– Legenes tålmodighet er på bristepunktet

– Ledelsen ved Sørlandet sykehus er uklar i kursen. Tålmodigheten til legene i Kristiansand er på bristepunktet, sier hovedtillitsvalgt for overlegene, Hans Thorwild Thomassen.

Hans Thorvild Thomassen

Hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sørlandet sykehus Kristiansand, Hans Thorwild Thomassen, mener sykehusdirektør Jan Roger Olsen er uklar i kursen, og er kritiske etter forslaget om å flytte urologisk sengepost og vakt til Arendal.

Foto: PER-KÅRE SANDBAKK / NRK

Leger ved Sørlandet sykehus i Kristiansand er svært kritisk til sykehusdirektør Jan Roger Olsen i saken om å flytte urologisk sengepost og vakt til Arendal.

– Nå mener direktøren stikk motsatt av hva han har ment før. Han har sagt det er greit å samle urologisk vakt, -øyeblikkelig hjelp og -sengepost i Arendal, sier Thomassen.

Thomassen hevder det urologiske fagmiljøet, som nå er bygget opp i Kristiansand, brytes ned ved en slik kursendring.

Thomassen mener at i 2015 uttalte ledelsen av kirurgiske vakter måtte samles.

– Ingenting er avgjort

Organisasjonsdirektør Nina Føreland sier at de ble kjent med kritikken på et møte tirsdag i forrige uke.

– Det er ikke besluttet noen ennå. Det skal gjennomføre en konsekvensvurdering av å flytte hovedtyngden av urologi til Arendal. Et mandat for dette arbeidet er startet, sier Føreland til NRK.

Nina Føreland

Organisasjonsdirektør Nina Føreland sier det ikke er tatt noen beslutning om å flytte hovedtyngden av urologi fra Kristiansand til Arendal.

Foto: Frans Kjetså / NRK

Skal evaluere sykehusdirektøren

Mandag ettermiddag skal styret ved Sørlandet sykehus evaluere sykehusdirektør Jan Roger Olsens lederstil. Det skjer etter at ansatte ved sykehusene i Arendal og Flekkefjord har uttrykt sin misnøye. Nå er også leger i Kristiansand kritiske til ledelsen.

Jan Roger Olsen fotograferes

Sykehusdirektør Jan Roger Olsens lederstil skal evalueres mandag ettermiddag.

Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK