NRK Meny
Normal

Vill etter villsau i Varanger

Arrangøren av årets marked i Varangerbotn i Nesseby i Finnmark venter flere tusen besøkende, og serverer grillet villsau, for å tiltrekke seg flere gjester

Villsauer
Foto: Thor Werner Thrane / NRK

Arrangøren av årets marked i Varangerbotn i Nesseby venter cirka 3500 besøkende, og serverer grillet villsau. Dette er blitt en av de mest ettertraktede matrettene under markedet, forteller sauebonde Johnny-Leo Jernsletten.

Vuonnamarkanat

Arrangøren forventer mellom 3 og 4 tusen besøkende til årets Vuonnamarkanat i Nesseby i Varangerbotn.

Foto: Thor Werner Thrane / NRK

Årets Vuonnamarkanat i Varangerbotn i Nesseby i Finnmark er i gang. For riktig å lokke besøkende serverer villsaubonde, Johnny-Leo Jernsletten, grille villsau. Sauebonden har slaktet 20 villsau, som skal serveres de sultne besøkende under Vuonnamarkanat i Varangerbotn i Nesseby kommune I Finnmark.

Stor etterspørsel

Johnny-Leo Jernsletten forteller at etterspørselen er større enn de 20 skrottene som de har klart til markedet.

Jo Dikkanen

Villsau bonde Jo Dikkanen skjærer grillet villsau.

Foto: Thor Werner Thrane / NRK

Vi har rett og slett ikke flere slakt å selge i løpet av de seks timene markedet varer, sier villsaubonden Johnny-Leo Jernsletten. I løpet av fire timer selger vi vekk 20 lammeskrotter av villsau, sier Jernsletten.

Populær matrett

Vi kan uten tvil si at den mest populære retten blant alle lokale matretter under vuonnamarkanat er vilsau. I løpet av de 12 årene markedet har vært arrangert, har tilbudene på lokale og kortreist mat økt.