Brøt sammen i retten

31-åringen som er tiltalt for seksulle overgrep i idrettsklubben Våg, brøt sammen i Kristiansand tingrett da en av de misbrukte guttene forklarte seg i vitneboksen.

Forsvarar Ben Fegran saman med tiltalte

Forsvarar Ben Fegran sammen med den tiltalte tidligere sportssjefen.

Foto: Sander Heggheim / NRK

I dag fortsetter rettssaken mot den 31 år gamle tidligere sportssjefen i Våg som er tiltalt for overgrep mot 27 gutter .

Bare én av guttene møter i retten for å gi sin forklaring i vitneboksen. Resten av guttene har forklart seg i dommeravhør som skal spilles av for retten.

I dag forklarte gutten seg bak et skjermbrett. Forutsetninga for at gutten stilte opp i retten var at han ble totalt skjermet for pressen og 31-åringen. Pressen måtte ut på ganga mens gutten satte seg bak skjermbrettet. 31-åringen har sittet i et annet rom under guttens forklaring.

Misbrukt over lang tid

Gutten fortalte en sterk historie og hadde til tider store problemer med å forklare seg. Han fortalte at tiltalte har misbrukt ham gjentatte ganger over lang tid på flere ulike steder i Kristiansand.

Overgrepssaken i Våg

Gutten som forklarer seg i dag er den eneste som møter i retten. De andre vitnemålene er gjort i dommeravhør, som spilles av i retten. Gutten sitter beskyttet bak et skjermbrett for å skjule identiteten for pressen.

Foto: Johanne Tunaal-Larsen / NRK

Han sier tiltalte hadde så stor respekt blant guttene at han ikke klarte å si nei. Han sier han var redd for å bli kastet ut av laget og at han ikke kunne si stopp. Han fortalte at han flere ganger hadde tenkt på hvorfor han ikke sa stopp, men greide det ikke.

I går ble 31-åringen av en av guttene karakterisert som selve høvdingen i Våg Fotball og barnas idol.

LES: – BARNA VISTE ENORM TILLIT

Han har hatt store problemer i ettertid. Han har vanskeligheter med å konsentrere seg og har ikke sovet de siste nettene før rettssaken.

Ville ikke at det skulle komme fram

Det tok lang tid før denne gutten kom til politiet. I retten forklarte han at det var fordi han ikke ville at det skulle komme fram det den tiltalte har gjort mot ham.

LES: – HAN VAR ALLTID MED I DUSJEN

Han sier han har stresset med å få lagt hendelsene bak seg. Han har ikke snakket med foreldrene sine om dette og han har heller ikke tatt imot hjelp fra hjelpeapparatet. Han vil bare begynne på nytt.

Oppløst i tårer

Etter guttens forklaring var det den tidligere sportssjefens tur til å forklare seg om sitt forhold til gutten. Han forklarer seg om hvert enkelt overgrep etter hvert vitnemål fra guttene.

Da tiltalte kom inn i rettssalen igjen, etter å ha sittet i et annet rom under guttens forklaring, var han oppløst og gråtkvalt. Han ble spurt om hvordan han reagerte på guttens forklaring.

– Jeg skulle så gjerne ha gjort det godt igjen, men det kan jeg ikke. Gutten har betalt en høy pris for det jeg gjorde, sa 31-åringen i retten.

Han sa at han var glad for at gutten orket å vitne og at dette var det verste tilfellet.

Har selv fortalt om åtte overgrep

Da rettssaken startet i Kristiansand tingrett i går erkjente 31-åringen straffskyld for en del av overgrepene han er tiltalt for, men ikke for de alvorligste anklagene.

Overgrepene skal ha foregått fra sommeren 2007 til februar i år. Det var mor til en av guttene som først slo alarm. Etter et informasjonsmøte i regi av IK Våg og politiet , ble det meldt fra om 19 tilfeller. Tiltalte selv har i etterkant fortalt om de siste åtte overgrepene.

Dersom den tidligere sportssejfen blir funnet skyldig, kan han få 10 års fengsel.

Video nsps_upload_2009_6_9_15_48_14_726.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video fra 9. juni: Overgrepssaken i Våg starter i retten