NRK Meny
Normal

Nekter for to av overgrepene

Den overgrepstiltalte sportssjefen i Våg nekter for to av overgrepene han er tiltalt for.

Rettssal

Rettssaken mot den tidligere treneren og sportssjefen i Våg fortsatte i Agder lagmannsrett onsdag.

Foto: NRK

32-åringen nektet i lagmannsretten onsdag for to av overgrepene han er tiltalt for. En av guttene fortalte i et dommeravhør som ble avspilt for retten om overgrepene, men 32-åringen nektet etter avhøret for at disse overgrepene hadde skjedd.

Mannens forsvarer framholdt i retten at den tidligere treneren og sportsjefen hele tida har fortalt åpent om overgrepene og at han ikke har noe å vinne på å lyve om disse to overgrepene.

Arild Holden

Den tidligere sportssjefens forsvarer Arild Holden.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

32-åringen ble i tingretten dømt til fire års fengsel for seksuelle overgrep mot 27 gutter . 32-åringen anket deler av dommen og nå går ankesaken for Agder lagmannsrett.

LES: SA SEG IKKE SKYLDIG

Her behandles spørsmål rundt fire av guttene , hvor 32-åringen er dømt for seksuell omgang mot tre av dem.

– Han var helten

Guttene forteller i dommeravhørene om at tiltalte pleide å massere dem når de hadde lyskeskader eller andre idrettsskader. Flere av dem skal ha reagert på måten massasjen foregikk på, men trodde at tiltalte var flink til å behandle idrettsskader og at han visste hva han gjorde.

En av guttene forklarte også om hvor stor tillit alle guttene hadde til 32-åringen, at han var et idol som trener, og flink til å utvikle spillere.

En av guttene forteller at det var vanskelig å si nei til sportssjefen og at han fryktet at han ville bli tatt ut av laget .

Også en av mødrene fortalte i lagmannsretten om hvor stor respekt guttene hadde for den overgrepstiltalte 32-åringen, som ble omtalt som høvdingen i Våg.

– Han var helten. Han var den som tok ut spillere til kretslaget, og han var høvdingen. Han tilbrakte mye tid med guttene og mitt inntrykk var at han også var en god venn, forklarte mor til gutten i retten.