Arrangøren av årets marked i Varangerbotn i Nesseby venter cirka 3500 besøkende, og serverer grillet villsau. Dette er blitt en av de mest ettertraktede matrettene under markedet, forteller sauebonde Johnny-Leo Jernsletten.
Årets Vuonnamarkanat i Varangerbotn i Nesseby i Finnmark er i gang. For riktig å lokke besøkende serverer villsaubonde, Johnny-Leo Jernsletten, grille villsau. Sauebonden har slaktet 20 villsau, som skal serveres de sultne besøkende under Vuonnamarkanat i Varangerbotn i Nesseby kommune I Finnmark.
Stor etterspørsel
Johnny-Leo Jernsletten forteller at etterspørselen er større enn de 20 skrottene som de har klart til markedet.
–Vi har rett og slett ikke flere slakt å selge i løpet av de seks timene markedet varer, sier villsaubonden Johnny-Leo Jernsletten. I løpet av fire timer selger vi vekk 20 lammeskrotter av villsau, sier Jernsletten.
Populær matrett
–Vi kan uten tvil si at den mest populære retten blant alle lokale matretter under vuonnamarkanat er vilsau. I løpet av de 12 årene markedet har vært arrangert, har tilbudene på lokale og kortreist mat økt.