Vil ha Saami Ski Race senere

– Det vil være lettere å få med toppløpere til Saami Ski Race hvis rennet hadde blitt arrangert senere på våren, mener kombinertlandslagsløper Håvard Klemetsen fra Kautokeino.

Håvard Klemetsen

Landslagsløper i kombinert, Håvard Klemetsen, har deltatt i alle langløpene i Saami Ski Race.

Foto: Johan Ante Utsi

Kombinertløperen som i vinter tok sin første verdenscupseier, har tre ganger gått det ni mil lange skirennet fra Enontekiö i Finland til Kautokeino i Norge.

Søndag kom han på 41. plass.

Kaldt

Han mener at det hadde vært bedre å ha rennet senere på våren.

– Du ser hvor kaldt det var den her gangen, det blir noen utfordringer med 20 minusgrader og et ni mil langt løp, sier Klemetsen.

Klemetsen sier også at det er mange andre renn som blir det arrangert samme helga som Saami Ski Race, og han tror at flere kjente skiløpere ville ha deltatt hvis rennet hadde vært senere i april.

– Ikke aktuelt

Jan Ole Buljo

- Vi har allerede fastsatt datoer for Saami Ski Race flere år framover, sier Jan Ole Buljo, en av arrangørene av rennet.

Foto: Johan Ante Utsi

– Midt i påska i Kautokeino er kanskje ikke det beste tidspunktet å arrangere Saami Ski Race, det skjer så mye annet her akkurat da, sier Klemetsen.

Jan Ole Buljo fra arrangørene av Saami Ski Race sier at det ikke foreligger noen planer om å arrangere rennet senere på våren, og de har allerede fastsatt datoer for flere år framover.