Hopp til innhold

Skal kjempe for fly og veier

Ingebjørg Godskesen lover kamp om samferdselsmidler.

Ingebjørg Godskesen
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Komitekabalen for stortingsrepresentantene begynner å gå opp og flere av egdene har fått plass i de komiteer de ønsket seg.

Fremskrittspartiets Ingebjørg Godskesen fra Aust-Agder havnet i Transport- og kommunikasjonskomiteen og der har ikke Agder hatt representantar på åtte år.

Godskesen flagget E18 som den viktigste enkeltsaken å få løst for Agder-fylkene i neste stortingsperiode. Komiteplasseringen er dermed midt i blinken for henne.

– Jeg er veldig fornøyd - både for egen del og for hele landsdelen. Jeg føler vi har vært en utpost, at de kanskje ikke de har forstått at vi trenger bedre kommunikasjon. Nå skal jeg gjøre alt jeg kan for at vi skal få mest mulig midler til veier og flyforbindelse, sier Godskesen.

Fornøyde Frp-ere

Fremskrittspartiet har fått full uttelling i komiteplasseringene. Foruten Godskesen har Åse Michaelsen kommet i Justiskomiteen og Henning Skumsvoll går inn i Energi- og miljøkomiteen. Frp-gruppa på Agderbenken er storfornøyd, sier Ingebjørg Godskesen.

- Vi tre er kjempefornøyd, nesten i en lykkerus, sier hun.

Debuterer i utdanningsskomiteen

Høyres debutant Svein Harberg kom i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, noe han er fornøyd med. I en sms skriver han at dermed fortsetter kampen for Universitetet i Agders rammebetingelser. Kristelig folkepartis Dagrun Eriksen fortsetter i samme komite, nå som 1. nestleder.

Hennes partikollega Kjell Ingolf Ropstad er i Arbeids- og sosialkomiteen. Mens Peter Gitmark fra Høyre blir medlem i Utenriks- og forsvarskomiteen.

Regjeringspartiene blir ikke klare med komiteplasseringene før regjeringskabalen er lagt.

( Hva hver enkelt av landsdelens valgte representanter har lovet de skal kjempe for - kan du lese ved å klikke deg inn på navnet.)