NRK Meny
Normal

- Bestikkelser kan hjelpe

Penger under bordet kan kan hjelpe de drapssiktede nordmennene i Kongo.

Drapssiktet nordmann i Kongo
Foto: NRK

Penger under bordet kan hjelpe de to drapssiktede nordmennene ut av fengselet og av Kongo, skriver VG .

- Kongoleserne har et rettslig krav, men jeg tror også at det er et ønske blant de involverte om å nå frem til andre løsninger. Løsninger som innebærer penger. Alle involverte parter i Kongo vet dette.

Det sier predikant Rune Edvardsen til avisen.

LES BER OM DØDSSTRAFF

- Alt er mulig

Rune Edvardsen, som har besøkt de to nordmennene i fengselet i Kinsagani, sier til NRK at i teorien er alt mulig i en sak som denne.

- Men det er klart at det ikke er sikkert at det er det rettferdige. Og for norske myndigheter blir dette umulig. De kommer verken til å gjøre det eller kan gjøre noe sånt, sier Edvardsen.

Uaktuelt å betale

Norges ambassadør i Angola, Jon Vea, opplyser til VG at det ikke er aktuelt for norske myndigheter å betale for at 28-åringen fra Vegårshei og hans og 27år gamle kamerat skal kunne forlate området.

- I Afrika inneholder ofte domfellelsen en kompensasjon til pårørende. Dette er krav som familien til de anholdte må dekke. Norske myndigheter går ikke inn med kompensasjon i en slik situasjon, sier Vea til avisen.

Våpensøket avsluttet

Etterforskningslederen i Kongo har gitt opp søket i jungelen etter våpenet, som Vegårshei-mannen sier han gravde ned etter at en sjåfør ble skutt og drept.

LES: DRAPSSIKTET TATT MED INN I JUNGELEN

Søket ble avsluttet i går kveld uten at noe ble funnet og 28-åringen er tilbake i fengselet i Kinsagani.

Må reise 500 kilometer inn i jungelen

28-åringen måtte reise 500 kilometer inn i jungelen for å søke etter drapsvåpenet.

Foto: NRK