NRK Meny
Normal

Drapssiktet tatt med inn i jungelen

En av de drapssiktede nordmennene som sitter fengslet i Kongo har blitt tatt med ut i jungelen for å lete etter drapsvåpenet.

Nordmenn i Kongo

Ifølge Dagbladet.no , som er på stedet, planlegger de militære myndighetene å kjøre den 28 år gamle sørlendingen 500 kilometer inn i jungelen for å få ham til å vise hvor han skal ha gravd ned det angivelige drapsvåpenet.

Får ikke ta følge

Situasjonen betegnes som dramatisk, og ifølge avisen prøvde norske myndigheter tidligere i dag å få være med på den tre dager lange turen.

Det skal de ikke ha lyktes med. Ambassadens representant, Lars Ekmann, ble nektet å ta følge med den drapsmistekte nordmannen.

I stedet får han følge av sin kongolesiske forsvarsadvokat, en tolk og fangevoktere. Med på turen er også etterforskningsleder Roger Wawara, som står bak beslutningen om at 28-åringen skal bringes tilbake til åstedet.

- Sønnen min er meget bekymret

Video nsps_upload_2009_5_24_16_58_25_1378.jpg

Intervju med faren til den ene av de drapssiktede i Kongo.

Ber om dødsstraff

Tidligere i dag ble det kjent at den øverste lederen for den militære påtalemyndigheten i byen Kisangani i Kongo vil be om dødsstraff for de to drapsmistenkte nordmennene som sitter fengslet i byen.

Kongo, Jacob Samwaka

– Hvis man dreper et annet menneske, er den aller strengeste straff forventet. Det er dødsstraff, sier oberst Jacob Samwaka til Dagbladet.

De to nordmennene er mistenkt for å ha skutt og drept den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo. Selv nekter de staffskyld og hevder Kasongo ble drept av lokale opprørere.

- Vi har daglig kontakt med dem

Video nsps_upload_2009_5_24_17_5_10_1379.jpg

Ragnhild Imerslund, pressekontakt i UD.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt