Drapssiktet 15-åring: «Det har hele veien vært et rop om hjelp»

I februar skrev den 15 år gamle jenta som er siktet for drap etter knivstikkingen i Kristiansand et åpent leserinnlegg om sin fortid med psykiske lidelser.

Fengslingsmøte etter knivstikkingen

I leserinnlegget som først ble publisert på en blogg, forteller 15-åringen om sin fortid med psykiske lidelser.

«Jeg var en stor fare for meg selv, noe legene burde ha sett»

Hun forteller om en barndom med fysisk og psykisk vold, mobbing og ekstreme familieforhold.

«Det har hele veien vært et rop om hjelp. Jeg har vist min frustrasjon, fortvilelse, og tristhet med alvorlige, drastiske handlinger. Jeg visste ikke selv hva jeg ville, eller hva som kunne hjelpe meg. Jeg visste bare at noen måtte gjøre noe».

17-åring drept

Den 15 år gamle jenta er drapssiktet etter at 17 år gamle Marie Skuland fra Kristiansand døde av knivskadene hun ble påført på Sørlandssenteret onsdag. 17-åringen var sommervikar på Coop OBS.

En 23 år gammel kvinne ble også skadet. I en pressemelding torsdag ettermiddag skrev politiet at hennes tilstand er kritisk.

Den siktete jenta har ikke vært ti stand til å la seg avhøre, og er ifølge sin forsvarer Hege Klem svært fortvilet og påvirket av situasjonen.

Det var klokken 17.30 onsdag ettermiddag at politiet fikk melding om knivstikkingen på kjøpesenteret. Tolv minutter senere ble den siktede jenta pågrepet.

15-åringen bodde på en barnevernsinstitusjon på Sørlandet, og skal ha rømt derifra før hun dro til Sørlandssenteret.