstilles for varetektsfengsling i Krisiansand onsdag klokken 12.30, men kommer til å begjære seg løslatt.

De pårørende i saken er varslet. Politiet i Kristansand opplyser at de står foran en omfattende etterforskningsfase, der mange personer skal avhøres. Det skal også gjøres tekniske undersøkelser.

Kvinne i 40-årene siktet for to drap

I 2014 ble en mann funnet død på et hotellrom i Dronningens gate Kristiansand. Nå er mannens tidligere samboer siktet for drapet.

Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
60 meter langt kunstverk 01:10
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 1,63 kr
Dyrest kl. 17 3,4 kr

Strømkostnader nå

Med strømstøtte

  • Steke pizza 1 kr 25 min.
  • Dusje 9,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 1,2 kr En vask
  • Varmeovn 2,3 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Okt 2022 – okt 2023
    + 8,5 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %