Vil sabotere de rødgrønne

Kjell Ingolf Ropstad fra KrF og Ingebjørg Godskesen fra Frp vil gjøre alt de kan for å få et brudd i en rødgrønn regjering.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF)

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil jobbe hardt for å skape splittelser i den rødgrønne regjeringa.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

De ferske stortingsrepresentantene fra Aust-Agder mener SV er sårbare etter det dårlige valgresultatet. De håper derfor at det blir vanskelig for regjeringspartiene å samles om en ny politisk plattform, skriver Agderposten.

– Jeg har et stort mål om at regjeringa kan sprekke. Jeg tror de rødgrønne har vist at de ikke er gode for Norge, og i alle fall ikke for Sørlandet. Vi har fått lite gjennomslag, sier Ropstad til NRK.

Både Ropstad og Godskesen tror ikke SV vil klare Arbeiderpartiets dominans, og mener partiet til slutt må trekke seg.

Håper SV vil trekke seg

– Når vi ser valgresultatet ser vi at SV har gått kraftig tilbake, mens Ap har gått like mye fram. Vi vet at SV har svelgt ganske mange kameler i løpet av de fire årene de har sittet i regjering.

Ingebjørg Godskesen (FrP)

– Det var ikke lett å komme til enighet forrige gang og SV får nok enda mindre å si nå, mener Ingebjørg Godskesen (Frp).

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg tror de som engasjerer seg i SV er ganske radikale mennesker som ikke er opptatt av alt for mange kompromisser. Derfor tror jeg at det vil komme konfliktsaker i løpet av perioden som gjør at SV må trekke seg ut, sier Ropstad.

Han mener at dersom KrF kan fremme forslag som de vet SV vil stemme på, er det en mulighet til å sabotere for de rødgrønne.

– Jeg håper det blir en splittelse slik at Arbeiderpartiet fortsetter alene og at KrF, sammen med Senterpartiet og Venstre, igjen kan få innflytelse i norsk politikk.

– Hvordan har du tenkt å gå fram for å splitte regjeringa?

– SV har et egasjement på miljø, men har ikke fått Arbeiderpartiet med seg. Derfor tror jeg det kan bli smertefullt for SV med slike saker, sier Ropstad.